Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 74

Temat: Za ile pierwsza Alfa?

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

GTV są świetne i w normalnych cenach. Oczywiście zależy co to jest normalna cena
    IMO nie ma znaczenia za ile. Jeśli Alfy Ci się podobają to wytrzymasz z każdą. Jeśli podoba Ci się tylko ich wygląd to sobie odpuść, bo niewiele Ci nie dokopie
    Inaczej - to auta dla kogoś, kto o aucie myśli nie tylko szukając swojej fury na parkingu. Jeśli rozważania "co może być tego przyczyną" bardziej Cię denerwują niż pasjonują to sobie odpuść Jeśli pasjonują to bierz 33 za 1500, bo i z niej będzie kupa radochy

Chojnak79
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał premek Zobacz post
    Jeśli rozważania "co może być tego przyczyną" bardziej Cię denerwują niż pasjonują to sobie odpuść Jeśli pasjonują to bierz 33 za 1500, bo i z niej będzie kupa radochy
    No właśnie ... kupa radoch, kupa roboty (a co byś robił w te długie zimowe wieczory ha??? wypełniał statystyki o AA ), ale jak się wsiądzie, odpali BX'a szczególnie z nadpalonym wydechem (jak to ktoś już na forum napisał) to wtedy poczujesz, że moc jest z tobą...

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

Inaczej - to auta dla kogoś, kto o aucie myśli nie tylko szukając swojej fury na parkingu. Jeśli rozważania "co może być tego przyczyną" bardziej Cię denerwują niż pasjonują to sobie odpuść
    Polać mu, dobrze gada

Chojnak79
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rafal_155 Zobacz post
    Polać mu, dobrze gada
    Ponoć to Alfa wybiera sobie nowego użytkownika...

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Alfy dostarczają nam rozrywek intelektualnych.

Chojnak79
    Gość

Domyślnie

Alfy dostarczają nam rozrywek intelektualnych.
    i manualnych

szymonn
    Gość

Domyślnie

Mi nie chodzi o wyglad, co nie zmienia faktu ze jest wyjatkowy i jedyny w swoim rodzaju. Chodzi o historie, styl, oryginalnosc, to ze trzeba sie nimi zajmowac, nieustannie cos ulepszac, 'opiekowac' sie. Alfy IMO maja byc oczkiem w glowie wlasciciela, jego druga kobieta. To nie ma byc moje auto do Lansu czy cos w tym stylu -.- Myslac o Alfie, nie mysle tylko o bezproblemowym jezdzeniu nia. Jesli koszty utrzymania nie beda kosmiczne (i jesli wieszkosc czasu laczaca sie z nia bedzie rownoczesnie zwiazana z jazda, a nie jej przymusowa naprawa )to wszystko zwiazane z bella bedzie wiazalo sie jednoczesnie z przyjemnoscia

Użytkownik Rowerzysta Avatar Mik3
    Mieszka w
    W-M
    Auto
    Ford Focus Mk2 Turnier FX Gold 1.6 Ti-VCT

Domyślnie

Cytat Napisał szymonn Zobacz post
    Cena jak najnizsza, mysle ze za okolo 5tys
    Nawet w takiej kwocie jest spory wybor 145, 146, 155, 33. Tylko kazdy ogladany egzempalrz trzeba przeswietlic na wszystkie mozliwe strony, bo wiekszosc z nich to niestety padaczki wymagajace sporego wkladu.

szymonn
    Gość

Domyślnie

Tak myslalem, najlepiej miec znajomego mechanika znajcego sie na rzeczy;]

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    gtv v6 TB

Domyślnie

Ja za swoją dałem 2750zł i proszę nie myśleć, że jest to jakiś złom, ja to tłumaczę jako okazja.
    Na pierwszy samochód miałem max 3000zł. Szukałem długo, oglądnąłem 10 samochodów, albo i więcej, znamy się trochę z tatą, więc nie kupiliśmy pierwszego lepszego paścia.

Po tym jak zdałem prawo jazdy ( odebrane 30 albo 31 sierpnia 2010 roku zacząłem już na poważnie i codziennie śledzić co się dzieje na allegro, giełdzie samochodowej i ogólnie wszędzie tam gdzie można by kupić samochód.
    W końcu dokładnie miesiąc temu, w sobotę udało się. Alfa 145 95' z przebiegiem 194 tyś km. Silnik 1.6 boxer z LPG.
    Przez ten miesiąc zrobiłem hmm. około 1200km. Póki co to kupiłem 1L oleju, bo było go mało po prostu ( auto używała przede mną kobieta, w ogóle okazało się, pierwszym właścicielem auta był znajomy taty, który dbał o alfę, ja jestem 3 lub 4 właścicielem ) oraz kupiłem 2x płynu BORYGO do chłodnicy, bo była woda.
    Środek auta jest w super stanie, z zewnątrz troszkę gorzej - czerwony lakier wypłowiały, auto było też bite z przodu i najlepiej to nie jest zrobione jednak można to ocenić na dobry stan. Jeśli chodzi o sprawność techniczną odpukać wszystko jest w porządku na razie.

Jak widać można kupić fajny samochód za nie duże pieniądze. Nie długo postaram się zamieścić zdjęcia i opis mojej alfy w odpowiednim dziale

Pozdrawiam