Klocki i tarcze ATE w Inter Cars - 1100 zł do tego wymiana + wymiana płynu hamulcowego + dwoch przewodów miękkich hamulcowych ... i poszło prawie 1,5 tys.
Pod pojęciem rozrząd rozumiem: wszystkie paski, rolki, wariator, pompa wody + komplet uszczelek do silnika (pod głowicę, uszczelniacze, koletory itd.) i to dało Carserwisie kwotę 2 tys (po zniżkach prawie 23%)
Wydech: rura kolektorowa, katalizator JMJ, rura srodkowa... końcowy Remus się ostał.
Alfa zarabia na siebie i koszty z nią związane nie są bolesne - jest to pierwsza Alfa mojego syna i synowej, którą darzą wielkim sentymentem i chcą jej dać "dozywocie" - dlatego jest w nią iracionalne inwestowanie
to zes sie wykosztowal :] ja za tarcze nacinane i nawiercane na przod + klocki zaplacilem 400zl za komplet :] zostal mi tyl ale tam to tylko klocki a to koszt ok 120 :] robocizna nic mnie nie kosztuje bo robie to sam :] co prawda wykosztowalem sie na tylne zawieszenie ( amortyzatory sprezyny i koncowki stabilizatora) koszt ok. 1800zl ale amortyzatory wymienilem na gazowe i jest o wiele lepiej polecam kazdemu ktory bedzie mial dylemat :]