Obstawiam, że masz wyząbkowane opony przyczyną doprowadzenia kółek do takiego stanu mogły być zużyte amortyzatory ... amorki pewnie już masz naprawione, a oponki zostały czego masz efekty.
Obstawiam, że masz wyząbkowane opony przyczyną doprowadzenia kółek do takiego stanu mogły być zużyte amortyzatory ... amorki pewnie już masz naprawione, a oponki zostały czego masz efekty.
A mi po wymianie z zimowek na letnie auto zaczelo sciagac w prawo. Czy to moze byc wina opony? bo po przelozeniu z prawej na lewa strone auto sciaga w lewo.
auto nie skreca, nie mam problemow z prowadzeniem, nie mam zadnych wibracji nic takiego.
tylko halas.
zbieznosci kol zrob i powinno byc dobrze
i dalej nie wiadomo co to za opony
Jaki rozmiar i marka...
się okaże, że 17" Walni i wszystko będzie jasne..
a wszystkie 4 opony masz równe?? przełóż przód na tył i odwrotnie
edit: jeżeli opony mają, trak jak piszesz - 60 tys. za sobą to raczej nadają się do utylizacji... a.. z którego są roku ??:>
ja bym proponował przełożyć tylne opony do przodu
może coś to zmieni a miałeś napisane no oponach które przednie i tylne
Auto kupilem w pazdzierniku na stalowkach i letnich oponach. Od razu wymienilem je na nowe zimowki 195/65 R15 i ustawilem zbieznosc. W marcu kupilem alufelgi z oponami 205/55 R 16 z przodu michelin 1904 a z tylu pirelli 4803. Cisnienie sprawdzalem kilka razy na roznych stacjach i wszedzie jest po rowno, ale sprobuje jeszcze zamienic przod z tylem moze to cos zmieni bo na oponach nie bylo nic napisane ktore byly z przody a ktore z tylu
Podpinam się do tematu cytując Młodego1982.
Po przekładce na letnie, nowe oponki ściąga mnie w prawo. Ciśnienie sprawdzone, jest prawidłowe.
Więc za radą użytkownika baz, sprawdzę zbieżność.
Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale wymianie opon komputer zasypuje mnie komunikatami o awariach świateł, zarówno świateł stop jak i pozycyjnych i tylnych przeciwmgielnych.
wszelkie sugestie mile widziane
z góry dziękuję za pomoc drogich użytkowników.
michal