Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: CAR AUDIO - co warto kupić

Użytkownik Romeo Avatar Jester
    Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

właśnie takie pejingi, pingi-pongi, buszmany, ch**u-muju dzikie węże odrzucam stanowczo ground zero bazuje na crunch'u (to usłyszałem od jednego speca) a drugi mi mówił, że mju-dimension element 6 to super sprawa, jedwabna kopułka, mylarowe coś tam, papier czerpany itp. itd mam 350zł i chce za to kupić głośniki a nie popierdółki
    If you just let me I'll find a way
    To ease your mind and for you to stay
    And I will untie all the ropes
    It's hard for me but believe me, I'm trying.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

dobrze ci radzi - dobre grajki i jeszcze nie zepsute tak marketową komercją...
    Ps. Widze ,że kolega w wojsku był " ch**je , muje , dzike węże" hehheheh
    Ostatnio edytowane przez Nazar ; 05-08-2012 o 12:40

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Witam!
    Proszę o radę bo słabo się orientuję w sprzęcie audio.
    Ostatnio odkryłem że w aucie mam wypuszczoną instalację głośnikową na tył i tu pytanie: jakie głośniki kupić (pasują 165 mm)? Dodam że nie mam wzmacniacza (i raczej nie planuję go nabyć). Czyli głośniki będą podpięte bezpośrednio pod radyjko takie... hmmmm... niższej klasy.

Pozdrawiam i proszę o rady!
    Michał

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Kolego jak pasują 165mm i masz radyjko "niższej klasy" to jeżeli nie planujesz w przyszłosci przebudowy sprzętu na "wyższą klasę" to nie szalej z kasą i spokojnie możesz inwestować w głosniki "mediamarketowe" i do 150zl kupisz zestawiki Alpine , nawet Hertz ( tanszy model ) ale i Blaupunkt oraz Magnaciki . Moja rada...Jeżeli głośniki będą ukryte za "szczelnymi " maskownicami to możesz kupić te z tweeterami wbudowanymi w głosnik ale ja osobiscie wole odseparowane - wtedy basik idzie w półkę a gwizdek montujesz tak by szedł w ucho słuchającego ( masz wtedy pole do popisu co do jak najlepszego "wydobycia tonów wysokich" ) . Po drugie przerobiłem kupe przypadków ,że w głośniki własnie zespolone włożone w półkę syf leci między cewke a rdzen ( bo jest odkryty ) i zaczynają charczec a wyczyscic łatwo się nie da..

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Rozumiem, że samo radio poradzi sobie z głośnikiem "tej" wielkości Bałem się że bez wzmacniacza to lepiej nie podchodzić. Herze widziałem na alle za jakieś dziwne pieniądze i myślałem że to jakieś podróbki ale skoro mówisz że do 150zł można kupić to pewnie ori były
    jeżeli nie planujesz w przyszłosci przebudowy sprzętu na "wyższą klasę"
    Nie planuję bo przed ostatni miesiąc przejechałem alfą 400km a w aucie którym jeżdżę na co dzień mam co prawda fabryczny ale przyzwoity - 8 głośników + sub.

- - - Updated - - -

Co do głośników to wolałbym zespolone bo mało mi się podoba obklejanie auta dodatkowymi tweeterami. W 155 głośniki są ładnie schowane pod wykładziną więc jakoś szczególnie dużo syfu z bagażnika chyba nie będzie tam leciało...
    Ostatnio edytowane przez omron8 ; 11-08-2012 o 08:36

Użytkownik Rowerzysta Avatar mlesiakowski
    Mieszka w
    CZęstochowa
    Auto
    GTV 2.0 TS , 166 2,4JTD, APRILIA RSV

Domyślnie

Witam zakupilem w sobote gtv radia nie bylo wiec wzucilem swoje z 2 auta clarion 379rmp chyba radyjko stare ale gra,w aucie oryginalne glosniki z tyli 160 z ztozkami
    z przodu jajka basowe mniejsze niz 6x9 plus soprany odseparowane dla mnie gra cinko :>
    jesli radio to alpine lub pioneer, oczywiscie uzywke zeby tylko mp3 mialo i fajnie gralo farejwerkow nie potrzebuje :>w rozsądnych pieniądzach oczywiscie

a glosniki helix 160 mm b6x maskownice w poolce szczelne podaj jakis zestaw
    jak mozesz
    czy pionier deh 4700 zagra w miare??
    pozdro

ViP Pirat drogowy Avatar doldi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 SW 2000 rok pjemnosć 2000l

Domyślnie

ja mam alpine rewelacyjny sprzęt i odsłuch niezły...
    Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...

Użytkownik Ogier Avatar Aleks_K
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

moglby mi ktos doradzic jaki zestaw zakupic do alfy gt ? chodzi mi o kompletnie całe audio, począwszy od radia 2 DINowego bo inne bedzie brzydko wygladalo ( papa uchwycie na kubek ;< ) skonczywszy na jakims subwooferze chodzi mi o to żeby wydobyć jak najfajniejszą jakość dźwięku, żeby muzyka brzmiała prawie jak na koncercie W zasadzie nawet odpowiadało mi seryjne audio dopóki nie wrzuciłem na chwile jakiegoś starego radia Alpine od znajomego które z seryjnych głośników wydobyło takie dźwięki że włosy stawały dęba z wrażenia Dlatego postanowiłem zmienić audio ;P i nie wiem, czy kable też powinienem zmienić ? czy zostawić seryjne ? Nie mam pojęcia o sprzęcie audio i bez waszego doradztwa się nie obejdzie :/

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Okolice Olsztyna
    Auto
    156 sedan 1,9

Domyślnie

Jakie masz te radyjko i jaką kwotę możesz przeznaczyć na sprzęt?

Użytkownik Ogier Avatar Aleks_K
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

Radio tez chciałbym zmienic na takie ktore wizualnie pasowalo by do reszty, czyli najlepiej 2DIN z wąską srebrną ramką ;P w zasadzie nie wiem ile bym chcial na to przeznaczyc... za powiedzmy 1500 da sie kupic jakies sensowne granie ? czy nie ma co sie zabierac ?