Strona 3 z 28 PierwszyPierwszy 12345678910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 277

Temat: Co sądzicie o tych metodach wstawiania Ksenonów w miejsce zwykłych świateł?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar R.Y.D.Z.U
    Mieszka w
    Brzeszcze / Wieliczka / Bieruń
    Auto
    MiTo - dzikie 78KM :)

Domyślnie

Cytat Napisał M@T Zobacz post
    Dokładnie, światła mijania nie są podpięte do bc.
    to dziwne, bo jak padła mi przetwornica to wyświetlało mi komunikaty o niesprawnym oświetleniu, nawet pokazywało na rysunku która lampa nie bangla

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Ja właśnie kupiłem sobie zestawik Well-Done.. zamontowałem i wszystko gra.. Dam znać jakby coś się działo, ale mam nadzieję, że zestawy kosztujące 800zł są jednak solidne..

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1075212182
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

alienek
    Gość

Domyślnie

ja tam za tydzień wjeżdżam na zakładanie xenonów bo normalnie już nie wytrzymuje bez nich nawet na zwykłe lampy zakładam.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Różne Alfy... i nie tylko :)

Lightbulb

Cytat Napisał bera5 Zobacz post
    Jak zdejmiesz nadkole lewe z przodu może okazać sie że wisi tam wtyczka z tyłu przu nadkolu lewym rónież (u mnie tak było). Jeżeli zrobisz poziomowanie ręczne i trafisz na dokładnego policjanta to i tak stracisz dowód rejestracyjny (odnosi się to do większości samoróbek w postaci HID - ów)
    No więc zdjąłem nadkole (na razie tylko przednie) i znalazłem taką oto wtyczkę:

Zdjęcia może nie najbardziej udane, ale widać na nich mniej więcej o co chodzi. Bera5 - czy mógłbyś potwierdzić, czy o takie wtyczki chodzi i czy takie miałeś u siebie? Z góry dzięki!
    Pozdrawiam Camil

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Tak to jest wtyczka do czujnika poziomowania

rbt2005
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bera5 Zobacz post
    W każdym razie dokładny policjan nie tylko weźmie dowód rejestracyjny ale może również uniemożliwić kontynuowanie dalszej podróży.
    Chyba ze się na miejscu założy standardowe żarówki

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Różne Alfy... i nie tylko :)

Domyślnie

Trochę odgrzeję temat, ale może komuś się przyda ta informacja... a więc żeby zamontować ORYGINALNE ksenony w miejsce zwykłych reflektorów trzeba:
    1. kupić ksenony
    2. włożyć je w miejsce zwykłych lamp
    3. podłączyć do standardowych wiązek i wtyczek
    4. done*

Oczywiście jest to wersja bardzo skrócona, ale napisałem po to, żeby uświadomić szukających (taka informacja była by swego czasu dla mnie bardzo pomocna), że nie trzeba nic przerabiać w instalacji (kable, wtyczki), żeby ksenony świeciły! Co więcej, działa procedura startowa (poziomowanie)*, działają światła "długie", czyli opcja bi-xenon i wszystkie inne.

A teraz co oznaczają gwiazdki. Oczywistym jest, że według prawa do reflektorów ksenonowych trzeba mieć również spryskiwacze reflektorów, oraz układ samopoziomowania. Stąd gwiazdki, ponieważ oczywistym jest że oprócz samego montażu lamp, trzeba samochód w te rzeczy doposażyć. Chyba, że ktoś chce ryzykować problemy z policją, lub diagnostą przy badaniu technicznym. Trzecia rzecz, do kompletu to panel sterowania światłami (halogenami) znajdujący się z lewej strony deski rozdzielczej. W wersji ze zwykłymi lampami ten panel ma pokrętło do regulacji świateł. W wersji z ksenonami pokrętło to nie występuje. Więc, żeby był komplet panel ten także należy wymienić.

Słowem, gdyby ktoś chciał u siebie oryginalne ksenony montować i potrzebowałby dokładniejszego info, zapraszam na priv, postaram się pomóc

P.S. Dodam jeszcze, że operacja jeśli chodzi o koszty, nie jest taka przerażająca. W zależności od cen gratów, na 100% wyjdzie taniej niż 3900pln w salonie przy zakupie samochodu. Przy dobrych wiatrach i dobrych cenach... ułamek tej ceny! Oczywiście nigdy nie tak tanio jak HIDy, czy inne wynalazki, ale jak to mówią... coś za coś
    Pozdrawiam Camil

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Klejek
    Mieszka w
    Białobrzegi/Mińsk Mazowiecki
    Auto
    alfa romeo 159 1,9 JTDM 16V

Domyślnie

ok Panaowie troche odświeżam ten temat bo mnie nurtuje....kupno ksenonów orginalnych to nie jest takie hop-siup bo to jest ze 2000pln. , wiec znowu zaczynam myslec nad "hid-ami",widzialem tanie i te drogie za 800pln i mam dylemat... nie chodzi tu o 200pln a 800 bo tyle jestem w stanie poswiecic...interesuje mnie raczej czy w tych przeróbkach nie trzeba nic ciąć(w pokrywach) zeby doprowadzic przewody bo chciałbym jak najmniej ingerowac...?? bo ogólnie to i tak bez wyjmowania światel i zderzaka sie nie obedzie ....a montował ktos spryskiwacze??bo tez jestem ciekaw czy duzo z tym roboty i czy wogóle warto??

z góry dzieki

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Cytat Napisał Klejek Zobacz post
    ...interesuje mnie raczej czy w tych przeróbkach nie trzeba nic ciąć
    No kabelki trzeba jakoś doprowadzić.. ja wyfrezowałem w pokrywkach otworki.. a w zestawie masz gumki (uszczelki), które się na takie otworki wpina, by była szczelność..
    Cytat Napisał Klejek Zobacz post
    ....a montował ktos spryskiwacze??bo tez jestem ciekaw czy duzo z tym roboty i czy wogóle warto??
    Na pewno jest inny zbiorniczek (większy) i z wejsciem na drugą pąpkę.. poza tym jak spryskujesz szybę, to automatycznie też światła.. ale na światła płyn pod wysokim ciśnieniem idzie tylko chyba 2-3 sekundy i coś musi tym także sterować..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Klejek
    Mieszka w
    Białobrzegi/Mińsk Mazowiecki
    Auto
    alfa romeo 159 1,9 JTDM 16V

Domyślnie

czyli tak jak myslałem bez ciecia otworków sie nie obedzie...a poziomowanie reczne wtedy dziala?? czy lepiej jest poszukac tej wtyczki pod nadkolem ??