Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Temat: jaka GTV?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KKrzysztof
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Mercedes CLK W208

Domyślnie

ja cały czas o tej hamowni ale na prawdę przejedź sie kilkoma egzemplarzami bo brak mocy w tych autach jest dość powszechny pamiętaj że nawet jak jest brak to i tak jest w GTV szał
    Generalnie części i eksploatacja jest generalnie dość tania i nie ma problemów z niczym poza mechanikami, jedyne co jest drogie to przepływka bo koszt 1500 pln i cięzko kupić, reszta spoko.
    zapraszam na nasz kanał o samochodach
    https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg

mnap86
    Gość

Domyślnie

Temat przeplywki byl walkowany, i empirycznie stwirdzilem (w mojej bylej 166 v6t), ze wklad przeplywmoierza o numerze F0...30 jest rowniez w przeplywkach od dieseli.

Obecnie najtansza to chyba bosch 308/309 albo 207. Gdzies na forum jest lista wszystkich przeplywek z tym czujnikiem.

Wystarczy go przelozyc do swojej obudowy i po klopocie. A i sporo kasy w kieszeni.

Slepecci
    Gość

Domyślnie

A ja napiszę ze mam 2.0 TS, niby 155KM, zrywne i szybkie...Ale jeszcze z 50KM by się przydało, chętnie bym się przejechał 3.0

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KKrzysztof
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Mercedes CLK W208

Domyślnie

Cytat Napisał mnap86 Zobacz post
    Temat przeplywki byl walkowany, i empirycznie stwirdzilem (w mojej bylej 166 v6t), ze wklad przeplywmoierza o numerze F0...30 jest rowniez w przeplywkach od dieseli.

Obecnie najtansza to chyba bosch 308/309 albo 207. Gdzies na forum jest lista wszystkich przeplywek z tym czujnikiem.

Wystarczy go przelozyc do swojej obudowy i po klopocie. A i sporo kasy w kieszeni.
    a ja szkałem dość długo tematów o przepływce, chociaż dowiedziałem się że można ją regulować,
    A w 2,0 V6 TB jest przepływka klapkowa to nie do końca kumam z tym czujnikiem od diesla,

z chęcią przygarnę materiały na ten temat,
    zapraszam na nasz kanał o samochodach
    https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg

mnap86
    Gość

Domyślnie

Faktycznie, masz racje, moj blad. HFM jest troche mlodszy...

Użytkownik Embrion Avatar hawoj
    Mieszka w
    Trzebnica
    Auto
    AR GTV 2.0 6V TB ... AR 147 1.6 120 KM

Domyślnie GTV 2.0 6V TB 1998r.

Cytat Napisał mk_fudal Zobacz post
    Witam ALL

Chcę kupić Alfę GTV, mam inne samochody rodzine i 30-tke na karku.
    Bardzo mi się podoba to autko i chcę nim pośmigać teraz przez jakiś czas.
    Oczywiście waham się pomiędzy istniejącymi modelami szczegolnie 3.2 V6 240hp jak również 2.0 16V bo są piękne. Autka będę używał do podleczania kryzysu wieku przedśredniego czyli szybkich pojeżdżawek tu i tam ;-) i finanse przy jego zakupie nie są najistotniejszą sprawą ..aczkolwiek nie chce na niego wydawac fortuny . A teraz na poważnie ..KTÓRY model silnikowy i jaka wersja etc. trudno znalezc te najmocniejsze jednostki a w okolicach Krakowa jest kilka 2.0 v16 do sprzedania i mam ochote wyskoczyc po takiego.
    Warto czy nie warto. A moze warto szukac wersji z turbiną lub trzy litrowych jednostek.

Pozdrawiam ALL i wasze piękne hobby
    Polecam swoją GTV 2.0 6V Tb. Alfa od człowieka , który wiek średni ma za sobą.
    GTV 2.0 6V TB --- 147 1.6 TS 120KM

mk_fudal
    Gość

Domyślnie

Dzięki dobrzy ludzie
    Hawoj jestem obecnie w Głogowie, widzę że do Ciebie niedaleko...daj namiary na siebie oraz Alfe , może się spotkamy w połowie drogi na małą jazdę próbną, może znasz jakieś nieczynne lotnisko w okolicy lub cuś

Pozdrawiam

Użytkownik Embrion Avatar hawoj
    Mieszka w
    Trzebnica
    Auto
    AR GTV 2.0 6V TB ... AR 147 1.6 120 KM

Domyślnie Witaj

Cytat Napisał mk_fudal Zobacz post
    Dzięki dobrzy ludzie
    Hawoj jestem obecnie w Głogowie, widzę że do Ciebie niedaleko...daj namiary na siebie oraz Alfe , może się spotkamy w połowie drogi na małą jazdę próbną, może znasz jakieś nieczynne lotnisko w okolicy lub cuś

Pozdrawiam
    Witaj ! Jazda próbna, najlepiej i najblizej to obwodnica Oleśnicy,rozpedzałem tam GTV do 245km/g.Pojechała tyle,mimo że nie było nic kombinowane przy silniku.
    Tel.698345981 Pozdrawiam.
    GTV 2.0 6V TB --- 147 1.6 TS 120KM

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Co do prowadzenia GTV z 3 litrówką pod maską, nie ma się co jej bać, to auto bardzo dobrze się prowadzi, po ciasnych winklach i mokrej nawierzchni wręcz nieporównywalnie lepiej niż np. 156 V6.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

exodusq
    Gość

Domyślnie

Mk_fudal sprawdz prv moja gtv 3.2 2005r jest do sprzedania