Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Temat: Co wybrać? ALfa 147, 156 czy 166

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Wczoraj byłem na giełdzie w Zamościu. Była czerwona 147 jak ze zdjęcia mattoma za 10tys. Sprowadzona z 2001 roku na alusach po opłatach. W skórze. Ślicznie wyglądała. W ogole na giełdzie bylo jedna 156 dwie 145 i jedna 147. Ta ostatnia po prostu piękna. Szkoda ze nie wziąłem nr tel
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

Alfa dość kiepsko nadaje się na dupowóz. Ja bym tą markę do tych celów odradzał, zwłaszcza, że z Twoim budżetem ciężko będzie znaleźć coś wartego uwagi. Jednak jak już się uprzesz, to szukaj 156 i, tak jak koledzy wyżej już napisali, zacznij od "Bazaru" na forum.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    psylo, nie zgodzę się z tobą - gdyż 5D wyszlo dopiero w 2001 roku - więc pierwsze sztuki - to są jedynie 3D
    Podczas moich poszukiwań rocznika 2001 trafiały mi się właściwie tylko 5D, chociaż nie przywiązywałem do tego wagi. Według Otomoto mamy prawie remis
    3D - 324 szt.
    5D - 337 szt.

Szymek88
    Gość

Domyślnie

Witam! I z góry przepraszam za off top,ale nie chciałem zakładać nowego tematu,a moje pytanie chyba ogólnie wpisuje się w ten temat. Otóż noszę się z zamiarem zmiany samochodu. Teraz jeżdżę hydrowozem, ale to nie jest do końca to, autko jest bardzo komfortowe, ale nie ma niestety tego czegoś, a konkretniej chodzi mi o sportową nutkę. Wybór padł chyba na Alfę 156 najchętniej SW, bo jest nieco bardziej praktyczna (chyba) od sedana , a tak samo piękna ( jeśli nie bardziej,ale to tylko moje zdanie ). Zastanawiam się tylko na jaki silnik się zdecydować, trochę się naczytałem na forum o silnikach TS, no i opinie są podzielone, trochę się boję tych panewek i ryzyka zerwania rozrządu. Dieslami jeździłem do tej pory i chyba wolał bym benzynę,ale może doradzicie mi coś innego. Najbardziej zachęca mnie silnik V6. Widzę sporo egzemplarzy z LPG, czy jest sens w ogóle w tym silniku instalować gaz? Jak on to znosi? Jakie są w ogóle jego typowe bolączki? Obecnie jeżdżę mało, a jak już wsiadam od czasu do czasu do auta to chciał bym mieć z tego satysfakcję, ale nie wiem co będzie za pół roku czy przy dużych przebiegach będzie mnie stać na utrzymanie takiej kochanki w dodatku z 2.5V6, stąd to interesowanie się LPG.
    Pozdrawiam i dziękuję za pomoc i ewentualnie przepraszam za złe pozycjonowanie tematu i nieczytelny post :-)

jazon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał noviceek Zobacz post
    no właśnie budżet coś około 12 tys, to już max. Wymagań jako takich nie mam poniewąż podróżuję zawsze sam, to nie ma być auto rodzinne, auto sportowe, ma być po prostu zwykłym samochodem służącym do przemieszczania się tami spowrotem przede wszystkim liczy się dla mnie ekonomia utrzymania, spalanie i dostępność części! Sam nie wiem który wybrać! Pełno tego jest na giełdach i allegro. Przede wszystkim nie chce się wchrzanić w części rodem z filmów zalezy mi na normalnych cenach użtkowania auta itp. CIężko jest wyjaśnić konkretnie o co mi chodzi. może w dwóch słowach: nie wygórowane podzespoły i mała awaryjność.
    W takim razie ja bym brał 147 z pierwszych roczników. Może się jakoś w cenie z wymianą podstawowych części zmieścisz.