Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: Zapędy VW

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał www156 Zobacz post
    A ja po prostu nie lubię niemców jako narodu i wszystko co ich jest z góry do bani, dlatego boję się, że w tym momencie skończy się moja sympatia do alfy.
    Dobrze, że Ty jeden potrafisz podać prawdziwy powód niechęci do Volkswagena. Jednak dzisiaj to są globalne koncernu mające fabryki na całym świecie, pracują tam ludzie różnych nacji. Włosi pewnie też mają specjalistów z Niemiec w swojej ekipie. Świat już przestaje żyć II Wojną światową i Ottonem jakimś tam. My za to drepczemy w miejscu - Ruscy, Niemcy fuj, Francuzi to tchórze, Anglicy bufony, Czesi gorsi ludzie.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał julka Zobacz post
    Co prawda, to prawda. Fabryka Opla w Gliwicach swego czasu wygrała wewnętrzny ranking jakości nawet z macierzystymi zakładami w Russelheim.
    Bo jest od nich nowsza i nowocześniejsza co ma przełożenie na wydajność i organizację produkcji. To jej atut (poza niższymi kosztami pracy) -przyznaje to sam jej szef. Osobiście dodałbym do tego fakt że dla wielu pracowników praca w "zagranicznym koncernie" to nobilitacja a dla innych sposób na przeżycie niezły jak na nasz kolonialny rynek pracy.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 29-06-2011 o 13:44

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

tak, kolego te wstawki o 2 rzeszy powinienes darowac, mam nadzieje ze nie kupisz ostatecznie alfy, bo ciezko by mi sie jezdziło ze swiadomościa ze jakies kibolstwo lub inne pospolite chamstwo,
    wasze ksenofobiczne wstawki są zdecydowanie nie na miejscu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

DżejDżej, przyzwyczajaj się do tej myśli... To że nie jestem politycznie poprawny i mam powody by pamiętać historię nie czyni mnie od razu ksenofobem/kibolem/chamstwem. Może to kiedyś zrozumiesz, choć jednak Tobie życzę żeby to jednak nie życie Cię tego nauczyło. EOT. Ktoś się poczuł urażony przypominaniem historii Niemiec z lat 30, 40 zeszłego stulecia to mi smutno z tego powodu. Postaram się być bardziej "delikatny" następnym razem. Ale na poprawność polityczną nie ma co liczyć.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Gdzie w mojej wypowiedzi którą cytujesz widzisz narzekanie?.
    Wyrażam swoje zdanie w tym konkretnym temacie to po pierwsze (jak widać wcale nie odosobnione), po drugie to forum więc każdy ma prawo wyrazić swoją opinie. Nie chcesz nie czytaj
    Co do malkontenctwa to nie potrafię mówić że deszcz pada gdy ktoś pluje w twarz wybacz równie dobrze mogę powiedzieć że posiadając moj samochód i nie narzekając byłbyś ślepcem do sześcianu któremu można wcisnąć każdą tandetę.
    Moj samochód jest jaki jest i zasłużył sobie w pełni na taką opinie.

Po ostatnie to pozwolisz że sam będę decydował w jaki sposób będę sobie sprawiał ulgę oraz gdzie i jakich sprawach będę pisał.
    w/g mnie taki krok tylko pozytywnie wpłynął by na markę AR

Możesz sobie narzekać, w końcu to twoje samopoczucie ale ... 125 raz to się ociera o masochizm.
    dostałeś kiedyś lufe w szkole to też przez tydzień chodziłeś i narzekałeś każdemu że ci nie wyszło ? I nie wyjdzie.
    Radą jest kupno tego pięknego BMW, sprzedanie alfy i odwiedzanie forum bmw.
    Zatruwasz ludziom przyjemność z posiadania samochodów tej marki, nie rozumiesz tego ? Piszesz gorzkie żale w każdym wątku, po co ???
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał Imć Zobacz post
    DżejDżej, przyzwyczajaj się do tej myśli... To że nie jestem politycznie poprawny i mam powody by pamiętać historię nie czyni mnie od razu ksenofobem/kibolem/chamstwem. Może to kiedyś zrozumiesz, choć jednak Tobie życzę żeby to jednak nie życie Cię tego nauczyło. EOT. Ktoś się poczuł urażony przypominaniem historii Niemiec z lat 30, 40 zeszłego stulecia to mi smutno z tego powodu. Postaram się być bardziej "delikatny" następnym razem. Ale na poprawność polityczną nie ma co liczyć.
    przy okazji poprzedniej dyskusji zarzuciłes niemerytorycznosc, teraz ty wykazujesz sie brakiem temtycznosci i jednak ksenofobią, wojna dawno sie skonczyła, w swiecie zagościła globalizacja i wirtualny pieniądz, historia niemiec z lat 30tych uczy aby wiecej sie nie miała prawa zdarzyc nigdzie, raz wystarczy, a trzeba pamietac ze w naszej piwno-przenno-ziemniaczanej kulturze obecnie az za duzo zaciągów w strone tzw "twardej reki", nacjonalizmu, kseno czy homofobji,
    dlatego apeluję o szcunek wobec nacji, narodów, odmienności itp itd, mozna krytykowac mysl techniczną, pośmiewać sie z narodowych przywar, ale ostroznie prosze z wypowiadaniem zdecydowanych sądów nt narodów,
    btw - oczywscie tych strasznych czasów w przeciwienstwie do ciebie nie pamiętam ale moi dziadkowie doświadczyli tego i raczyli sie podzielic, jeden wywieziony do 3 rzeszy drugi w AK, nigdy nie slyszlem z ich ust podobnych do twoich sądów,
    nie oczekuje od ciebie poprawnosci tylko merytorycznej oceny, co z pewnością potafisz robić
    pozdrawiam

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Radą jest kupno tego pięknego BMW, sprzedanie alfy i odwiedzanie forum bmw.
    Tak rady to Twoja mocna strona widzę - szkoda że są zupełnie pozbawione sensu. Tobię radzę więcej dystansu do tego jaka to jest marka ..... dla mnie to bez znaczenia czy Audi czy AR jeśli jest gniotem to nie omieszkam tego napisać .... i nie traktuje tego personalnie i tak emocjonalnie - bo to przedmiot - lepszy gorszy ale przedmiot.

Piszesz gorzkie żale w każdym wątku, po co ???
    Piszę o swoich problemach w różnych wątkach, bo jakbyś nie wiedział od tego są różne WĄTKI by traktowały o różnych problemach. Wątek o skrzyni - mam problem, wątek o lakierze też mam, wątek o trzeszczeniu - też mnie dotkneło, wątek podsumowujący - więc podsumowałem. To jest moja opinia o moim aucie którą ludzie zainteresowani mają prawo poznać. Ty nie musisz czytać

Natomiast w tym wątku napisałem tylko że kupiłbym AR ponownie gdyby przejęta została przez VW ..... gdzie tu narzekania ? Otóż go nie ma - tylko Ty zrobiłeś sobie doskonały powód do osobistych wycieczek w moją stronę.

Zatruwasz ludziom przyjemność z posiadania samochodów tej marki, nie rozumiesz tego ?
    Nie nie rozumiem - piszę obiektywnie o swoim egz. który jest taki a nie inny i jeśli Tobie to odbiera przyjemność z Twojej jazdy to Twoj problem i szczerze - nie interesuje mnie to ze potrzebujesz pochlebnych opini by cieszyć się jazda swoim samochodem

I całe szczęście ze nie słucham rad ludzi pokroju Ty i sam wybieram gdzie mam pisać pisma - bo dzięki temu na dzień dzisiejszy jest mi wiadomo co jest przyczyną odgłosów skrzyni jak i niedziałającego poprawnie pierwszego biegu. O czym napiszę w stosownym wątku oczywiście narzekając bo problem jest dość poważny - Czy Tobie się to podoba czy nie ....

Z mojej strony koniec osobistych dywagacji - masz jakiś problem ze mną to pisz na PW, postaram się jakoś przystępniej to wyjaśnić, nie ma sensu zaśmiecać wątku.
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 29-06-2011 o 20:08

Użytkownik Rowerzysta Avatar Mikelos
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    75 2.5 V6 + Delta 1.4TB + Laguna3 2.0 DCI

Domyślnie

A wracając do głównego wątku o przejmowaniu... ile jest teraz alfy w alfie a ile fiata? I tak naprawdę jakie ma znaczenie czy taka gulietta będzie na bazie golfa czy bravo? To i tak nie będzie alfa taka jak kiedyś, zostanie tylko stylistyka. A da Silva pracował dla obu koncernów...
    Objechałeś kogoś ostatnio? A wiedział, że się ściga?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Skoda, Seat ma charakter?
    A moim zdaniem teraz przynajmniej istnieją (nie zostały pogrzebane) - przypomnij sobie Seata Marbele czy Skodę 105, późniejszą Favorit .... Te marki z tymi modelami wymierały były skazane na klęskę w czasach nowoczesnej motoryzacji .... VW dał im życie ... na swoich wnętrznościach - cóż może bez polotu .... ale istnieją I jestem pewien że gdyby VW dogadał się zamiast ze Skodą z naszym FSO - to inaczej byśmy do tego podchodzili - ot duma narodowa by nas wtedy rozpierała .... że to nasze FSO Może nawet nikt by nie napisał że nudne FSO

VW to już mało niemiecka motoryzacja - raczej globalna i nie ukrywajmy nudna ... w mojej opinii za prawdziwie niemiecki samochód można dziś uznać BMW i Mercedesa - kolejność dowolna
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 30-06-2011 o 09:40

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

zgadzam sie z tygrysiem, ma prawo do krytyki bo wydał nie mało ciezko zarobionej monety na auto jak niektorzy twierdza klasy premium - buhahaha, premium to było 166, pewnie 159, nie wiem jak julietta ale w mito z premium znajduje tylko ładnie obszytą kierownicę...

---------- Post added at 11:27 ---------- Previous post was at 09:15 ----------

aaa podsufitka tez jest classy, no ale taka jest juz od lat np 166, bardzo fajny materiał

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia