Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Temat: Coś dla zainteresowanych "anglikami"

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

Bamboszek po pierwsze nie zwróciłeś na coś uwagi ! w Europie zachodniej ludzie niestety bacznie patrzą na bezpieczeństwo - może i to u nich jest dowolne ale pewnie tak obostrzone że nikomu się to nie opłaca . Kolejna sprawa ludzie za granicą nie rzeźbią , nie ciułają kaski na to żeby się pokazać - niestety my jesteśmy tacy .
    Więc znajdzie sie wiele takich których nie stać na normalne auto to przywiezie z Angli , narobi burdelu w prawie ( kodeks będzie gorszy juz jak Chińszczyzna ) . A po co ?
    Po to żeby zacwaniakowac .
    NIech rząd wprowadzi ze coś takiego mozn robic itd. ale ubezpieczenie razu 1000% bo nie będe płacił z moich podatków na syf jaki narobi taki Polski Cwaniaczek szukający rozgłosu itd.( poznał świata i myśli ze jest już bogiem ).

A ze ja się tak spytam stojąc na skrzyżowaniu i skręcając w prawo - będzie on wszystko widział pięknie ? czy troszkę drogi + słupek po lewej stronie ? nagimnastykuje się szyją i większe skupienie na to co jest z jego lewej strony niż to co się dzieje przed nim itd.
    Kolejna sprawa , Polski kierowca nie jest przyzwyczajony na to żeby widzieć klienta który ma z drogiej strony kierownicę .
    Hipotetyczna sytuacja , kobieta za kołkiem widzi przy skręcie szybkę bez kierowcy i widzi jak auto skręca - łatwa sprawa może spanikować i wjechać w rów . Niestety ale podczas manewrów zwracamy uwagę na stan kierowcy z innego samochodu .

konrad1501
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Dziaru Zobacz post
    Bamboszek po pierwsze nie zwróciłeś na coś uwagi ! w Europie zachodniej ludzie niestety bacznie patrzą na bezpieczeństwo - może i to u nich jest dowolne ale pewnie tak obostrzone że nikomu się to nie opłaca . Kolejna sprawa ludzie za granicą nie rzeźbią , nie ciułają kaski na to żeby się pokazać - niestety my jesteśmy tacy .
    Więc znajdzie sie wiele takich których nie stać na normalne auto to przywiezie z Angli , narobi burdelu w prawie ( kodeks będzie gorszy juz jak Chińszczyzna ) . A po co ?
    NIech rząd wprowadzi ze coś takiego mozn robic itd. ale ubezpieczenie razu 1000% bo nie będe płacił z moich podatków na syf jaki narobi taki Polski Cwaniaczek szukający rozgłosu itd.( poznał świata i myśli ze jest już bogiem ).

A ze ja się tak spytam stojąc na skrzyżowaniu i skręcając w prawo - będzie on wszystko widział pięknie ? czy troszkę drogi + słupek po lewej stronie ? nagimnastykuje się szyją i większe skupienie na to co jest z jego lewej strony niż to co się dzieje przed nim itd.
    Kolejna sprawa , Polski kierowca nie jest przyzwyczajony na to żeby widzieć klienta który ma z drogiej strony kierownicę .
    Hipotetyczna sytuacja , kobieta za kołkiem widzi przy skręcie szybkę bez kierowcy i widzi jak auto skręca - łatwa sprawa może spanikować i wjechać w rów . Niestety ale podczas manewrów zwracamy uwagę na stan kierowcy z innego samochodu .
    no wszystko pieknie slicznie i niby sie zgadzam, ale wiesz czesto polskimi autami ludzie sie pojawiaja w anglii w irlandii i co???
    no wlasnie cwaniakuja ,stoja na skrzyzowaniu iiii ,skrecaja w prawo..
    rejestruja samochody na numery angielskie irlandzkie ,nikt nie robi im klopotu i trudnosci , placa troszke wieksze ubezpieczenie i jak to napisales cwaniakuja autami z kierownica po lewej stronie, mogli by kupic taki z kierownica po prawej ale wola kozaczyc sa inni . badania okresowe tez przechodza te auta, a w polsce no coz klopot sprawdzic swiatla w aucie innym niz reszta europy.
    co do ciulania to kazdy zbiera na cos lepszego innego.. ale zgadzam sie w polsce wyprzedzac "anglikiem" to wyczyn a Ty moze nie jezdziles autem z kierownica po innej stronie wiec niemasz pojecia czy ludzie panikuja podczas manewrow..

konczac powiem tylko tyle powinno byc w polsce prawo pozwalajace rejestrowac auta z kierownica po prawej stronie jestesmy w unii tu nikt nie broni dla niemca rejestrowac prawusow a gla brytola lewusow,lepiej takie orginalne auta dopuscic do ruchu niz je przerabiac,juz mielismy kilkanascie lat temu zalew "skladakow" zawsze musi byc trudniej

aaa jeszcze kwestia przeliczania ,, liczniki maja podana predkosc w milach i kilometrach od 2005 auta nowe maja tylko w kilometrach ,, chodzi tu o auta z irlandii angielski import tak samo
    Ostatnio edytowane przez konrad1501 ; 05-10-2010 o 00:46

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Dziaru Zobacz post
    Kolejna sprawa ludzie za granicą nie rzeźbią , nie ciułają kaski na to żeby się pokazać - niestety my jesteśmy tacy .
    Z całym szacunkiem, ale naprawdę nie wiesz o czym piszesz.
    Cwaniaki właśnie przekładają angliki na "naszą" stronę robiąc to za pomocą drutu i sznurka, po czym po jakimś czasie taki grat się rozpada. Nie uważasz, że mniejsze zagrożenie stwarza takie ORI auto niż przełożone ?
    Jeździłem z kierownicą z prawej strony po naszych drogach i jakiegoś dramatu nie zauważyłem. Trzeba po prostu zachować szczególną ostrożność.
    A swoją drogą to zajebiste podejście, mieć większość rodaków za cwaniaków, itp.

---------- Post dodany o godzinie 05:50 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 05:47 ----------

Cytat Napisał konrad1501 Zobacz post
    konczac powiem tylko tyle powinno byc w polsce prawo pozwalajace rejestrowac auta z kierownica po prawej stronie jestesmy w unii tu nikt nie broni dla niemca rejestrowac prawusow a gla brytola lewusow,lepiej takie orginalne auta dopuscic do ruchu niz je przerabiac,juz mielismy kilkanascie lat temu zalew "skladakow" zawsze musi byc trudniej
    Tak to wszyscy chcieli do Unii, a teraz to niby jesteśmy, ale po swojemu.
    Nie ma tak, się chciało, trzeba przepisy respektować.
    Powtórzę, na 100% auto fabryczne, niezależnie, z której strony ma kierę, będzie bezpieczniejsze od przełożonego.
    Wiem, że można to zrobić bardzo dobrze, ale nie będzie wtedy tanio.

Pozdrawiam.

---------- Post dodany o godzinie 05:51 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 05:50 ----------

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    troche Cie ponosi mi sie wydaje... skoro w innych krajach UE jest to tolerowane i dopuszczone i nie zwieksza to ryzyka wypadkow dlaczego u nas ma byc inaczej? jesli chce posiadac np. nissana skylinea a przez wlasnie takowe durne przepisy ktorych ty bacznie bronisz nie moge go miec jak mam tego dokonac? autem z kierownica po prawej tak samo sie jezdzi jak autami po lewej , jedynym mankamentem jest wyprzedzanie ktore i tak juz niweluja poprzez dodatkowe "lusterko" przy szybie, tak wiec zanim nazwiesz kogos "palantem, kretynem, imbecylem..." itd zastanow sie nad innymi argumentami
    Jestem tego samego zdania.
    Skaya akurat nie chciałem, ale są też inne auta, które nie występowały inaczej.
    I co ??? I lipa
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Chojnak79
    Gość

Domyślnie

Spokojnie nasz rząd i tak na pewno coś wykombinuje , albo OC będzie 2-3 krotnie droższe ze względu na "podwyższone ryzyko spowodowania wypadku/kolizji" (wydaje mi się, że z tym nie będzie problemu, bo będzie to na rękę ubezpieczycielom [wiadomo większe zyski z polis]), albo udziwnią badania techniczne dla pojazdów z kierownicą po prawej stronie np. tylko stacje okręgowe + wyższa cena. Tak więc sądzę, że dopuszczą do ruchu tylko tak uprzykrzą żywot człowiekowi, że nikomu nie będzie się opłacało jeździć popularnymi modelami z kierownicą po prawej stronie (co innego modele, które nie występowały z kierownicą po lewej, bo wtedy użytkownik będzie miał inne podejście do tematu. Tyle ode mnie w temacie. Howk

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał Wujek Zobacz post
    To Ty przeczytaj to jeszcze raz, bo skoro nie widzisz jak się prawych obywateli robi w naszym pięknym kraju w konia i wystawia na niepotrzebne niebezpieczeństwo, to mi ręce opadają.

wujek mam wrazenie ze tesknisz za komuna... a byles przeciwny UE "prawych obywateli", a co ten ktory ma kierownice po innej nie jest prawy? to zabron obcokrajowcom wjazdu z kierownica po prawej bo stwarzaja zagrozenie... jak czytam wasze wypociny czasami to az mnie zal zjada ze ludzie sa tak ograniczeni, daje glowe ze nawet nigdy nie siedziales w aucie z kierownica po prawej stronie wiec zamilcz w kwestii o ktorej nie masz ZIELONEGO pojecia... zaoszczedzisz zmarnowanego czasu uzytkownikow na czytanie Twoich postow na ten temat
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

troche Cie ponosi mi sie wydaje... skoro w innych krajach UE jest to tolerowane i dopuszczone i nie zwieksza to ryzyka wypadkow dlaczego u nas ma byc inaczej? jesli chce posiadac np. nissana skylinea a przez wlasnie takowe durne przepisy ktorych ty bacznie bronisz nie moge go miec jak mam tego dokonac? autem z kierownica po prawej tak samo sie jezdzi jak autami po lewej , jedynym mankamentem jest wyprzedzanie ktore i tak juz niweluja poprzez dodatkowe "lusterko" przy szybie, tak wiec zanim nazwiesz kogos "palantem, kretynem, imbecylem..." itd zastanow sie nad innymi argumentami
    Absolutnie nie. Po prostu realnie patrzę na polską rzeczywistość, która zupełnie od unijnej pod względem infrastruktury odstaje, co przekłada się właśnie na bezpieczeństwo na drogach (widać to w statystykach).
    Jeśli chcesz posiadać Nissana skyline, to albo przenieś się tam, gdzie obowiązuje ruch lewostronny, albo na swoje fanaberie wysupłaj trochę kasy i poproś Nissana by specjalnie dla Ciebie zrobił taki "custom car" ze sterem po lewej stronie, jeśli sypniesz kasą, to gwarantuję Ci, że Twoja próżność zostanie zaspokojona.
    Nie miej mi tego za złe co piszę, ale mając trochę wyobraźni łatwo można dostrzec jak procentowy wzrost samochodów z kierownicą po prawej stronie wpłynie na bezpieczeństwo.
    Wyobrażacie sobie np. przedstawicieli handlowych pokonujących dzień w dzień setki km, którzy pędzą na złamanie karku w samochodzie z kierownicą po prawej stronie? Bo ja owszem, wyobrażam sobie, ale tylko do pierwszego wyprzedzania TIRa...
    A co z nauką jazdy? Takie pierwszy lepszy kierowca, który spędził w Corsie kilkadziesiąt godzin i to pod okiem instruktora, zda egzamin na prawo jazdy, a potem za parę groszy przywiezie sobie "anglika" - myślicie, że będzie gwarancją bezpieczeństwa?
    Jeśli będzie można rejestrować pojazdy z kierownicą po prawej stronie, to będzie to dotyczyć również samochodów ciężarowych, autobusów itp, a to spowoduje zupełne zamieszanie na i tak niełatwych polskich drogach...
    Nie mam nic przeciwko temu by rejestrować w Polsce samochody dla mańkutów (jak to niektórzy określają), najpierw jednak trzeba na to nasze drogi przygotować, w przeciwnym razie rocznie nie będzie nas ginęło 5.000, ale znacznie więcej, a to przecież giną ludzie tacy sami jak my. Skąd wiesz, czy nie będziesz następny, bo z przeciwka pojedzie pan Grzegorz Dorobek, którego motywów postępowania zupełnie nie rozumiem (prawdopodobnie cierpi na nadmiar wolnego czasu i zupełny brak wyobraźni).
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Ostatnio edytowane przez alces1 ; 05-10-2010 o 10:49

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

ja prozny nie jestem a fanaberie to produkujesz we wlasnej glowie...wiec uwazaj na slowa... to ze ty sie ograniczasz to nie znaczy ze ja tez musze... widziales kiedys auta ktore myja i zamiataja droge? pewnie nie... a wiec duza ich ilosc ma wlasnie kierownice po prawej stronie i ot co jest zarejestrowana w polsce... wymyslacie jakies ciezkie przypadki byle zeby tylko postawic na swoim... ja bylem , jestem i bede zwolennikiem prawa rejestracjii takich pojazdow.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

ja prozny nie jestem a fanaberie to produkujesz we wlasnej glowie...wiec uwazaj na slowa...

to ze ty sie ograniczasz to nie znaczy ze ja tez musze...
    może sam zechciej uważać na słowa, ok?
    widziales kiedys auta ktore myja i zamiataja droge? pewnie nie... a wiec duza ich ilosc ma wlasnie kierownice po prawej stronie i ot co jest zarejestrowana w polsce...
    Owszem, widziałem. Widziałem też jakie mają rejestracje, tyle tylko, że są to pojazdy specjalne, z żółtymi kogutami, którymi nie jeździ się do Biedronki na zakupy, ale jeśli Ty nie dostrzegasz różnicy, to wybacz, ale nie jesteśmy w stanie na ten temat rozmawiać.
    wymyslacie jakies ciezkie przypadki
    tzn. jakie? Ciężarówka z kierownicą po prawej stronie to ciężki przypadek? Wyprzedzanie TIR'a to też ciężki przypadek, czy może polska codzienność?
    Wydaje mi się, że to Ty popadasz w skrajność porównując myjkę drogową do samochodu osobowego...
    byle zeby tylko postawic na swoim... ja bylem , jestem i bede zwolennikiem prawa rejestracjii takich pojazdow.
    Nie stawiam na swoim, chcę tylko uzmysłowić rozentuzjazmowanym zwolennikom unijnego nakazu jakie zagrożenie niesie ze sobą wprowadzenie tego przepisu w polskie realia. Życzę Wam, byście kiedyś mijając się na prostej drodze ze wspomnianym TIRem mieli serce w gardle, kiedy nagle zza naczepy wyłoni się pojazd, na pierwszy rzut bez kierowcy... Proszę mnie źle nie zrozumieć - nie życzę nikomu wypadku, ani innego nieszczęścia, ale to chyba jedyny sposób, by rozjaśnić co niektórym umysł.
    A tak przy okazji, chciałbym zobaczyć Cię w nissanie skyline, kiedy będzie już można w Polsce taki samochód rejestrować
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Ostatnio edytowane przez alces1 ; 05-10-2010 o 12:43

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

znam mase ludzi ktorzy jezdza po polskich drogach autami zarejestrowanymi w UK i wiem duzo wiecej na temat jazdy nimi tutaj wiec nie filozofuj bo widze ze jestes wszechwiedzacy. Myjki ktore jezdza po drodze tak samo z niej korzystaja kiedy jada na miejsce pracy i kogut nie ma tu nic do rzeczy... Jakbys uwaznie czytal co pisalem to skyline byl przykladem ale do osob ktore maja klapki na oczach w swoich przekonaniach to nie dotrze... wzajemnie Ty rowniez nie jestes osoba do dyskusji w tym temacie wiec zycze szerokiej drogi.

Proponuje zamknac temat bo tego typu dyskusje na tym forum do niczego nie prowadza...

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

a ja się pytam co z motocyklami ??

p.s.
    oferuję przekładkę na PL w motocyklu za jedyne 100zł - numer konta na PW , sprawa do zrobienia bez konieczności wysyłki motoru