Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Temat: [166] MAPA POLSKI!!!!!!! mozna miec!!!!

gryzli74
    Gość

Domyślnie

Ja też gadałem już z tym gościem jakiś czas temu, ogłasza się na allegro . Sprawa wygląda tak że ten Pan przerabia ICSy i coś tam jeszcze dokłada , na dodatek od razu wgrywa polskie menu i co dalej za tym idzie za niewielkie pieniążki może dołożyć jakieś urządzenie dzięki któremu na ICSie można oglądać DVD.

gryzli74
    Gość

Domyślnie

Postaram się zaraz poszukać gościa i jak coś to podam link

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cze!
    No to nie musicie szukać tego gościa, bo to ja :-))) Patent komercyjny ICS w wersji, nazwijmy to "palmtopowej", będzie polegał na dodaniu kilku interfejsów (WLAN, BT, USB) do ICSa w 166 i zaopatrzeniu go w system operacyjny (bez utraty dotychczasowej funkcjinalności). Będzie można więc w niego wrzucić cokolwiek. Prace trwają, zakończenie i komercyjna prezentacja myślę, że po wakacjach.
    Automapa? Proszę bardzo.
    Nie wiem jeszcze, jak będziemy to sprzedawali, ale myślę, że ICS za ICS + dopłata.
    To będzie coś jak blue and me.
    Przygotowuje to ta sama ekipa, która zaprojektowała Loudlinka.

Pozdro
    Rafau

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Jeżeli to faktycznie tak będzie działo to ja się piszę - śledzę temat bardzo uważnie.

mar77
    Gość

Domyślnie

Mam nadzieje, ze mapa bedzie na czasie. Jechalem w tamtym roku przez Europe i mialem nawigacje w Alfie (mapa z 2002) + nawigacja zewnetrzna z 2007. Nie bylo porownania. Np. w Austrii czy Niemczech nawigacja zewnetrzna informuje o korkach i wyznacza alternatywne objazdy. Pokazuje wypadki czy zwezenia, ktore sa w calym kraju! Dodatkowo widok 3D w porownaniu z widokiem z gory w orginalnej mapie w Alfie wygladal duzo lepiej. Mialem tez mala ilosc drog, ale to moze kwestia mapy Europa 2002. Po tym krotkim dowswiadczeniu zobaczylem jaki skok techniki zostal wykonany w ciagu 5 lat. Od tego czasu juz nie licze na wbudowana nawigacje.

To co Alfa ma lepsze to idealny GPS i lokalizacje polozenia. Nawigacje zewnetrzne czasami podazaja stara droga zanim skreca tak jak jedzie samochod, a nawigacja wewnetrzna zawsze jedzie tak jak nalezy

Użytkownik Pirat drogowy Avatar wojsaw
    Mieszka w
    Kołbaskowo/Szczecin
    Auto
    AR 166 3.0 V6

Domyślnie

Wreszcie jakiś ruch w nawigacji czekam na efekty

provokator
    Gość

Domyślnie

mar77 to chyba normalne że często trzeba wgrywać nowe mapy a nie co 5 lat zarówno te w autach jak i zewnętrznych systemach nawigacyjnych

mar77
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał provokator
    mar77 to chyba normalne że często trzeba wgrywać nowe mapy a nie co 5 lat zarówno te w autach jak i zewnętrznych systemach nawigacyjnych
    Nowe mapy to aktualne drogi. Ja zobaczylem, ze w nawigacjach zewnetrzych poszli do przodu jesli chodzi o obsluge i dodatkowe opcje. W Stanach juz sprzedaja garmina sterowanego glosem. Kwestia czasu i takie urzadzenia wejda na nasz rynek. A jadac przez Europe mialem mozliwosc porownania standardowej mapy Alfy 166 z nawigacja zewnetrzna. I porownanie wypadlo slabo jesli chodzi o latwosc obslugi i dodatkowe opcje typu omijanie korkow, czy znajdowanie pobliskich hoteli lub stacji benzynowych o radarach nie wspomne. Oczywiscie pierwsza rzecza, ktora testowalem na zewnetrznym GPSie bylo zmierzenie ile przeklamuje predkosciomierz w Alfie. Niestety standardowa mapa Alfy nie posiada wszystkich tych dodatkowych udogodnien. Dlatego jak ktos nie moze obejsc sie bez nawigacji to polecam kupic cos zewnetrznego.

provokator
    Gość

Domyślnie

no oczywiście to fakt że starego systemu w alfie nie da się rozbudować więc osobiście też skłaniałbym się przy montażu urządzenia zewnętrznego nie wspominając już też o tym że koszty tych urządzeń ciągle maleją
    jednak z drugiej strony jak już to navi w alfie jest fabryczne to niech przynajmniej działa, może niech nawet nie będzie w 100% dokładne ale to i tak lepsze niż wcale

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał provokator
    no oczywiście to fakt że starego systemu w alfie nie da się rozbudować więc osobiście też skłaniałbym się przy montażu urządzenia zewnętrznego nie wspominając już też o tym że koszty tych urządzeń ciągle maleją
    jednak z drugiej strony jak już to navi w alfie jest fabryczne to niech przynajmniej działa, może niech nawet nie będzie w 100% dokładne ale to i tak lepsze niż wcale
    piszesz bzdury ponieważ każdy system da się rozbudować właśnie to zrobiłem sam a panowie od nawigacji to lenie i nie chce im się roszkę pomyśleć .
    jeśli chodzi o pana z gdańska to rozmawiałem z nim ale z tego co powiedział to nie bardzo można wierzyć ponieważ prosiłem go o schemat wyjścia złącza nawigacji wysłałem na pocztę schemat wejścia do ics i nic nie odpowiedział po prostu albo nic nie wie i obiecuje albo nie czyta poczty .
    a ja was wszystkich zaskoczę i pokażę kilka zdięć nawigacji z polską mapą w mojej alfie.