a ja za wymiane uszczelki pod glowica zaplacilem 400 z robocizna i smigam juz ponad rok.glowicy nie planowal bo stwierdzil ze niama potrzeby
a ja za wymiane uszczelki pod glowica zaplacilem 400 z robocizna i smigam juz ponad rok.glowicy nie planowal bo stwierdzil ze niama potrzeby
[QUOTE=Tomek_KRK;641757]
Jest jeszcze taka możliwość, że imć mechanik założył jakąś mega grubą wersję uszczelki pod głowicę. Po tym jak ostatnio rozebraliśmy 2.0 TS z założonymi DWIEMA (!!!!) uszczelkami pod głowicę, to już mnie nic nie zdziwi.
[/QUOTE
To też jest możliwe, jeśli uszczelka, która była wcześniej była najcieńsza, a założył najgrubszą, to może tak być.
---------- Post added at 09:59 ---------- Previous post was at 09:56 ----------
Wszystko zgodnie ze sztuką.
Gratuluję, tylko wiedz, że z takich oszczędności trafiacie na miny, a nie sprawne samochody.
I z tego samego powodu Alfa ma taką opinię jaką ma.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Do użytkownika Pablo.
Gdybyś był na tyle rozsądny by zapytać mnie czy to zrobiłem to tak było to wymieniane o czym piszesz. Kompletny rozrząd, pompa wody, wymiana płynów uszczelek na kolektorze jak i uszczelki zaworów tyle że tydzień wcześniej więc czemu miałbym pisać o tych kosztach?
A powie mi ktoś w końcu czy moge jeździć z padniętą uszczelką tak z 2 tygodnie ????
Bombelkowanie w zbiorniku wyrównawczym , no wiadomo ucieka woda , i mam takie masełko na korku oleju i jak zapalam to przez sekunde jak by chodzil na 3 garach poza tym jest spoko no chyba ze dam mu ognia to się szybko grzeje no ale ja tu mówie raczej o toczeniu sie max na 1500 obrotów![]()
Ja raczej bym nie jeździł na takim oleju gdzie masz w nim wodę, olej traci swoje właściwości smarne a to grozi zatarciem silnika, nie jeździj nim bo obróci ci panewkę i wał trzeba będzie szlifować jak masz 4 km do pracy to pożycz od sąsiada rower jak swojego nie masz i śmigaj na rowerze!
pozdrawiam.