Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Temat: 255% normy 1.9JTD 8V EDC15C6

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

teraz to mnie z kapciami przewrocilo - mega dobre kreski i wynik po takim setupie zerkajac na mase kropka to juz calkiem bajka ;] mysle ze nad cwiarteczka mozna by pomyslec, tymbardziej ze nie powiedziales ostatniego slowa w tym projekcie ! szalenczy punciak - wielkie gratsy cinek
    ..... powered by www.cinsoft.pl

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Cytat Napisał KULI Zobacz post
    także myśle że twoje będzie napewno szybsze i to dużo

POzdrawiam KULI
    Dzięki Wojtku Zobaczymy jak się wiosna zrobi jak to jeździ

Pozdro

---------- Post dodany o godzinie 22:59 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:52 ----------

Cytat Napisał kenobi Zobacz post
    teraz to mnie z kapciami przewrocilo - mega dobre kreski i wynik po takim setupie zerkajac na mase kropka to juz calkiem bajka ;] mysle ze nad cwiarteczka mozna by pomyslec, tymbardziej ze nie powiedziales ostatniego slowa w tym projekcie ! szalenczy punciak - wielkie gratsy cinek
    Gdyby z paliwem nie było takiego problemu jak w TDI juz dawno bylby bardziej spektakularny wynik - na pewno jeszcze powalczę. Tymczasem za chwilę będzie kilka fotek z budowy w pierwszym poście.

Pozdro
    www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
    CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
    USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
    HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

Użytkownik Romeo Avatar michal87tg
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm

Domyślnie

Gratulacje projektu... świetne auto mam nadzieje że kiedyś będę mógł je zobaczyć na żywo

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał KULI Zobacz post
    No Marcinie pojechałeś po bandzie, gratki dla ciebie

a co do 1/4 mili to mam nadzieje że będe miał okazje zobaczyć twoje seryjne Punto w akcji.
    Może Skarbimierz??
    a tu Sillo po modach które 1/4 mili robi w 14.92s a robione przez 44tuning.pl
    http://www.44tuning.pl/najnowsze-wia...mi-sclick.html

także myśle że twoje będzie napewno szybsze i to dużo

POzdrawiam KULI

Odnosnie tego stilo-wynik im wyszedł bardzo fajny,krzywe momentu rownież,ale troszke coś mi tu się nie zgadza.Ori cooler ( wiadomo że dupny) i takie wyniki?? Jakie tam musi być EGT ? Auto pewnie mega szybko puchnie.Wstawili jakieś bajki o dolocie lepiej napędzającym turbinę.Jakoś mi się w to nie chce wierzyć.Poza tym wynik z inercji ( tak mi się wydaje gdyz tuning44 nie ma swojej obciążeniówki) więc na bank to stilo nie ma takiej mocy.Podejrzewam ,że kluczem do ich tak dobrego czasu był profesjonalny kierowca ( startujący w wyścigach górskich) i opony semi slicki.Poza tym 1420kg i nawet 194 km robiące czas 14,9 to troszke optymistycznie brzmi,ale mogę się mylić.Jeden z moich kolegów ma leona BMN ( 2,0 TDI 170km) zrobionego na big turbo 244km i 438 NM dokładnie to ten:

http://www.mrmotors.pl/projekty.php?id=47

I jego the best czas to 14,6xx,a masa stilo jest bardzo podobna.Także nawet to skłania do refleksji.

Cinek-obejrzałem foto-jeszcze raz wielki szacunek! Jak ty to turbo tam upchałeś to nie mam głowy,sam sposób montażu i umiejscowienia również zasługuje na jakiegoś oscara w dziedzinie mechaniki i jej ergonomii.Komora po odświeżeniu wygląda bardzo profesjonalnie i sterylnie.
    Zauważyłem,że poprzedni cooler miałeś z wejściem i wyjściem po jednej stronie.To lepsze rozwiązanie aniżeli standardowo ( wejście z jednej,wyjście z drugiej) ?? Polecałbyś takie rozwiązanie?? ( sam w lutym robię u siebie cooler stąd pytanie).Jaką masz temperaturę w dolocie w tej chwili ?? Mocal dobrze chłodzi olej ?? Choć wiem ,że to jeszcze troszke nie warunki na sprawdzenie chłodniczki.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 04-01-2011 o 16:07

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar KULI
    Mieszka w
    ZABRZE
    Auto
    2.4 JTD 215Km/458Nm by CINEK

Domyślnie

rybakmj ja to tylko wrzuciłem tak podglądowo,porównując do cinka auta.Kierowca i opony napewno miały największy wpływ.Sam kiedyś w 2007 startowałem calibrą v6 z nowym wydechem z kwasówki i zrobiłem wtedy 15.125 Twierdze tylko że ten projekt po prostu będzie naprawde szybki i niepozorny i utrze nie jednemu nosa

POzdrawiam KULI

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

Ja wcale nie mam ci tego za złe .Poprostu kiedyś troche czytałem o tym stilo i tak jakoś nadażyła się okazja wypowiedzi.Czas pewnie taki zrobił,tylko poprostu powątpiewam w tą moc i to na ori coolerze.

Ta kropka z dobrym kierowcą za sterem namiesza w street diesel i to na bank.Jak dojdzie troche koni i moment będzie jeszcze lepiej się trzymał,to chłopaki z czołówki mogą zacząć sie bać.Oczywiście oni też nie próżnują,ale masę auta ciężko przeskoczyć,tymbardziej w dieslu.

Przy mocy w granicach 220km i momencie pod 400Nm przy 4000obr,a wierzę ,że to jest możliwe ( przynajmniej ze strony turbo) ,to będzie killer przez duże "K" nawet w klasie open street .
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 04-01-2011 o 17:14

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post

I jego the best czas to 14,6xx,a masa stilo jest bardzo podobna.Także nawet to skłania do refleksji.

Cinek-obejrzałem foto-jeszcze raz wielki szacunek! Jak ty to turbo tam upchałeś to nie mam głowy,sam sposób montażu i umiejscowienia również zasługuje na jakiegoś oscara w dziedzinie mechaniki i jej ergonomii.Komora po odświeżeniu wygląda bardzo profesjonalnie i sterylnie.
    Zauważyłem,że poprzedni cooler miałeś z wejściem i wyjściem po jednej stronie.To lepsze rozwiązanie aniżeli standardowo ( wejście z jednej,wyjście z drugiej) ?? Polecałbyś takie rozwiązanie?? ( sam w lutym robię u siebie cooler stąd pytanie).Jaką masz temperaturę w dolocie w tej chwili ?? Mocal dobrze chłodzi olej ?? Choć wiem ,że to jeszcze troszke nie warunki na sprawdzenie chłodniczki.

Równiez powątpiewam w czasy tego stilo - auto tłuste niestety.

Ad klekota - montaż i poskładanie tego to doktorat z racji ilości miejsca pod maską - dramat generalnie. Pstryknę może jutro aktualne fotki to będzie widac co i jak. Z komory można jeśc praktycznie dlatego auto nie wyjedzie na drogę przed poczatkiem wiosny.
    Ad coolera - w tym aucie nie było szans zrobic go na 2 strony, zarówno stary jak i obecny byl przerobiony na we/wy od strony kierowcy. Z zewnątrz auto ma wyglądac możliwie seryjnie tak więc nie było szans na orurowanie od strony pasażera w serii, po montażu chłodnicy oleju szans nie ma już wcale.
    Temp w dolocie - w edc15c6 czy c7 nie da się tego sprawdzic przez diagnoze, sprawdzałem czujnikiem przy poprzednim coolerze i na drodze było do 40-42st, przy obecnym powinno byc niżej.

Mocal - niby firma mega profi a kupujesz nowa podstawke z nowymi kruccami i oringami, zakładzasz a cholerstwo cieknie. Fakt krucce nie są oryginalne (takowe sprzedawca dodał do podstawki) niemniej oryginału nie było... Ogólnie trochę się zawiodłem, jak pamiętam pod 1k wydane a nerwów masa żeby było szczelne. Podstawka z termostatem niby ma otwierac ok 80st, chłodnica letnia jest jednak szybciej. Testy z temperatur dopiero latem; chłodnica była koniecznością gdyż na poprzednim setupie było juz 130st oleju czasem...

Pozdro

---------- Post dodany o godzinie 00:09 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:07 ----------

Przy mocy w granicach 220km i momencie pod 400Nm przy 4000obr,a wierzę ,że to jest możliwe ( przynajmniej ze strony turbo) ,to będzie killer przez duże "K" nawet w klasie open street .
    O sprężarkę się nie martwię, na pewno przetestuje ile ta potrafi , problemem jest paliwo niestety. EDC16 będzie raczej nieuniknione.

Pozdro
    CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
    USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
    HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

Mocal i koszt over 1k to niezła cena.Swego czasu interesowałem się takim patentem,to najtaniej co znalaełm było coś okolo 1200zł,ale gdy się dowiedziałem,że ori chłodnica dobrze sobie radzi ,nawet po modzie, to dałem sobie spokój.

Okolice 35 stopni w dolocie to juz fajnie.Więc jednak preferowałbyś wejście z jednej strony ,a wyjście z drugiej?? .Jak masz zdjęcia to pokaż jak zrobiłeś zderzak,bo podejżewam ,że musiałeś podcinać tak by za mocno nie zasłaniało coolera ,a ten masz wysoki.W ogóle ,jak byś mógł, to powrzucaj aktualne foto bo jestem ogromnie ciekaw majstersztyku poupychania wszystkiego.Jak rozwiązałeś sprawę kolektora??

Na SR napisałeś ,że prawdopodobnie będziesz skłaniał się na EDC 16.Powiedz z czego weźmiesz wtryski ?? I czy tam jest szansa na dłuższy czas otwarcia wtrysku bez spadku ciśnienia rail ?? Czy problem leży i tu i tu?? Mod przed wiosna ,czy już na następny sezon?

Napisałeś również ,że turbo to kkk.Z tego co obserwowałem to turbo kkk występowalo w 2,4 20v 200km ( ponoć gorzej wstające i mniej wydajne).Z kolei napisaleś w pierwszym poście ,że masz GTB 2056V czyli garetta ( lepszy spool i większa wydajność).Mozesz to rozjaśnić,bo patrząc na twój wynik przy 8V to raczej zdaje mi się ,że jednak masz u siebie garetta,no chyba że kkk również produkuje tą nowszą wersję turbiny 2056 ( o lepszym spoolu).

Pozdrawiam i nadal zbieram zęby z podlogi
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 05-01-2011 o 16:35

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Wielkie gratki, MĘSKI WYNIK.
    Podziwiam wiedzę i zapał do działania.

Ciekawi mnie ile dało by radę wycisnąć z 2.4 10v. Z doświadczenia wiem, że to również baaardzo wytrzymałe jednostki.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Wielkie gratki, MĘSKI WYNIK.
    Podziwiam wiedzę i zapał do działania.

Ciekawi mnie ile dało by radę wycisnąć z 2.4 10v. Z doświadczenia wiem, że to również baaardzo wytrzymałe jednostki.
    Dziękuję Pawle

W 2.4 napotka się na identyczne problemy paliwowe co w moim aucie i niestety powyżej pewnej wartości przeskoczyc się nie da. Tak jak pisalem będę kombinował dalej i może na tym systemie sterowania coś jeszcze uda się ugrac.
    2.4 edc15 mają już raczej spore przebiegi także z doświadczenia powiem że w 10v cf3 granica wykonalności na przechodzonym railu to okolice 200-210ps w aucie z coolerem. Wyższe parametry to koniecznośc znaczącego podniesienia ciśnienia na szynie a to nie takie hopsiup (oczujnikowanie, soft, rozrząd) a i tak nie jest pewne czy rail będzie trzymany przy dużym czasie otwarcia wtryskiwacza. Wyniki bardzo spektakularne traktuję raczej z przymrużeniem oka - chyba że to jakieś wyjątkowe egzemplarze.

O jednym jeszcze trzeba pamiętac - przy tak dużych czasach otwarcia na dużym ciśnieniu wtryskiwacze nie żyją 200kkm czy więcej - na jednym przykładzie mogę zaryzykowac iż ich żywot może się skrócic nawet do 70-80kkm.

Pozdro

---------- Post dodany o godzinie 21:38 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:45 ----------

Okolice 35 stopni w dolocie to juz fajnie.Więc jednak preferowałbyś wejście z jednej strony ,a wyjście z drugiej?? .Jak masz zdjęcia to pokaż jak zrobiłeś zderzak,bo podejżewam ,że musiałeś podcinać tak by za mocno nie zasłaniało coolera ,a ten masz wysoki.W ogóle ,jak byś mógł, to powrzucaj aktualne foto bo jestem ogromnie ciekaw majstersztyku poupychania wszystkiego.Jak rozwiązałeś sprawę kolektora??

Na SR napisałeś ,że prawdopodobnie będziesz skłaniał się na EDC 16.Powiedz z czego weźmiesz wtryski ?? I czy tam jest szansa na dłuższy czas otwarcia wtrysku bez spadku ciśnienia rail ?? Czy problem leży i tu i tu?? Mod przed wiosna ,czy już na następny sezon?

Napisałeś również ,że turbo to kkk.Z tego co obserwowałem to turbo kkk występowalo w 2,4 20v 200km ( ponoć gorzej wstające i mniej wydajne).Z kolei napisaleś w pierwszym poście ,że masz GTB 2056V czyli garetta ( lepszy spool i większa wydajność).Mozesz to rozjaśnić,bo patrząc na twój wynik przy 8V to raczej zdaje mi się ,że jednak masz u siebie garetta,no chyba że kkk również produkuje tą nowszą wersję turbiny 2056 ( o lepszym spoolu).

Pozdrawiam i nadal zbieram zęby z podlogi
    Zderzak ma wycięty element wewnętrzny trochę bardziej niz na tym foto (sorry za jakośc) zrobionym w 2009 roku jeszcze ze starym coolerem:
    zderzak front

Obecnie zderzak będe przerabiał pod chłodnicę oliwy etc. W moim aucie nie ma miejsca na cooler z we/wy po dwóch stronach tak więc zrobione jest rozwiązanie z we/wy po jednej stronie. Miejsca naprawdę tam nie ma, montaż głupiego gt1749 to wyzwanie co dopiero dużej sprężarki, podobna historia jest z coolerem. Jak auto ma jeszcze klime sytuacja komplikuje sie jeszcze bardziej.
    Jeśli da się u Ciebie zrobic na 2 strony to tak wykonaj niemniej pamiętaj o długości rur - im krótsze tym lepsze.

Kolektor - jest to żeliwo odpowiednio przerobione pod flanszę gtb oraz sondę egt - zero druciarni itd.

W EDC16 paliwa powinno byc więcej przy ciśnieniu 1700. Wtryski EDC15 są już dośc mocno podlane, dodatkowo duże cisnienie pracy nie pozostaje bez wpływu na ich trwałośc no i wystepuja problemy spadku raila. Przy hardcorowych ustawieniach wtryski mogą po prostu lac.
    Powodów tych problemów jest kilka, mam zamiar przynajmniej dwa wyeliminowac. Zobacz film z hamowania, zwróc uwagę na ilośc gazów wydechowych przy podłodze. W przypadku edc16 nie miałem jeszcze w mjtd problemu spadającego ciśnienia na szynie przy sporym czasie otwarcia. Wtryski 278 przy railu 1700 powinny dac naprawdę sporo wachy skoro słabsze w M30 przy 1600 starczają na 180ps, a przy większym booście mogłyby dac ciutek więcej.
    Na pewno będę robił upgrade na 16tkę, problem jest tylko z dostępnością klamotów...

Turbo to KKK, wstaje naprawdę dobrze i pięknie trzyma boost. Dostępnośc turbiny z 210tki tj Garetta jest bardzo utrudniony; nową taką mam zamówioną w moim źródle, jak tylko dojdzie zastąpi miejsce KKK.

Fotki z dziś:
    cooler 1

mocal

dolot

kolektor

motor

motor2

wskaznik

wskaznik 2

wskaznik 3

Pozdro