Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Witam
FES bez problemu laczy sie z 145 1.4 TS 16V sterownik M 1.5.5 , kabel VAG OBD2 + przejsciowka fiat pin.
potrzebjue tylko dodatkowego zasilania + z akumulatora.
Moge polaczyc sie z ECU i ABS , nie udalo mi sie tylko nawiazac polaczenia z AIR BAG.
Mozna skasowac bledy , przeprowadzic rozne testy.
Niestety aby zrobic reset parametrow adaptacujnych trzeba uzyc Alfadiaga , FES tego nie potrafi.
Nie sprawdzalem czy najnowsza wersja FES 2.5 moze juz zrobic restet parametrow .
Jutro sprobuje idam znac czy jest taka mozliwosc
Ostatnio edytowane przez jacek1968 ; 09-10-2010 o 23:12
Witam,
Czy do mojej 145 będzie działał "ELM 327 PL Euroscan ELM327 USB" ?
Jaki program diagnostyczny najlepiej użyć?
Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.
pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
gdzie można kupic kabelek diagnostyczny i ile kosztuje. ja mam 145 `98 14. ts i nie wiem gdzie ukryło się złącze do podpiecia pod kompa szukałem i nie mogę znaleźć. moze ktoś podpowie gdzie sie ukryło i jak wygląda
Kabel możesz kupić na allegro "VAG USB KKL (OBD II)" + przejściówka na 3 pinową wtyczke do fiata.
Jesli masz matalową pokrywe która osłania cewki to złącze masz na srodku komory silnika "na podszybiu" za taką plastikową czasną "puszką" jedna wtyczka bedzie podłączona-sonda lambda, a ta wolna to właśnie złącze diagnostyczne...
Jesli sie myle prosze mnie poprawić...
Posiadam Blokady wałków rozrządu zastosowanie:
Alfa 145 1.4 16V i 1.6 16V ,Alfa 147 1.6 16V ,Alfa 156 1.6 16V
Oraz VAG USB KKL + Alfadiag. Moge pomóc![]()
Dlaczego? Euroscan nadaje się do każdego auta z protokołem KWP2000 i dodatkowo można nim łatwo zgrywać i wgrywać mapki do starszych JTDków - sam żałuję, że 40zł więcej pożydziłem na ES'a.
Złącza do ECU są w TSach zawsze po lewej patrząc od przodu - w starszym bliżej środka, w nowszym na kielichu.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
witam wszystkich
sorki ze sie wtrace ale tez bym chcial posiadac takie mozliwosci podpiecia mojej ''belli'' pod komputer i popatrzec co ja boli... posiadam alfe 155 1.7 95r.
jakby ktos moglby mi pomoc w tej dziedziny to prosze o pomoc.
z gory dzieki......
Oczywiście że możesz tak zrobić, przeczytaj sobie wyżej posty, trzeba ci vaga kkl i do tego jakiś komputer z windowsem xp.
A można jakieś zdjęcie tego poprosic albo link bo nic nie znalazłem tam dużo jest takich kabelków i puszek.....