Panowie nie kumam nic. Pojechałem dziś do ASO na wymianę płynu od wspomagania i Ci stwierdzili,że mam "zły płyn"-czyli zielony GI/R a powinien być GI/E- czyli czerwony. To już nie wiem o co tu chodzi. Zalali mi czerwony i powiedzieli,że taki płyn powinien być w moim aucie...
Ostatnio edytowane przez losdamianos ; 01-03-2013 o 15:32
"Gdyby porównać światowe marki do ciała człowieka to Toyota byłaby mózgiem , Aston Martin twarzą , Cadillac brzuchem a ALFA ROMEO sercem i duszą"
Jeremy Clarkson TOP GEAR 11/4
12.2009r - 200 PLN z płynem i wymianą
"Gdyby porównać światowe marki do ciała człowieka to Toyota byłaby mózgiem , Aston Martin twarzą , Cadillac brzuchem a ALFA ROMEO sercem i duszą"
Jeremy Clarkson TOP GEAR 11/4
Mogę dodać od siebie, że wymieniłem zbiorniczek w swojej Alfie (2006r) i płyn na GI/R (zielony) i byłem szczęśliwy przez miesiąc, że wszystko jest oki - głośna praca wspomagania ustała. Niestety padła maglownica w dniu wczorajszym tzn rozszczelniła się na tyle poważnie, że wyleciał cały płyn...
Tak wiec moge potwierdzić niniejszym, że zmiana płynu z czerwonego na zielony w duzym prawdopodobieństwie wpływa na kłopoty z maglem...
Jutro zakładają w serwisie nowy i podjąłem decyzję, że zalewam po przepłukaniu układu płynem czerwonym- czy słusznie nie wiem ale z tego co czytałem to czerwony uszkadza jedynie zbiorniczek za 100 zł a nie magiel za 1000-2500 w zależności od opcji a=jaką wybieżemy (regeneracja czy nowy)
- - - Updated - - -
wybierzemy -sorry za błąd
Czyli (niestety) moja teoria się sprawdziła...
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
Jaka jest pojemność układu wspomagania ?
Zapytam tutaj.Jaki jest prawidłowy poziom plynu od wspomagania bo z tego co zauważyłem są dwa wskaźniki na 20 i 90 stopni.Auto stoi cały dzień i po tej stronie co jest 20 stopni jest pod max a po drugiej trochę wyżej niż minimum.Tak to ma wyglądać
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP