Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: 1.9JTD tylko w alfach?

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Daniel156SW
    Nowe bravo wydaje mi sie lepiej wykonane aniżeli 147
    Bo Fiat kupił cały proces produkcyjny od Toyoty jesli dobrze pamietam.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

stilo 3d jest piekne, tylko ze silniki takie jakies nijakie, przydałby sie jakis 150km bo te 5 garow w abarcie pewnie chleje strasznie a dynamika podobna jak w 2,0 alfy.. 1,8 znowu za mały itd.. chyba jedynie ten dieselek 16v ale jeszcze zdrowe ceny trzymają..

tomkap
    Gość

Domyślnie

Nie zrozum mnie zle, jestem fanem alfy ale nie jestem slepy i musze powiedzieć ze kokpit astry ojca z 93 roku trzeszczy mniej niz mój... moja jest po liftingu..
    Jakośc materiałów niestety jest nijaka..
    Rozumiem Ciebie doskonale.Coś musi być jednak zle spasowane.Moja alfa jest od twojej starsza i wewnątrz wygląda jak nowa.Nic nie trzeszczy mimo że jezdzę po dziurawych drogach. Na początku cos mi popiskiwało w lewym słupku jakby tarł plastik o plastik ale wd-40 pomogło.Denerwuje mnie za to hałas w kabinie. Powyżej 100km/h zaczyna być głośno, mimo że niby silnik jest dobrze wytłumiony.Mo ojciec też ma astrę 96r. i jeśli chodzi o przepisową jazdę po naszych drogach to jedzie sie bardziej komfortowo, mniej spala i nie psuje się Mimo to ja bym sie z nim nie zamienił.

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

No spasowanie swoją drogą ale nawet boczki drzwi są jakieś takie miekkie, jak sie otwiera drzwi popychając ręką to trzeszczy...
    Co do głośności to w mojej tego nie odczuwam, moze coś zmienili po liftingu bo głośno sie robi dopiero przy 150, ale to kwestia subiektwna..
    WD40 nie probowałem, robiłem to silicon sprayem ale miałem wrazenie ze to pogarsza sprawe na dłuzszą metę.. Dobra nie piszmy o tym trzeszczeniu tyle bo jak ktoś niewtajemniczony przeczyta to pomyśli ze alfa trzeszczy jak stary trabant
    No ja bym sie na astre ojca napewno nie zamienił, jest miedzy nimi prawie 10 lat róznicy ... i nie bynajmniej nie tylko dlatego

drugimarcin
    Gość

Domyślnie

Stilo niczego sobie ma jedna wade, za mieekie zwieszenie, ja gdybym go kupil pierwsze co bym zrobil to wymiana amorkow, i siedzenia sa troche niewygodne w porownaniu z Alfa, roznica w silnikach jest tylko w dolocie, Alfa ma pojemniejszy z wiekszym filtrem i wygodniejszy do wymiany, aha i zarowki w przednich swiatlach sie zmienia ciezko jak sie nie ma wprawy.

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał drugimarcin
    Stilo niczego sobie ma jedna wade, za mieekie zwieszenie
    Ja bym wolał, bo to znaczy że jest bardziej komfortowe i tak nie telepie. W alfie po naszch dzurach to aż mi policzki podskakują Kierowcą rajdowym nie zamierzam być odkąd przez punkty prawie musiałem egzamin ponownie zdawać.Ale oczywiście to kwestia co kto lubi.Dla mnie w 156 na te wertepy jest za twarde a dla innych zdecydowanie przeciwnie.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...

Domyślnie

Nie zrozum mnie zle, jestem fanem alfy ale nie jestem slepy i musze powiedzieć ze kokpit astry ojca z 93 roku trzeszczy mniej niz mój... moja jest po liftingu..
    to nastepną kup astre nie bedziesz narzekal opel-czyt. niemiecki polonez a tak na marginesie to albo masz w alfie przejechany milion albo jest po niezlym dzwonie jeszcze sie nie spotkalem zeby cos w normalnej 156 trzeszczalo sam mam juz przejechane 250tys km i jakos nic sie nie dzieje a co do astry raz jechalem tym badziewiem i wiecej do niego nie wsiąde rozwiazania techniczne starsze od polskiego rometa z 70 roku wogole samochod porazka
    alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał CIAMILL156
    to nastepną kup astre nie bedziesz narzekal opel-czyt. niemiecki polonez a tak na marginesie to albo masz w alfie przejechany milion albo jest po niezlym dzwonie jeszcze sie nie spotkalem zeby cos w normalnej 156 trzeszczalo sam mam juz przejechane 250tys km i jakos nic sie nie dzieje a co do astry raz jechalem tym badziewiem i wiecej do niego nie wsiąde rozwiazania techniczne starsze od polskiego rometa z 70 roku wogole samochod porazka
    Dokładnie tak. Ja też nie spotkałem Alfy, która by trzeszczała, chyba, że po montażu z 3.
    Natomiast Astra ....
    Pozdrawiam.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Nie narzekam, poprostu patrze obiektywnie, uwazam ze Alfa ma braki w wykonczeniu, i nie jest to tylko moje zdanie... Moze jestem nawiedzony i zabardzo sie wsłuchuje