Bardzo ładna trzeba przyznać. Ręcznie jechałeś?? Jaką pastą i ile Ci to zajeło?
Bardzo ładna trzeba przyznać. Ręcznie jechałeś?? Jaką pastą i ile Ci to zajeło?
Akurat nie ja to robilem tylko znajomy;] najpierw mycie z szamponem,potem glinkowanie auta 2x (bardzo ladnie wyczyscilo lakier np. z zaschnietego asfaltu) potem pasta polerska recznie i na koniec wosk.. robililismy kolo 6-7 godzin ale z przerwami na piwo szugi itd;] z tego co mi mowil kosmetyki do auta ma z wyzszej połki
Ostatnio edytowane przez idclip ; 03-04-2011 o 15:13
No no super wygląda, jak na zawias -35 to dość wysoko siedzi. Jakie masz opony założone?
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
wlasnie tez mi sie tak wydaje ze dosc wysoko.. ale w sumie jak teraz o tym mysle to uwazam ze jest w sam raz;] opony 195/45/16 - przod toyo, tyl continental... za niedlugo bede zmienial opony bo te mam juz zjechane.. chcialbym zalozyc 195/40/16 ale bardzo ciezko takie znalez.. a jakbym zalozyl 215/40/16 to wydaje mi sie ze opona by juz byla za szeroka na ta felge i to et bo 195 na tej feldze lezy idealnie
Ostatnio edytowane przez idclip ; 03-04-2011 o 19:53
tez mi sie wydaje ze 215 to zly pomysl wiec bede szukal 195/40 a jak nie znajde to zostane przy 45 i tyle;] ale narazie mam do zrobienia drazki i galki wiec zajme sie tym chyba jutro a opony to sprawa raczej nastepnego miesiaca bo juz $$ brakuje ;p co do sprezyn to szkoda ze tyl bardziej nie zszedl..bo przod na zywo wyglada dobrze tyko ten tyl jak dla mnie cos za wysoko..;p
Witam,
Ponieważ niedawno dołączyłem do grona posiadaczy obniżonych belli mam pytanie.
Po obniżeniu -30 mm sprężynami Eibach pro kit przednie koła dostały negatywu ok. 1,5 stopnia na stronę, czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia w walce z tym zjawiskiem?
Innymi słowy czy ktoś z was wie gdzie (najlepiej na terenie Warszawy) można dostać śruby mimośrodowe służące do regulacji kąta pochylenia koła wkręcane zamiast górnej łączącej zwrotnicę z kolumną mcpersona?
w załączeniu obrazek poglądowy ze strony sprzedającej takie ustrojstwo do Toyoty Celiki
Ostatnio edytowane przez jj82 ; 04-04-2011 o 08:18
jj82 i co znalazles cos ?
narazie jeszcze nic pewnego jak znajdę to dam znać, problem polega na tym że do modelu 145/146 występują dwa rodzaje tych śrub 10 i 12 mm średnicy a dopiero w weekend będę miał czas pomierzyć swoją. Zastanawiam się tylko jak to było zrobione w seryjnie obniżonych 145/146, może ktoś ma jakieś info?