Kolejny "błachy" problem. Nie mogę się połączyć z Alfą przez kabel. Robię (chyba) wszystko dobrze, nagle wyskakuje komunikat aby sprawdzić kabel i ustawienia portu com, gdy te są ustawione prawidłowo. Wersja FiatEcuScan najnowsza, pobrana ze strony producenta, dokładniej 2.7.2
Ostatnio edytowane przez Prezess ; 08-04-2011 o 17:32
Koledzy pomóżcie, naładowałem akumulator. Dalej nie odpala, komputer dalej nie może połączyć się z Alfą, a na dodatek przestała gasnąć kontrolka ABS'u !
a kabel masz przerabiany? do obsługi airbaga i abs, może przyciski źle przęłączasz
kabel mam bez żadnych przycisków ELM 1.3
a jakie masz ecu silnika, bo elm z fiat ecu scanem wszystkiego nie obsłuży
np.
- Bosch Monomotronic MA1.7.3 (VagCom/OBDKey only)
- Bosch Motronic M3.7.1 (VagCom/OBDKey only)
- Bosch Motronic M2.10.3 (VagCom/OBDKey only)
- Bosch Motronic M2.10.4 (VagCom/OBDKey only)
- Lucas DPNC TD100 (VagCom/OBDKey only)
może spróbuj jakimiś innymi programami typu euroscan czy coś, przeważnie w opisach aukcji podają te programy
---------- Post added at 19:54 ---------- Previous post was at 19:54 ----------
a jakie masz ecu silnika, bo elm z fiat ecu scanem wszystkiego nie obsłuży
np.
- Bosch Monomotronic MA1.7.3 (VagCom/OBDKey only)
- Bosch Motronic M3.7.1 (VagCom/OBDKey only)
- Bosch Motronic M2.10.3 (VagCom/OBDKey only)
- Bosch Motronic M2.10.4 (VagCom/OBDKey only)
- Lucas DPNC TD100 (VagCom/OBDKey only)
może spróbuj jakimiś innymi programami typu euroscan czy coś, przeważnie w opisach aukcji podają te programy
Kiedyś kolega z forum podłączał się do mnie Fiat Ecu Scanem i nie było problemów. Dla pewności mam jeszcze Alfa Diag, również nie mogę się połączyć.
---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 20:14 ----------
Sprawdzane na 3 laptopach, 5 wersji Fiat Ecu Scan, ustawienia portu są prawidłowe, mimo to mój ulubiony komunikat: ELM327 sprawdź ustawienia portu COM i kabla. O co chodzi ?
---------- Post added at 22:53 ---------- Previous post was at 21:54 ----------
ELM327->ECU Connection failed taki komunikat już śni mi się po nocach.
wczoraj robiłem audi a3 i tam komputer jest na bezpieczniku, może w alfach też
posprawdzaj wszystkie bezpieczniki
Ok do komputera jeszcze wrócimy, sprawdzę w międzyczasie bezpieczniki. Możecie mi podsłać manual jak wyjąć tylne oparcie ? Pompa paliwa jest zablkowana (2 śruby) przez element metalowy z oparcia.
odkręcasz dwie śruby kanapy dolnej, dociskasz do tyłu i dźwigasz do góry, potem odkręcasz dwie śruby oparcia górnego, wyciągasz zagłówki i oparcie wysuwasz z zaczepów do góry.
musisz zdemontować plastik otworu na narty, i odkręcasz 8 śrub, potem tempy majzel i młotkiem odkręcasz wielką nakrętke pompy