Nie baw się w żadne spawanie. Kup używaną miskę. Nie zapomnij o nowej uszczelce.
Nie baw się w żadne spawanie. Kup używaną miskę. Nie zapomnij o nowej uszczelce.
Raczej uszczelki nie kupi bo takich nie było, silikon na wysokie temp. i po problemie.
rafik. wiem że firmy spawające alu istnieją i w takich właśnie byłem, ile ujów się nasłuchałem to moje, mają problem ze spawaniem tych misek bo z różnych stopów i różne domieszki do produkcji są wykorzystywane. Po spawaniu oczywiście szczelność sprawdzona, co z tego jak po kilku miesiącach pocenia itd, materiał pracuje i spaw się pewnie mikro rozszczelnił. Tyle z mojego doświadczenia.
Akurat pracuje w takim zakładzie i reklamacji nie było... Fakt że chłopaczek ma głowę i jeśli widzi że materiał się nie łączy to odsyła z kwitkiem. W ogóle miski ciężko spawać. Nie raz się nasłuchałem![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Albert Einstein
mi w 2,4 spawali TIGiem, no i odkleiło się 2 razydopiero miękki spaw elektrodą aluminiową, był strzałem w dziesiątkę
![]()
narazie problem z głowy... miska pospawana i nie cieknieza spawanie, wymiane oleju, filtrów, holowanie laweta i wymiane osłony przegubu 400zł.
jedno ale jak wziąłem samochód od mechanika i odpaliłem swieciła sie marchewa.. podpieliśmy pod kompa. na kompie nie wyskoczył żaden bład(oprócz poduszek juz skasowany) zgasiliśmy samochód odpaliliśmy i już marchewy nie ma(błędu też) co to mogło być??
Ta oslona pod silnik to musialaby byc z aluminium ze 3-4mm, żeby to miało sens. Jak w rajdówce.