u mnie cykają wtryski paliwa, a zaczęło się po wlaniu czegoś do ich czyszczenia
ciężko stwierdzić nie słysząc tego
- może popychacz hydrauliczny
- może wtrysk bardziej cyka
- może któreś łożysko lekko cyka (jakaś rolka?) co do tego może pasek zdejmij wielorowkowy i zobacz czy cyka wrazie co wyeliminujesz pasek
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Też się nad tym zastanawiam, wkurzające trochę bo cyka dość głośno. Trzeba się temu bliżej przyjrzeć.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
hmm swego czasu i moja v6 tak "cykala" zaczynalem zastanawiac sie rowniez gdzie lezy problem.. we wczesniejszym aucie, ktore bralo troche oleju poprostu zawory mi stukaly, a tu nie mam pojecia, chyba bym sie sklanial rowniez temu elektrozaworowi.. u mnie te cykanie nie jest regula, zdazalo sie swego czasu czesciej tak mi sie wydaje w mrozy przewaznie, teraz kiedy bylo pare cieplejszych dni byla cisza i spokoj.
Na pewno cykaja mi tez wtryskiwacze lpg, ale po wylaczeniu calkowicie instalacji cykanie dalej pozostawalo.. hmm
moze ktos madrzejszy Nam cos powie wiecej na temat tego elektrozaworu
Cykanie ustało samoczynnie...
Pozdrawiam.
- Rafał
Witam wszystkim bardzo serdecznie. Od paru dni jestem właścicielka Alfy 147 1,9 jtd. Od dwóch dni słysze regularne cykanie-dosłownie jak zegara na wysokości panela z klimatyzacją itp.Cykanie jest rytmiczne i nie staje sie ani szybsze ani wolniejsze wraz ze zwiększeniem prędkości-co to może być?
Miałem problemy z cykaniem. Alfa 156 99r 2.0 ts
Winę ponosił olej, wymiana oleju pomogła. Wniosek: samoregulatory