sądząc po barwach żył:
czarna = masa
czerwona = +12v
żółta = ????
czyżby zasilanie do np. zmieniarki albo aktywnego subwoofera pod fotel ?
sprawdź miernikiem czy mam rację co do czarnej i czerwonej, jeśli tak, to spróbuj sprawdzić, czy żółty nie jest połączony z np. wyjściem sterowania automatyczną anteną lub sygnałem włączenia stacyjki ( wyjąć i odłączyć radio i poprostu omomierzem, brzęczykiem albo innym sposobem sprawdź.
Może to być także zasilanie do np. Lojacka albo innego pozycjonowania GPS (antykradzieżowe/służbowy samochód)
SĄ TO TYLKO DOMYSŁY !!!
żeby później mi ktoś nie robił docinek, że wprowadzam w błąd![]()
Alfa jest jak piękna i namiętna kobieta....
z tą różnicą, że Alfa jest tańsza w utrzymaniu
Była: 156 2.0TSJest: 159 sportwagon 2.4jtdm 200hpDusza by chciała: Stelvio Quadrifoglio
mozliwe ze zmieniarka bo w bagazniku mam kabel do podlaczenia
czyli wychodzi ze to nic waznego wiec luz ;]
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
doczytałem wcześniejszy opis...
skoro przewód jest nad nogami pasażera , ukryty pod tapicerką, to na 90% jestem pewien, że to pamiątka po zainstalowanym kiedyś NADAJNIKU GPS do zdalnego namierzania samochodu ( Lojack, albo jakiś podobny wynalazek do monitorowania np. floty firmowej)
miałem taki pierdzielnik w służbówce, też był ukryty w kokpicie w okolicach środka kokpitu pod spodem centralnego schowka u góry, przy przekazaniu mi sam. służbowego pierwszą rzecz jaką usłyszałem było "jeśli nie ma zagrożenia życia, to nie odłączaj pod żadnym pozorem klem od akumulatora bez wcześniejszego kontaktu z dyrekcją, bo bądą nieprzyjemności... itp. itd."
więc jeśli:
czarna = masa (-)
czerwona = (+)
żółta = sygnał załączenia stacyjki (MAR)
(ewentualnie czerwona i żółta odwrotnie)
to musi być to![]()
Alfa jest jak piękna i namiętna kobieta....
z tą różnicą, że Alfa jest tańsza w utrzymaniu
Była: 156 2.0TSJest: 159 sportwagon 2.4jtdm 200hpDusza by chciała: Stelvio Quadrifoglio
moze maz zone sprawdzal
bo dzwignia zmiany biegow taka troche podrapana jak od dlugich paznokci czyli mozliwe ze kobieta jezdzila tym autem
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P