Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: Kupno 156

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Jeśli wydaje Ci się to podejrzane, to słuszna decyzja. Najważniejsze by się nie napalać.
    Ktoś powiedział, że Alfę posiada się sercem, ale kupuje rozumem i ja się z tym zgadzam.
    Powodzenia w poszukiwaniach.

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

spek
    Gość

Domyślnie

Witam chce kupić alfę 156 dokładnie tą http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4329699

Mam do was prośbę abyście mi trochę pomogli i powiedzieli na co zwrócić szczególna uwagę kupując takie auto

Chciał bym założyć do niej gaz czy jest taka możliwość ? i jak te silniki znoszą gaz LPG ?

Czy ten model alfy ma ocynkowanie nadwozie ?

Trochę martwi mnie ta skrzynia Selespeed czy są z nimi jakieś problemy ?

Co najczęściej ulega awarii w tym modelu ?

I jak te auta znoszą nasze Polskie dziurawe drogi ?

ViP Rowerzysta Avatar piotr_alex
    Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto
    Crosswagon 2005r & 159 1.9JTD 16V 2008r

Domyślnie

Jeśli gaz to tylko sekwencyjny kilka osób na forum ma założoną i chodzą dobrze, jeśli chcesz oszczędzać to może JTD 2.4?, ocynk jest pełen także rdzy nie zobaczysz chyba że kupisz mocno powypadkowy egzemplarz, ja Selespeeda bym sobie darował chociażby ze względu na trud znalezienia dobrego mechanika, najczęstszymi wymianami będą pewnie elementy zawieszenia bo jest sportowo zestrojene, coś za coś każde zawieszenie czy to w Alfie czy w innym aucie źle znosi Polskie drogi bo wszyscy wiemy jakie są Ta Alfa z linka do mnie nie przemawia, nie kupuj na szybko bo możesz wpaść po uszy, trzeba czekać, szukać, szukać i w końcu coś się znajdzie.

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał spek
    Witam chce kupić alfę 156 dokładnie tą http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4329699
    Jeśli auto zadbane, w idealnym stanie i jeszcze utargujesz tak na 14000 to warto.Gaz też warto założyć, chociaż jest wielu przeciwników, twerdzących że to zbrodnia.W moim przypadku na gazie zrobione jest ponad 100.000km i w tym czasie instalacja była regulowana jedynie na gwarancji, potem nikt do niej nie zaglądał. Samochod ma taką samą dynamikę jak na benzynie a czasami wydaje mi się że nawet żwawiej przyśpiesza. Splanie 9l gazu w trasie 11 miasto.Oleju silnik także nie bierze, mimo że powinien tym bardziej. Jedyna wada samochodu, którego zamierzasz kupić to chyba skrzynia automatyczna, lecz tu muszą się wypowiedzieć ci co taką mają.

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał piotr_alex
    ja Selespeeda bym sobie darował chociażby ze względu na trud znalezienia dobrego mechanika
    dokładnie,a zresztą ta skrzynia biegów nie była chwalona w różnych testach Alf 156 jakie czytałem.Często 156 z taką skrzynią są tańsze ponieważ jest trudno ze sprzedażą.
    Przeglądam ogłoszenia AR156 na otomoto codziennie i szczerze mówiąc nie ma takiej na którą bym się zdecydował,większość jest od handlarzy i zawsze coś w nich jest nie tak.Wkrótce sam będę chciał kupić 156 2.4 jtd i napewno nie jest to łatwy temat,no chyba że kupimy od kogoś z forum.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

csscss
    Gość

Domyślnie

Cena atrakcyjna jak na 2000 rocznik - kupiony w kraju, ale to ze względu na to że to selespeed. Czyli pojawia się obawa że coś w tej zabawce może się prędzej czy póżniej sypnac. a wtedy nikt tym się bawić nie będzie bo kto to się na tym zna? , a w aso co najwyżej moga wymienić - (koszt zapewne z kosmosu)

spek
    Gość

Domyślnie

Dzięki Panowie za wszystkie sugestie chyba poszukam Passata w TDI

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał spek
    chyba poszukam Passata w TDI
    :mrgreen: chyba kolega nie poczuł wirusa,ale może i to dobrze iż chce VW bo nie będzie narzekał na Alfę. Szanuję Twoją decyzję.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

Januszek
    Gość

Domyślnie

a poza tym Alfy są brzydkie i się psują... przecież miliony użytkowników VW nie mogą się mylic..