głupota kolegów piszących wyżej aż poraża...jeśli ktoś potrafi pisać tylko bzdury gratuluje.Specjalizacja wysoka.Sądzę że poza wymiana(z trudnościami)żaróweczki nic więcej nie potraficie.A szczekacie jak bulteriery a wyscie burki tylko.
głupota kolegów piszących wyżej aż poraża...jeśli ktoś potrafi pisać tylko bzdury gratuluje.Specjalizacja wysoka.Sądzę że poza wymiana(z trudnościami)żaróweczki nic więcej nie potraficie.A szczekacie jak bulteriery a wyscie burki tylko.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
jeśli się nie mylę to nie da się przestawić rozrządu dopóki przestawienie nie będzie tak duże że przeskoczy o jeden ząbek na pasku rozrządu.
chciałbym zauwazyc ze to "kolega" pierwszy rzucał wyzwiskami nie majac pojecia co potrafimy, i jakie mamy doswiadczenie, wiec sie nie madrzyj tylko wez ten pilnik i zrób nim identyczna blokade jak oryginal abysmy nie mogli odróznic, to nam szczeki opadna z wrazenia, a najlepiej zamiesc filmik bo to przeciez 15min roboty, oczywiscie jak tylko Ci sie zachce ma sie rozumiec.
polecam masc na odciski bo troszke Ci ich przybedzie od tej fajli...
pozdrawiam i czekam na efekty.
o ile sie nie myle to sa tam kola "pływajace" wiec kazda odchyłka ma znaczenie
pzd.
Ostatnio edytowane przez george11 ; 16-10-2010 o 22:51
jeszcze nie robiłem u siebie rozrządu o co chodzi z tymi kołami pływającymi
koła maja obłe otwory na sruby, pozwalajace na regulacje
chyba dobrze to wytłumaczyłem??
pzd.
Ostatnio edytowane przez QBA ; 17-10-2010 o 05:54
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Tak kolego, ale w TS masz jeszcze wariator, wiec budowa tego polaczenia troche sie rózni od połaczenia w V-ce.
pozdrawiam.
@RogerIZ28
- mam dobre blokady , sprawdzone wiele razy.
- skanerem 3d zrobiłem skan tych blokad i pod programem Vectric pokazuje że coś można z tego zrobic.
- mam pliki *.stl oraz *.IGS tych dwóch blokad.
- teraz ganiam po sieci i staram sie dowiedzieć co dalej z tym fantem.
- jednocześnie nie interesuje mnie opcja zrobienia rysunku w PDF z fizycznej blokady.
- nie wiem, czy dobrze przekazałem, interesuje mnie tylko droga "elektroniczna", zrobienie dokumentacji , ścieżek narzędzi, gereracja pliku wynikowego dla konretnej maszyny.
@george11
- tak jak na tym kole z 156 TS, widać te "fasolki"
--
--
Ostatnio edytowane przez bubu321 ; 17-10-2010 o 07:59
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
bubu
nigdy nie miałem okazji grzebac w TS, ale tak to sobie wyobrazałem na podstawie tego co przeczytałem na forum
czekam na efekt pracy kol. Lesio146, chcialbym zobaczyc co tam wypiłowało sie przez noc, mam nadzieje że udowodni nam że potrafi(kopara gotowa do opadniecia), a nie jest mocny tylko w stukaniu w klawiature.
pozdrawiam.
Mozecie sie smiac albo nie ale w jakim celu mamy odkrecac koła do wymiany rozrzadu? Uznajmy ze wariatora nie wymieniamy. Nie grzebałem jeszcze przy TS i zbieram informacje.