Tego czy w nowych też tak jest nie mam pojęcia. W 33-ce każdej zimy siłowniki słabły a po zimie wszystko wracało do normy. W 145 też juz zauważyłem to zjawisko.
Zgadzam sie z przedmówcą, w ciągu ostatnich zimnych dni już kilka razy oberwałem klapą po łbie. Teraz często używam bagażnika bo remoncik w trakcie i szczerze mówiąc trochę mnie to denerwuje (a w zaszadzie to głowa już boli).
A tak z ciekawości jeszcze spytam, jak macie w lecie? Czy klapa sama idzie do góry czy trzeba ją podnieść ręcznie do oporu i dopiero wtedu trzymie?
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW
U mnie trzeba podnieść tylko do pewnego poziomu, mniej więcej na wysokości głowy i potem już sama leci do góry.Napisał Lopezius
Niestety ja muszę klapę ręcznie wycisnąć do góry i liczyć na to że nie spadnie.Napisał rigobert
Czyli moje siłowniki są krótko mówiąc, do du... a jeszcze jak jest mróz to już całkiem do niczego. Stąd pewnie częste bóle głowy w zimie :wink:
Po tym, jak wczoraj oberwało mi się klapą bagażnika postanowiłem jednak kupić siłowniki. Kupiłem 2 szt. w cenie 44 zł za szt. jutro lub pojutrze, zaś zabieram się do wymiany. Mam nadzieję, że obejdzie się bez niespodzianek :wink:
Pozwolicie, że odświeżę nieco temat (mam nadzieję, że ADMIN mnie nie przetrąci) - zamontowałem dziś siłowniki o których wspominałem post wyżej i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem. Po podniesieniu klapy do pewnej wysokości, aż sama się rwie dalej do góry. Już podczas montażu pierwszego siłownika zauważyłem, że klapa nie opada :wink:
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
A powiedz mi czy te siłowniki mają jakieś konkretne oznaczenie, czy po prostu pytać w sklepie o siłowniki do klapy bagażnika?
Chyba będę musiał pomyśleć o wymianie bo znów w łeb oberwałem. <zlyy>
A kto by tam szukał jakiegoś oznaczenia - zadzwoniłem do chłopaków w sklepie:Napisał Lopezius
http://autosklep24.pl/contact_us.php
zapytałem czy mają siłowniki do tylniej klapy AR145 - usłyszałem, że mają i to nawet na miejscu więc zerwałem się z roboty (pracuję w Łodzi), poszedłem powołując się na rozmowę telefoniczną i wziąłem od ręki :mrgreen:
Na odchodne usłyszałem jeszcze, że gdyby jakimś cudem nie pasowały to bez problemu zwrócą mi pieniądze :wink:
Siłowniki posiadają wprawdzie nieco inny sposób mocowania jednak dały się bezproblemowo zamontować. Powiedziałbym nawet, że sposób montażu jest wygodniejszy niż oryginałów :twisted:
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Dzięki za info, zwrócę się w takim razie do chłopaków z mojego sklepiku.
Jak nie kupisz u siebie to kliknij tą aukcję.Tydzień temu kupiłem u tego gościa siłowniki do mojej 146. 42 zł za szt.plus 10 za wysyłkę kompletu(2 szt).I już zagoiły się moje guzy na czerepie.Napisał Lopezius
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=493184609