Ten komunikat wyskakuje przy zacinaniu się którejkolwiek klapki z systemu wentylacji czyli nawiewu po rozebraniu , nasmarowaniu lub wymianie komunikat zniknie
Ten komunikat wyskakuje przy zacinaniu się którejkolwiek klapki z systemu wentylacji czyli nawiewu po rozebraniu , nasmarowaniu lub wymianie komunikat zniknie
A gdzie znajdują się silniczki odpowiedzialne za sterowanie kierunkiem nawiewu oraz temperaturą ?
To ja mam kolejne zagadnienie może banalne, trudno.
Czy po wyłączeniu klimy mimo wszystko przez otwory np. na podszybiu powinno śmigać powietrze? Ostatnio wyłączyłem klimę po pracy na temp. 22 st. i mimo iż wentylator nie działał powietrze z silnika o w/w temp. szło do kabiny.
Powinno, o ile nie masz zamkniętego obiegu. W podszybiu są przecież otwory, a za nim szyba. W eefkcie podczas jazdy powietrze jest wtłaczane do wnętrza.
witam ja mam ten sam problem i na kompie wykryło, ze czujnik temp od klimy jest walnięty. czy wiecie gdzie się znajduje
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 12-10-2010 o 19:03 Powód: kropek stawiać nie kazano?
Czujnik temperatury wewnętrznej moim zdaniem znajduje się po prawej stronie od stacyjki.
dokładnie czujnik znajduje się po prawej stronie kolumny na wysokości kolan za taką zaślepką z dziurkami...wygląda trochę jak obudowa jakiegoś głośnika lub mikrofonu.
Edit: żeby nie być gołosłownym...elern prawdę ci powie:
Do siebie na chomika wrzuciłem cały opis z elerna odnośnie klimatyzacji i nawiewów...a tu jakby ktos miał problemy z czujnikiem temperatury zewnętrznej (jest to najzwyklejszy termistor NTC 10KOhm):
![]()
Ostatnio edytowane przez danus77 ; 14-10-2010 o 18:17
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77