B moze byc od Battery, wiec napiecie stale wystepujace... Moze do czegos innego to jest :?:
B moze byc od Battery, wiec napiecie stale wystepujace... Moze do czegos innego to jest :?:
W mojej belli antena działa bez zarzutu, dopóki nie włączę ogrzewania tylnej szyby. Wtedy nie odbiera praktycznie wcale. Jeszcze jakiś miesiąc temu wszystko było ok.
Wie ktoś jaka może być przyczyna tego problemu?
teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio'93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic'06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
'04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico'98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic
U mnie w alfie radyjko działa pięknie - radio Sony + standardowa antena w tylnej szybie...
to jak to jest mam antenke taka z 5cm w dachu i mam ten sam problem szumi zanika radio nawet na chwile, radio LG
nie wiem w lanci thema tez był taki wzmacniacz sygnau to po odpaleniu silnika w radiu było tylko słychać silnik nic wiecej potem radio ukradli podczepiłem nowe i juz tego nie było
może porostu pościć tylko sam kabel bez tego wzmacniaczA?? słycham was o radę
Te 5cm to antena od telefonu. antena w szybie wymaga wzmacniacza. W oryginalnym radiu jest wyprowadzenie zasilania wzmacniacza (antena automatyczna - tak jest oznaczone) - jesli wzmacniacz nie dostaje napiecia po prostu nie działa.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
a rozumiem, a można ta krótka antenę wykorzystać jako antena do radia? - pościć nowy kabelek od radia i podłączyć do antenki po co mi jakieś wzmacniacze jak radia je maja
Które radia mją wzmacniacze antenowe????
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
hmm no to może :-S nie maja ale przecież ten wzmacniacz jest na dziś dzień nie potrzebny, problemy tylko stwarza zasięg radia teraz jest wszędzie
zajrzałem do tego wzmacniacza, sprawdziłem i napięcie do niego dochodzi, to w czym tkwi problem?? radia praktycznie nieda sie słuchac a jak sie właczy podgrzewanie tylnej szyby to juz całkiem,,,![]()
W miejscu zamieszkania? Jeżdżenia ? (żartuję) ;-) Sprawdz czy nie jest popękany kabel idący od wzmacniacza do radia, czy jest przejście. Druga sprawa czy nie masz uszkodzonego połączenia od wzmaka do szyby przy samej szybie. Czasem różnica temperatury itd. powoduję zaśniedzenia złącza.
A i sprawdź jak włączysz ogrzewanie czy nadal masz napięcie na wzmaku - być może ucieka idlatego wtedy nie działa ;-).