Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Temat: Ceny Alfa Romeo 166 - tanie jak barszcz

provokator
    Gość

Domyślnie

dokładnie Kosiar nic dodać nic ująć

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

No nie mogę, zobaczcie:
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 za 13.900zł+opłaty (cena do negocjacji!)
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5034082

Cena:
    13 900 PLN / 4 067 EUR (do negocjacji)

Typ:
    Sedan / Limuzyna

Informacje:
    Rok produkcji: 2000, 205 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 190 KM (140 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna, niebieski-metalic, Liczba drzwi: 4/5,
    Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, system nawigacji, szyberdach, kontrola trakcji, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, tempomat, podgrzewane fotele

Dodatkowe informacje:
    sprowadzony

Opis pojazdu:
    Witam mam do sprzedania sliczna Alfe 166 na maxymalnym wyposazeniu , navi , tel, klimatronic, szyberdach, 4 x air bag, skorzana tapicerka MOMO, auto posiada ksiazke serwisowa do konca, 3 x kluczyk, kompletna dokumentacja,auto sprowadzone cena + oplaty1200zl (...)

No ja rozumiem że pewnie kiedyś bita... ale bez przesady... 13900zł? Moja matka za tyle wczoraj kupiła Seicento z 2003 roku ! I jeszcze cholera w Opolu stoi... te ceny są jakieś chore.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzyslikejazz
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    Audi A4 B6 1.8T Quattro Avant Bex Sline, kiedyś Alfa 164, Nissan Primera GT

Domyślnie

Cytat Napisał Kosiar
    Fakt na drogach coraz więcej alf romeo ten fakt mnie nie pokoi jak zamacham ręką do alfy to odmacha a dużo osób nie odmachuje bo kupili ją tylko dlatego że to Alfa Romeo i ładnie wygląda
    Często patrze na kierowców alf i zastanawiam się czy im właśnie pomachać bo czuje że jesteśmy trochę innymi użytkownikami drug niż reszta

csscss
    Gość

Domyślnie

Wszystkie używane auta tanieja. To normalna sprawa że małe tanie auta mniej traca na wartości, bo sa tanie w utrzymaniu. Ceny poszczególnych generacji audi czy bmw też spadaja. Zobacz za ile można kupić poprzednie generacje BMW 3 czy audi a6. No a żeby normalnego człowieka, ( nie pasjonata marki ) nakłonić na zakup Dużej kosztownej w utrzymaniu włoszczyzny to trzeba zejść z ceny dużo poniżej cen podobnych pancerwagenów. alfa zawsze traciła znacznie na wartości, ale ja z tego powodu nie płaczę, zawsze to wcześniej być może będzie można kupić nowszy model alfy

Mieszka w
    Opole
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał csscss
    Wszystkie używane auta tanieja. To normalna sprawa że małe tanie auta mniej traca na wartości, bo sa tanie w utrzymaniu. Ceny poszczególnych generacji audi czy bmw też spadaja.
    No to tak jakby powiedzieć, że słońce świeci, wiem o tym.
    Cytat Napisał csscss
    Zobacz za ile można kupić poprzednie generacje BMW 3 czy audi a6. No a żeby normalnego człowieka, ( nie pasjonata marki ) nakłonić na zakup Dużej kosztownej w utrzymaniu włoszczyzny to trzeba zejść z ceny dużo poniżej cen podobnych pancerwagenów.
    Fakt, tylko że BMW serii 5, z 2000roku kupisz nie taniej niż 26000zł, i to powypadkowe bez książki serwisowej, takie najtańsze jeżdżące. Podobnie z Audi A6.
    Cytat Napisał csscss
    alfa zawsze traciła znacznie na wartości, ale ja z tego powodu nie płaczę, zawsze to wcześniej być może będzie można kupić nowszy model alfy
    I ja się z tego cieszę. Tylko przeraża mnie ta różnica cen.
    BMW 5 z 2000r -> 26000zł
    Alfa Romeo 166 z 2000r. -> 13900zł
    Co ciekawe za granicą ( mobile.de ) alfy 166 aż tak tanie nie są...
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy
    Co ciekawe za granicą ( mobile.de ) alfy 166 aż tak tanie nie są...
    i tu trafiasz w sedno
    ciekawe dlaczego tam takich tanich samochodów nie ma??

Mieszka w
    Opole
    Auto

Domyślnie

Paweł156, masz rację. Zadbana kosztuje, dzięki za otworzenie oczu.

tomkap
    Gość

Domyślnie

166 i tak trzyma cenę za to 156 10-letnią można kupic za 10000zł a nawet taniej, gdzie za golfa IV, którego stawiam o klasę niżej trzeba dać niemal dwa razy tyle.Normalnie szok i aż dziwne że większośc ludzi dopłaci właśnie do golfa.Poniższa zaś alfa zabija mnie swoją ceną mimo mankamentów, bo przecież same koła i silnik i skrzynia tyle są warte:
    http://allegro.pl/item351511721_alfa...6_okazja_.html

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał tomkap
    Normalnie szok i aż dziwne że większośc ludzi dopłaci właśnie do golfa
    i dobrze,że tak jest bo Alf by było tyle co VW a tego raczej nie chcemy.Kiedyś Alfa Romeo była marką egzotyczną a dzisiaj niestety zbliża się ilością do niemców,ehhhhhhhhh

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

zawsze mozna kupic 33 albo 75...

a moja 145 i tak byla pierwsza w powiecie :mrgreen: a VW zawsze lepiej trzymaly cene, jak kupowalem swoja to za te cene bylo mozna miec golfa III z szybami na korbki