Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: [156] Pare pytań o 1,9JTD -przyszły posiadacz

rebellion1
    Gość

Domyślnie

Witam
    materiał jak wspomniałeś wypierz może nawet powtórz tren zabieg a co skóry i tapicerki to pozostaje namiętne czyszczenie polecem sciereczki z mikrofibry znakomicie usuwają wszelkie brudy bez zbędnej chemii a skóre potraktuj opowiednim preparatem do tapicerek skórzanych oczywiście uprzednio ją odszczurz
    Powodzenia

Paweł156
    Gość

Domyślnie

skóre najpierw poodkurzaj, potem wilgotną scierką powycieraj dokładnie az brud zejdzie, na koniec najlepiej jakis specyfik do tapicerek skórzanych i bedzie czysto i pachnąco, ja uzywam firmy car plan.

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

ok to juz coś wiem as. skóry
    a co powiecie mi o oleju - jakim warto zalać jtd'ka aby dbał o turbo i dobrze chłodził wtryski ??? ile oleju wchodzi do tego silnika ?? co myślicie o valvoline MaxLIfe Diesel 10W40 ???

rebellion1
    Gość

Domyślnie

hluśnij mu selenie turbodiesel 10w40 jest dedykowana do tego motoru

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

:x :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: chyba ktoś inny będzie cieszył sie ta 1,9 2001 koleś sprzedaje na 90 % sąsiadce tylko ona musi sprzedać swoje stare auto i jak dziś sprzeda to jutro bierze "moją" 156 :// i niby dodatkowo 1k więcej od niej wyrywa - jutro obiecał zadzwonić czy sprzedana . A już dziś miałem po nia jechać (

i znowu muszę szukać ://

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

szukam dalej tej jednej jedynej i w oko wpadło mi cos takiego :

alfa 156 2001 2,4

co sądzicie o tej ofercie - do kolesia mam jakies 120 km tak wiec na sobote moze podjade oblukać co i jak
    z tym sprzetem audio to chyba go troche poniosło zobaczymy co co tam zastane
    czy mozliwe że to bedzie sport pack ???

rebellion1
    Gość

Domyślnie

może przed ycieczkąpoproś kolesia o lepsze foty bo na tych nic nie widać, niech zrobi fote fotela kierowczy bo to może potwierdzić lub zanegować przebie z rzeczy które niepokoją to widoczny hak nie jestem zwolennikiem robienia z osobówek trucków a i silnik tech bardziej po d...e dostaje

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

też mi sie ten hak nie widzi - od razu poszedłby do demontażu
    co do fotek to napisałem i czekam na odpowiedź - telefonu nie odbiera - zgłasza sie poczta orange
    co do przebiegu to troche mały wg mnie - no chyba ze pokaże oryginalny "service plan" a nie z rokiem produkcji książki 2007
    jak cos odpisze lub dodzwonie sie to napiszę co ustaliłem

z tego co dzwoniłem to sprzedający jest księdzem sprzet audio naprawde wart jest 4k złotych i zostawia bo nie zamierza przekładac do innego auta - auto miało uszkodzony tył - nie wiem w jakim stopniu - raczej delikatnie ale zawsze skóra na fotelu kierowcy troszke zmęczona - wszystko działa w aucie - cena nie podlega negocjacji - 20900 do oddania.

znalałem tez druga na trasie do kalisza gdzie stoi ta pierwsza:

156 2,4 jtd 2002 - nowy środek

cena do małej negocjacji 22000 zł. zarejestrowana - miała uszkodzony tył - konkretnie bo błotnik, drzwi tylne, klapa zderzak. zawieszenie nie dostało wywalona jedna kurtyna tylna boczna - swieci sie poducha ale to chyba nie problem na komputerze wykasować; zarejestrowana i ubezpieczona - sprzedaje bo handluje troche autami i częściami - przedni zderzak juz był taki - nie wiecz czy ten rocznik miał malowane zderzaki w całości ????

w sobotę jade zobaczyć te dwie alfy - mam nadzieję że w niedzielę w garażu juz zawita nowy nabytek

może coś zasugerujecie w związku z tymi dwiema ofertami na co zwrócic uwagę ???
    ta z nowym srodkiem to jeszcze w takiej nie siedziałem - na co zwrócić uwagę - z góry wielkie dzieki za wskazówki

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

refresh

co doradzacie ???

ViP Rowerzysta Avatar piotr_alex
    Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto
    Crosswagon 2005r & 159 1.9JTD 16V 2008r

Domyślnie

Trudno jest coś o nich powiedzieć trzeba by zobaczyć namacalnie, na zdjęciach nic specjalnego, świecąca poduszka może okazać się większym problemem niż myślisz, na zderzakach listwy powinny być czarne chyba że ktoś je pomalował bo np. tak ładniej co do audio to nie ma co się cieszyć zbytnio bo priorytetem powinna być wypadkowość auta,silnik i zawieszenie. Jak szukasz dobrej Alfy to podejrzewam że ci się zejdzie, wiem sam z doświadczenia ile u mnie to trwało, parę miesięcy oglądania codziennie nowych ogłoszeń i szukania aż w końcu wydaje mi się że w przypadku Alf sprzedaje się je się z 2 powodów, albo masz jej serdecznie dość albo zmieniasz na lepszy, jakie będą sam ocenisz.