...
kolego 1litr farby z 1 litrem rozpuszczalnika ?? 1:1?? taka proporcja ??
jeżeli tak uważasz to musisz dużo poczytać, Biorąc pod uwagę Farby wodne którymi aktualnie się maluje , pare lat temu jakiś przepis wprowadzono który zakazał malowania farbami rozpuszczalnikowymi(samochodów ze względu na zbyt dużą ilość rozpuszczalników, opary itp ochrona środowiska tak stwierdziła).
po malowaniu nawierzchnią w temp 20/24 stopni czekam ok 20 min i wale od razu lakier bezbarwny proste dłużej nie czekam..
jak narazie nie miałem jeszcze problemów że coś odchodzi czy łuszczy się, ale takiego zabiegu który chcę zrobić z tym dachem to jeszcze nie robiłem i dokładnie nie wiem jak to zrobić, podałem przykładowo 3500tyś może wyjdzie że przeszlifuje 1600wodnym nie mam pojęcia, ale narazie to czekam na cieplejsze dni ...
z resztą lepiej odpowiedź na ten temat zostawić komuś kto się na tym bardzo dobrze zna i na co dzień ma styczność z lakiernictwem, nie będę się wypowiadał mam swoje zdanie, jestem samoukiem w sprawach lakierniczych więc mogę się mylić(lecz i tak zrobie to po swojemu)uczę się na błędach ;P
sory za słownictwo..;p poniosło mnie =D