Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Temat: SW siatka bagażnika

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

coachu ale dlaczego??

Użytkownik Romeo Avatar interside
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

nie no bez jaj przecież to wszystko jest dokładnie opisane w instrukcji a siatek na aledrogo pełno

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 1,9 16v SW

Domyślnie

Jak jest z siatką oddzielającą bagażnik od kabiny? Nigdzie w necie nie znalazłem takiej opcji do założenia. Ktoś próbował zrobić coś takiego? Wiem, że niektóre wersje miały taką siatkę.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    XJ

Domyślnie

Cytat Napisał Drizzt666 Zobacz post
    Jak jest z siatką oddzielającą bagażnik od kabiny? Nigdzie w necie nie znalazłem takiej opcji do założenia. Ktoś próbował zrobić coś takiego? Wiem, że niektóre wersje miały taką siatkę.
    Takie siatki są dostępne np. na alledrogo pod: części samochodowe>wyposażenie wnętrza>rolety bagażnika.
    Ja dokładałem taką siatkę. Musisz dokupić mocowania siatki w suficie następnie na swój sposób zlokalizować ponkty pod podsufitką do których przykręca się wspomniane mocowania (mocowanie posiada już odpowiednią śrubę na klucz typu torx). następnie wyciąć odpowiednie otwory w podsufitce i przykręcić mocowanie. Koszt jednego mocowania to około 40-50 zł ja w zeszłym roku w CARSERWISIE kupiłem ostatnie dwie sztuki w swoim kolorze tapicerki po 18 zł, sympatyczny Pan powiedział że zbyt długo leżało na regale w magazynie i da mi na to duży rabat . Jeśli chodzi o mocowanie siatki to musisz wyjąć roletę i następnie tuż przez miejscami w których jest mocowana roleta patrząc od strony bagaznika są dwie zaślepki włożone na wcisk musisz podważając je wyjąć w tak przygotowane miejsce najpierw wsuwasz siatkę a potem roletę. Nie pamiętam czy z rolety bagaznika trzeba wysunąć gumową uszczelkę czy nie ale sam do tego dojdziesz jak po prostu nie bedzie ci się chciala roleta zmieścic w mocowanie. Jedyny mankament tego wszystkiego to to, iż pomiędzy fotelami a pierwszą w kolejności siatką jest przerwa 5 milimetrów, niestety nie wymyslono w takiej konfiguracji żadnej uszczelki, która jest np przy rolecie bagażnika.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    Giulia 280KM RWD

Domyślnie

Cytat Napisał axel40 Zobacz post
    Takie siatki są dostępne np. na alledrogo pod: części samochodowe>wyposażenie wnętrza>rolety bagażnika.
    Ja dokładałem taką siatkę. Musisz dokupić mocowania siatki w suficie następnie na swój sposób zlokalizować ponkty pod podsufitką do których przykręca się wspomniane mocowania (mocowanie posiada już odpowiednią śrubę na klucz typu torx). następnie wyciąć odpowiednie otwory w podsufitce i przykręcić mocowanie. Koszt jednego mocowania to około 40-50 zł ja w zeszłym roku w CARSERWISIE kupiłem ostatnie dwie sztuki w swoim kolorze tapicerki po 18 zł, sympatyczny Pan powiedział że zbyt długo leżało na regale w magazynie i da mi na to duży rabat . Jeśli chodzi o mocowanie siatki to musisz wyjąć roletę i następnie tuż przez miejscami w których jest mocowana roleta patrząc od strony bagaznika są dwie zaślepki włożone na wcisk musisz podważając je wyjąć w tak przygotowane miejsce najpierw wsuwasz siatkę a potem roletę. Nie pamiętam czy z rolety bagaznika trzeba wysunąć gumową uszczelkę czy nie ale sam do tego dojdziesz jak po prostu nie bedzie ci się chciala roleta zmieścic w mocowanie. Jedyny mankament tego wszystkiego to to, iż pomiędzy fotelami a pierwszą w kolejności siatką jest przerwa 5 milimetrów, niestety nie wymyslono w takiej konfiguracji żadnej uszczelki, która jest np przy rolecie bagażnika.
    Mam prośbę, czy możesz zrobić zdjęcia tych uchwytów po zamontowaniu w aucie i wstawić na forum ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar por.Jaszczuk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW JTDm 2007 & VW Passat 2018 2.0TDI

Domyślnie

Ja również proszę o foto mocowań tych uchwytów w Twoim aucie.

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Drizzt666 Zobacz post
    Wiem, że niektóre wersje miały taką siatkę.
    Mam taka siatke na wyposazeniu, w standarcie

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    ja kupiłem do sedana siatkę z fue vert za 25zl i pasuje
    Grzdylu, jaki wymiar kupiłeś do sedana?

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    XJ

Domyślnie

Cytat Napisał tomand Zobacz post
    Mam prośbę, czy możesz zrobić zdjęcia tych uchwytów po zamontowaniu w aucie i wstawić na forum ?
    poniżej zdjęcia uchwytów siatki, mocowanych w podsufitce
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20120718174.jpg
Wyświetleń:	283
Rozmiar:	105.7 KB
ID:	62873Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20120718169.jpg
Wyświetleń:	224
Rozmiar:	68.2 KB
ID:	62874Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20120718172.jpg
Wyświetleń:	329
Rozmiar:	71.8 KB
ID:	62875Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20120718173.jpg
Wyświetleń:	281
Rozmiar:	34.5 KB
ID:	62876

mocowania są dostępne m.in. pod nr 156070473 i 156070475 oczywiście są ich różne kolory tak jaki i podsufitek

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    Giulia 280KM RWD

Domyślnie

Dziękuję bardzo