Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: czarny PR Alfy

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał prymie Zobacz post
    Sorry chłopaki, ale jeśli chodzi o ten przetarg, to dano ciała. Jak czytam te artykuły, to nie wierzę... Jest przetarg, to powinna wygrać najlepsza oferta, a nie...najtańsza
    Przypomnę tylko, że w Polsce żyjemy i w zasadzie patrząc na to co się wokół nas dzieje nie trzeba nic dodawać...
    Inny przykład:
    Kontynuacja budowy kolejnego odcinka autostrady: Szarów - Tarnów. Oczywiście wygrała firma, która podała najniższą cenę, co z tego, że nie ma pojęcia o budowie dróg w polskich warunkach klimatycznych i geologicznych (jest to podobno jakaś egzotyczna firma). Efekt jest taki, że część wybudowanej już "autostrady" z Krakowa do Szarowa po prostu się zapadła (!) są na niej z tego powodu nierówności, a prędkość ograniczona do 100km/h natomiast co do kolejnego etapu budowy to firma rzuciła łopaty i zostawiła robotę (podobno im nie zapłacono, a GDDiA zasłania się tym, że wykonawca oszukał ich w przetargu bo miał dysponować ponad setką pojazdów, a ma ich zaledwie kilkanaście...) Jak wspomniałem wcześniej przetarg wygrała NAJTAŃSZA oferta. Szkoda tylko, że cierpimy na tym my - podatnicy, oddający swoją pańszczyznę we wszelakiej postaci, a kochany rząd wyszukuje coraz to nowsze (czyt. głupsze) sposoby na to by z nas zdzierać ostatnie grosze. Chyba nie taką Polskę sobie wyobrażaliśmy...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

Do puki w Polsce nie nauczymy sie uczciwie placic królować będzie jedynie dziadostwo
    Problem ten swoja skala jest duzo szerszy niz moze sie wydawac
    Najpierw opracowanie jakiego studium wiec bierze sie najtansza firme ona to robi po lebkach no i cos tam jest np parking w szczerym polu
    Pozniej robi sie projekt wiec bierze sie najtansza firme ona to robi po lebkach no i cos tam jest Pare kresek na krzyż maznietych przez studenta 3 roku na nielegalnym AutoCadzie
    Na koniec bierze sie najtansza firme wykonawcza no i sie zaczyna......

Okazuje sie ze projektant nawet nigdy nie byl na wizji Projekt jest do dupy Nic do siebie nie pasuje poprostu byk na byku Badania geologiczne itp również są do dupy bo geolog zeby wyjsc na swoje robi o 1/3 mniej odwiertow a reszte wrysowuje pi razy drzwi
    Z tej okazji robi sie projekty zamienne, dostosowania, czasem podejmuje sie nie przemyslane decyzje Ogólnie KUPA
    Firma wykonawcza zglasza roboty dodatkowe na ktore oczywiscie nie oglasza sie przetargu bo sa konieczne do wykonania i stanowią nieodzewny element robót zasadniczych firmy Musza byc zrobione szybko zeby budowa nie stanela.
    Cena wali w kosmos, inspektor swoje przytula i jest super.
    Żeby tego bylo malo wielka firma ktora wygrala przetarg nie jest w stanie wykonac tej roboty w takich pieniadzach jak zlozyla oferte bo ma ogromne koszty wlasne wiec szuka podwykonawcow ktorym obcina 15-25% od swojej oferty. Oni biora felkow z pod sklepu i partola robote na calego

A pozniej zaczynaja sie naprawy gwarancyjne, wypieranie sie od odpowiedzialnosci i sprawy sadowe trwajace po 5 klat

Kolejna sprawa to budżet który zawsze na koniec roku trzeba zamknac wiec co sie dzieje gdy firma nie wyrabia sie z planowanym przerobem Placi sie na zas za nie wykonane roboty bo przeciez pieniadze przepadna i dopiero bedzie bryndza.
    Taka decyzje na swoj leb bierze Inspektor i nie daj boże firma upadnie badz ucieknie z budowy to PROKURATOR juz czycha nad twoja glowa i na nic tlumaczenia ze to budzetowka ze tak kazal Zamawiajacy

POLSKA
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Dzieki chłopaki za uświadomienie w jakim kraju żyję
    Zrobiła się jakaś tyrada o rządach i innych pierdołach, a nie o to mi chodziło w wypowiedzi o przetargu. To że KGP bierze najtańszą ofertę to jestem jakoś w stanie zrozumieć. Ale to, że diler AR się podkłada z jakimiś wymyślonymi rzeczami, kołami od Citroena etc. to już jest bzdura do n-tej. Takie moje zdanie.
    Wciąż czekam na finał sprawy, żeby już wszystko zostało dopowiedziane i potwierdzone, czy rzeczywiście są problemy z dystansami, kołami etc., czy cała sprawa to był wymysł (o ile dobrze pamiętam) Gazety Prawnej, która ze zgiętej stalówki zrobiła odpadające koła. Ciekawe czy FIATowi chciałoby się ich troszkę pociagać ich po sądach, gdyby okazało się, ze najzwyczajniej polecieli poziomem FAKTu tudzież Super Expressu.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Bruce Willis
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Szef Zobacz post
    Do puki w Polsce nie nauczymy sie uczciwie placic królować będzie jedynie dziadostwo
    Nie. Dopóki (piszę się po polski "dopóki" nie "do puki"... więc dopóki w Polsce nie nauczymy się uczciwie pracować królować będzie jedynie dziadostwo.

To kluczowa róznica. DOPÓKI tego nie zrozumiemy, będzie dziadostwo.

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

Mój błąd
    Widzę że podbudowałeś się tym bykiem :/
    Co do meritum twojej wypowiedzi to przyznaje Ci rację. Nieróbstwo i cwaniactwo wciąż króluje

prymie
    Myślę, że te wypowiedzi są jednak związane z tematem[COLOR="Silver"]
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Ja tam swoje wiem i żadne głupawe komentarze tego nie zmienią.A to co tam jakieś trole wypisują to ja mam ale głęboko w ....poważaniu.
    Obawiam się tylko jednego.Są to silniki turbo doładowane.Ciekawe czy policjanci zostali przeszkoleni jak używać owych silników.Znając życie jedną Alfą będzie jeździć kilka załóg a co za tym idzie turbina może szybko okazać się do remontu.
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

W tym zakresie mocy raczej wszystkie są turbodoładowane więc bez przesady. Zastanawia mnie co innego-nasza policja wchodzi w coraz wyższe segmenty niedługo A8 z 12 cylindrami to będzie minimum. Do gonienia piratów spokojnie starcza auto segmentu C równieszybkie a tańsze przy tym w eksploatacji i zakupie.
    Ale u nas (i nie tylko u nas) w dobie tego wynalazku z którego tak chętnie korzystamy każdy może pisac co chce. Mogę się zarejestrować tutaj i kłamać co mi sie tylko przyśni, pisać że moja rdzewieje i zatarł się silnik. Mogę używac takich sformułowań że bez trudu znajdzie się to na pierwszej stronie wyników wyszukiwania w googlu. I co mi ktoś zrobi??? Nic. Tak samo dziennikarzowi faktu czy innego g.wna. Gdyby gazeta była OK to zamieściłaby sprostowanie że to jakis cymbał po prostu rozwalił felgę. Nawet jesli tego by nie zrobiła FAP mógłby odżałowac parę PLN i zrobić głośną sprawę sądową (pewnie skazaną na przegraną) ale osiągnąlby dość tani w sumie efekt marketingowy. Ale musiałoby im zależeć.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 06-03-2011 o 15:04

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Gdyby gazeta była OK to zamieściłaby sprostowanie że to jakis cymbał po prostu rozwalił felgę. Nawet jesli tego by nie zrobiła FAP mógłby odżałowac parę PLN i zrobić głośną sprawę sądową (pewnie skazaną na przegraną) ale osiągnąlby dość tani w sumie efekt marketingowy. Ale musiałoby im zależeć.
    I po co to obrażanie Policjanta? Kozmozz w democarze AC też rozłupał felgę, niejednemu Alfisti też się to zdarzyło, ale nikt nie nazywa ich cymbałami. Apeluję o większą kulturę, bo chyba ten temat nie ma służyć wylewaniu swoich żali na Policję.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17