www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
jestem dostępny cały czas, oprócz 2 tygodni w sierpniu ponieważ wyjeżdżam odwiedzić ziemie ojczystą belli. A do trójmiasta zawsze warto wpaść jedno z najpiękniejszych miejsc w Polsce, wiec czując się jako gospodarz zapraszam.
Po mały remonciku i sprawdzeniu stanu wahaczy z przodu (tu musze podziekowac pablo za rade) okazało się ze nie ma najmniejszych luzów. Wszystkie stuki natomiast dochodziły z tyłu . Sworzeń łączników stablizatora był całkowicie wybit ( nie wiem jak trzymał się stabilizator). Demontaż ich zajął mi 3 godziny
, śruba wykrecała się do połowy a poźniej mogiła. Żadna siła nie była wstanie ich odkręcić. Jedyna opcją, jest wykrecenie nakrętki do połowy i przecięcie śruby brzeszczotem lub szlifierką kątową . Najwieksza ciekawostka był fakt, iż łączniki były tej samej daty co rok produkcji mojego samochodu
. Widniał na nich napis TRW.Po zamontowaniu TRW lecz nowych samochów na wybojach jest bezszelestny.
cale zawieszenie w 156 jest fabrycznie na TRW![]()
Jestem nietolerancyjny, prosze więc o wyrozumiałość
Nie dokonca, wahacze są produkowane na zamówienie u dwoch dodostawcow: trw, boge tworzac ricambi orginali ( sworznie- trw ,tuleje - boge ). Ja mam zawieche ( ricambi orginali) ale wiedzialem ze ma sensu kupować laczników orginalnych ,ponieważ skladaja sie one z dwóch sworzni wiec jest to 100 % TRW. Nie ma sensu przepłacac .![]()
Ostatnio edytowane przez odzi ; 05-06-2011 o 21:03
wymianialem cale zawieszenie ostatnio u siebie i na kazdym elemencie było logo trw i dodatkowo znaczek alfy, nowe wachacze trw byly identyczne tylko znaczka alfy nie mialy![]()
Jak byś mial orginalne(fabryczne) to na sworzniach byłby napis TRW na tulejach boge. Na łacznikach TRW. Wiec ktos przed toba juz je wymienial.
Moze tak jest, az tak bardzo nie wnikałem. Ale mam je jeszcze wiec sprawdze.