Zobacz na jakich oponach jeździły HONDY w filmie "szybcy i wściekli"
Zobacz na jakich oponach jeździły HONDY w filmie "szybcy i wściekli"
a jak myślisz czemu byli "wściekli" :shock: :mrgreen:
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Napisał Wierzba
Szukam właśnie jakiś opon na lato bo stare idą do innego autka, co sądzicie o tych profilach:
- 185/65R15 (standard i najczęściej spotykane)
- 195/60R15 - nie jest ich za wiele w okolicy i czy wogóle jest odczuwalna różnica z 185?
- 205/60R15 - czy ktoś ma taki i czy wogóle się zmieszczą do 156? (ceny podobne do 185)
- 205/55R15 - podobno pasuje, ale spore różnice w cenie i nie jest ich za wiele w okolicy
Nie chce jakiś super drogich i wytrzymałyc bo silnik chyba łatwo ich nie pozdziera (chociaż pamiętam jak na 185 koła potrafiły się ślizgać przy szybkim starcie i zmianie biegów oraz na zakrętach przy wyzszej prędkości - może to już przez starty bieżnik). Myślę o cenie do 200zł (nowe bo uzywek już o tej porze nie dostane pewnie) i takie firmy jak: Fulda, Dayton, Braum, Falken, Nexin, Goodrich, Kleber... z tego co piszecie najlepiej wybrać 205 tylko czy zmieści się profil 60?
Ja mam takie w swojej na tyle... Na przód mam wrzucone 185/60/15.Napisał Dj.iCE
Tak juz kupiłem autko i zastanawiam sie czy tak moze byc a oponki mam dobre Michellinki(bieznik głęboki jak studnia), jeden i ten sam model przód i tył wiec chyba z głową to było robione...
Autko trzyma sie jak skur...yn na zakretach...rewelka.
Pozdro
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
No właśnie wczoraj dostałem nowe Fuldy Progresso 205/60/15 za 175zł/szt,dzisiaj zakładam i opiszę wrażenia niedługoNapisał Dj.iCE
![]()
ja mam u siebie 205/50 letnie oraz 185/50 zimówki. Jak wiadomo zimówki są bardziej miękkie ale tak jak to było napisane wcześniej piszczą nawet przy zmianie z 2/3. Na letnich nie zauważyłem takich objawów. Łatwiej jest dynamiczniej ruszyć na nich ze skrzyżowania, zwłaszcza jeżeli sytuacja tego wymaga :mrgreen:
To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
AR 156 2.0 TS - była i jest dalej w rodzinie
AR GT 1.9 jtd powered by Rperformance
Ja chyba wezmę Nokian H 195/55R16 87 H za 281 PLN szt.
Ale zanim sięzdecyduję powiedzcie proszę co o nich myśicie, słyszeliście.
Powinny być wg. instrukcji: 185/65 R15 lub 205/55 R16.
Tak, jednak przy takiej różnicy w rozmiarze dochylenie wskazania prędkoścomierza wynosi 0,1%.