Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Temat: Kilka pytan odnosnie sprzetu Audio w GTV

Bigi
    Gość

Domyślnie

lepiej dobrze zabudować przód a tył zostawić bez głośników i jak bedzie w przyszlosci gotowka to dokupic na tyl. Wygłuszyć drzwi, głośniki oczywiście elipsy, ja mam 5x7 ale gdzieś czytałem ze da się drzwi przerobić pod 6x9 jakiś wzmak niedrogi i jest naprawde przyzwoicie.

klaudiusz76
    Gość

Domyślnie

No to kto mi to zrobi i za ile?

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

A sam nie możesz? Nie ma w tym żadnej filozofi wystarczy się zaopatrzyć w ostry nóż bądż nożyczki, maty i podwędzić żonie, dziewczynie, komuś suszarkę do włośów Potem tylko wybrać odpowiednie głośniki i przykręcić
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

klaudiusz76
    Gość

Domyślnie

Hmmm.........wiesz, Ja już jestem w takim wieku że więcej rozpierdziele niż dobrego zrobie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kobielczak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Takie 2 szybkie pytanie:
    Na tylna polke bez przeróbek wchodza 165mm czy 160mm? Bo okazalo sie, ze te moje co kupilem maja 157mm. Jutro jade je wymienic a nie chce bawic sie w docinanie itp.

Czy ktos z was ma/miał tube/skrzynie basowa w bagazniku? Nie jest to typowe coupe lub tez hb i pomiedzy tylnymi fotelami a bagaznikiem troche jest zawalone, dlatego chcialbym sie zapytac czy slychac cos wewnatrz auta czy jednak bas bardziej dla przechodniow jest slyszalny?

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Wchodzą 165 i 160mm

Ja jestem w takcie budowy skrzyni, wszystko trzeba robić pod wymiar bo gotowca nie kupisz z powodu wąskiego otworu bagażnika ;/ Jak to gra to też właściwie nie wiem bo jestem w dopiero przed zakupem głośnika/głośników i wzmacniacza
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

W poprzednim aucie mialem wzmacniacz CAR POWER (HPB-602), który po zmostkowaniu dawal 225W RMS, do tego kable DIETZ (25mm) no i skrzynia basowa - (tania bo tania) Magnat B30. Po wlaczeniu... w aucie trzesly sie lusterka na zewnatrz, lusterko wsteczne sie przestawialo i byla masakra.
    Oczywiscie do GTV'ki nie chce takiego hardcore, bo z czasem robi to sie wrecz meczace, tylko nie wiem wlasnie jak z rozchodzeniem sie dzwieku do auta, a nie na zewnatrz...

Czy ktos z was (no i czy w ogole ma sens) - montowanie wzmacniacza pod orginalne glosniki ktore sa w drzwiach i tylniej polce? Myslalem zeby kupic jakis tani wzmacniacz 4ro kanalowy i podpiac pod to audio, ktore jest w aucie. Ktos moze sie wypowiedziec w tym aspekcie?
    Ostatnio edytowane przez kobielczak ; 17-07-2011 o 23:03

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Oczywiście, że to ma sens każde przyzwoite audio jest w ten sposób zrobione ale w tym wypadku musisz dopierać komponenty pod konkretny wzmacniacz i jego parametry. Jeśli nie bardzo znasz się na tym to sugerowałbym wypytanie się o szczegóły typu jakie głośniki jaki wzmacniacz w jakiejs konkretnej kwocie. Uprzedzam, w Gtv szały nie będzie bo ponoć ciężko z tego samochodu wyciągnąć dobry dźwięk.

Jakiś czas temu chodził mi po głowie projekt audio który nie wykorzystywał by bagażnika a same głośniki basowe zamontowane byłby w boczkach plastikowych z tyłu. Jest tam dość sporo miejsca na 20 i być może 25cm głośnik ale musiałby on być bardzo płytki. Po przeglądaniu wielu ofert car audio w necie dałem sobie spokój. Przyzwoity głośnik z bardzo płytki montażem to wydatek do 400zł. Dla przykładu:

http://allegro.pl/rockford-p3-25cm-6...710546624.html

Do tego doliczyć maty wygłuszające, może jakieś jakieś profile MDF albo zabawa z żywicą oraz sam wzmacniacz cena wyszła by ok 1.500 do 2000zł. Jeśli ktoś ma czas, chęci i "niepotrzebne" pieniądze może spróbować
    Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 18-07-2011 o 06:58

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Ja nie chce budowac jakiegos profesjonalnego car audio. Mam okazje kupic wzmacniacz Boshmann'a 4x45(RMS) i chce to poprostu podlaczyc pod standardowe audio.
    Dlatego mam pytanie, czy nie spala sie glosniki jak podlacze je pod wzmacniacz. Czy fabryczne poprostu dadza rade.
    Ewentualnie w przyszlosci elipsy wsadze nowe i jakies woofery na tyla polke.

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Wątpię by fabryczne głośniki dadły radę ale uważam, że boshmann to strata pieniędzy