Miałem na mysli używke z allegro![]()
155 1.8 TS 16V - kręci wysoko
166 2.4 JTD 10V - moc turbo, 146ti 2.0 TS 16Vhttp://www.youtube.com/watch?v=gjSVk...feature=relmfu
bobryt - zadzwoń do maćka i zapytaj, powinien mieć coś na stanie
www.alfa-lancia.com.pl
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
Pytanie na przyszłość
Co robić/jak jeździć/co regularnie wymieniać żeby jeździć TS'em 16v i cieszyć się bezawaryjna jazda?
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
tyle kilometrów zrobiłem od momentu kupna, a na liczniku jest prawie 150 tyś km.
Słaby stan pompy oleju powinien być widoczny na wskaźniku ciśnienia oleju. Tak przynajmniej mi się wydaje
Bobryt powiedz jakie ciśnienie wskazywał Ci ten czujnik chwilę przed awarią ??
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
Panowie otóż że jestem w temacie (obróciło panewkę na 3 cylindrze - korbowodzie) poniżej koszty remontu:
- szlif wału - Katowice - niestety z nominału złapał dopiero 2 szlif - do tego komplet panewek głównych plus korbowodowe - 450 zł,
- regeneracja korbowodu 3 cylindra 50 zł (nowy w ASO 430zł),
- nowa pompa oleju 549zł dostępna w sklepie http://www.autosklep24.pl/ (mam nadzieje że moderator nie zdenerwuje się za reklame ale to jedyny sklep w którym znalazłem pompę - cena w ASO 730zł),
- nowa uszczelka pod głowicę i pompę oleju - 100zł,
- olej + filtr oleju i powietrza 210zł,
- robocizna - 0 zł - wkład własny
Obróciło panewkę na A4 przy zjeździe na drogę nr 79 w Chrzanowie (kierunek Katowice) - przebieg aktualny 183 tys. km - olej wymieniany co 8 tyś. km (cały czas Castrol Magnatec), auto mega zadbane i doinwestowane ja zrobiłem nim 80 tyś. jestem drugim właścicielem. Z tego co czytałem najczęściej się to trafia przy przebiegu ok. 200 tyś i leci panewka na 2 lub 3 cylindrze - ot taki urok....
Jeżeli trzeba służe pomocą w Jaworznie - ALFADIAG, VISA + EUROSCAN, UNIDIAG + mechanika ...no i (Vag-com do VW+Seat+Skoda - trzeba też czasem jakiegoś niemcura zrobić znajomym). Nie dotykam się JTD i innch na olej napędowy
JA chcialbym tylko wtrącić się co do tematu pompy oleju bo jestem po temacie. Jestem po wymianie pompy oleju i po rozebraniu starej pompy zauważyłem tylko delikatniutkie drobne ryski na wszelkich elementach , były one na prawdę bardzo drobne i nie wierzyłem że to one mogą powodować niskie ciśnienie ale po wymianie na nową ciśnienie wzroslo o ponad 0.5bara! przy temperaturze OLEJU 100stopni. Jeżeli chcecie męczyć 16V TSa to wymienić mu panewki i wymienić pompe oleju albo wbić tulejke w kanał olejowy stopki głowicy i problem zatartych wałów zniknie z tego forum raz na zawsze. Sposób przetestowany![]()