hehe no to spoko ja tam jak jade np z kumplami to cały bagażnik zawalony po szybe 3 pary nart i jeden snowboard "mój" :mrgreen: i troszkę czuje ten brak "buta"
hehe no to spoko ja tam jak jade np z kumplami to cały bagażnik zawalony po szybe 3 pary nart i jeden snowboard "mój" :mrgreen: i troszkę czuje ten brak "buta"
Alfa jako rodzinne auto? Jasne :!: W mojej 155 zmieści się bagaż dla całej rodziny i jeszcze wystarczy miejsca na potężny puder w kamieniu :wink: Jednak brak zagłówków z tyłu to zdecydowany minus na dalekie podróże z dorastającym dzieckiem. No i spalanienie jest tu pierwszą zaletą... Ale.... kiedy trzyma się kierownicę, to miny pozostałych członków rodziny wydają się być zadowolone
Chociaż...może to tylko magia lusterka :wink:
Alfa 33 - bagaznik 400 litrów, a przykładowo Golf kolo 300.
Alfa 164- 505 litrów bagażnik. W środku można by było impreze urządzać(wiem to z autopsji). Do tego 4 pełnowymiarowe porządne miejsca, a nie imitacje. W niektórych wersjach tylne kanapy są podgrzewane, do tego jak jakis dzieciak jest niepokorny i sie stawia to można go usadowić na środku kanapy- to jest miejsce gdzie zdecydowanie się kogoś sadza za kare w każdej Alfie. Po za tym masz wyłącznik opuszczania tylnych szyb więc dzieciak nie będzie się bawił elektryką z tyłu. 164 jest wybitnie rodzinna, ale jak to z Alfami 164 bywa- tylne kanapy nawet w 20o letnich egzemplarzach wyglądają jakby nigdy nie były używane. Zagłówki z tyłu są w każdej wersji. Po za tym masz podłokietniki z przodu i z tyłu. Sam kierowca i tak zapomina o wszystkim jak jest za kierownicą.
Wada? Napęd na przód, no i do tego auta inny silnik niż 3.0 V6 nie ma sensu- dla mnie wadą to nie jest ale jak się ma żone i skarbonki to już może przeszkadzać.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
No jassssneNapisał piotriix
Ja pakuję rodzinkę i , bagaż i śmigam gdzie chcę!
![]()
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!