Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Temat: 166 Pomoc przy zakupie auta

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD CF2

Domyślnie

Cytat Napisał pawellike Zobacz post
    piszą że spalanie tego silnika to max 8 litrów
    U mnie w mieście jest o tyle beznadziejnie, że co kawałeczek są światła, o "zielonej fali" to tylko w bajkach czytałem, więc co chwila stop-1-2-3-stop, przy takiej jeździe max 8 jest nierealne przy takim silniku, 7 l to mam jak jadę obwodnicą, gdzie te przerwy między światłami są trochę większe.

Jak poczytasz jeszcze trochę forum, to się doczytasz, że przy tym silniku nawet 10 l/100 km w mieście to normalne u niektórych. Zresztą na temat spalania to książkę można z tego forum napisać

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

dobrze ze V6 nie ma tego dylematu spalania bo tam nie ma górnej granicy w benzynie

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pawellike
    Mieszka w
    Sobolew
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD

Domyślnie

Ta co miała turbo nowe to chciałem napisać - regenerowane. A jak dziś pogadałem z użytkownikiem VW Passata 1.9 Tdi 110KM to mi objaśnil że u niego zużycie paliwa wynosi 8-9 litrów czyli to będzie standard w dieslach. Ja o tyle dobrze, ze mam dostęp co jakiś czas do tańszej ropy (nie opału), więc nie będzie źle.
    Ja szukam po Allegro.... a może moi kochani Alfaholicy mi jakąś ofertę podrzucą ciekawego AR 166? Coś co waszym zdaniem będzie w miare rozsądnym zakupem. Jeżeli benzyna to z Lpg, no i ten Diesel 2,4 Jtd będzie odpowiedni.

---------- Post added at 17:04 ---------- Previous post was at 17:03 ----------

A i jeszce jedno, dziś jezdzilem z bratem jego Audi A6 C4 2,5 Tdi 140KM w kombi i powiedzial ze u niego spalanie do 9 litrów, czyli takie jak w AR

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

mój diesel w trasie spala 6 do 7L w trasie, 9 do 10L w trasie, średnie z baku 8 do 9L. Jeśli chodzi o wybór silnika to sam musisz zdecydować, forum może Ci jedynie przedstawić wady i zalety każdej z opcji, przykładowo u mnie wybór padł na diesela bo mało pali stosunkowo do mocy którą ma, benzyniaki troszkę za dużo a lpg nie chciałem.
    Ostatnio edytowane przez Dawid_Zielu ; 31-03-2011 o 16:24
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Police
    Auto
    AR 166 2,4JTD 2003 r.

Domyślnie

Kupuj ten model bo naprawdę warto. Masz dużo odpowiedzi zniechęcających, tylko nie wiem dlaczego. Jeśli goście tak odradzają, to zapytaj dlaczego jeszcze nie przesiedli się z AR 166. Chyba, że wypowiedzi pochodzą od takich co w życiu nawet nie siedzieli w tym aucie. Osobiście polecam z silnikiem JTD 150 KM, mały "zastrzyk" i masz 180 KM. Nie ma kiepskich samochodów, są tylko źli kierowcy. Jeszcze raz polecam ten model. Osobiście użytkuję już kilka ładnych lat i jestem zadowolony. Tak na marginesie, w Niemczech każdy alfista pozdrawia drugiego. To też o czymś świadczy.
    Zaraz odezwą się "znawcy".

Mieszka w
    Sobolew
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD

Domyślnie

Może nie chcą się przesiąść z AR 166 bo....nie mogą sprzedać Nie no żartuje. Każdy towar ma swojego kupca W ogłoszeniach ktore patrzyłem to Alfy 2,4 JTD mają zazwyczaj 136 KM ..

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Police
    Auto
    AR 166 2,4JTD 2003 r.

Domyślnie

Przymierzając się do kupna AR 166, też rozpytywałem. Posłuchałem opinii pewnego gościa i zdecydowałem się na JTD 150 KM. Żadnych problemów, bardzo żwawy, elastyczny i przede wszystkim oszczędny w zużyciu paliwa. Zaraz ktoś powie, benzyna 3,0, albo 3,2. Zgadzam się, tylko coś za coś, albo oszczędnie albo po kieszeni. Natomiast jeśli zamontujesz gaz, to kosztem bagażnika. Poza tym, w razie awarii, jesteś zmuszony szukać pomiędzy elektryką (iskra na świece), a dwoma rodzajami zasilania w paliwo. No ale tutaj nie ma mocnych, temat rzeka. Musisz sam zdecydować. Nie mniej jednak życzę powodzenia w udanym wyborze i trafionym zakupie.

Mieszka w
    Sobolew
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD

Domyślnie

Jakoś bardziej się przekonuję do potęgi Diesla Ale też dobre V6 z lpg nie jest złe

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

najekonomiczniej przy tych cenach paliw bedzie niedlugo wybór 2.0 TSa z lpg w 166

czy ktos kiedys porówywał osiągi 166TS i 166 JTD140??

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas156
    Mieszka w
    BDG
    Auto
    Giulietta 1.4 MA 170 KM

Domyślnie

Katalogowo to nawet do setki podobnie różnica 0,1 s. elastyczność to wiadomo moment w dieslu jak w 3.2 V6