Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Temat: W jaki sposób myjecie Alfe.

AR_33
    Gość

Domyślnie

Alfamaniak156, pogadaj z kolegą Waldi z P-ńa.

Administrator ds. zlotu Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS

Domyślnie

ja myje czasem na myjni ale wole recznie .. jest dokladniej ..

przy myciu i polerowaniu potwierdziłem to ze 164 jest wieksza od 33 aż się zmeczyłem
    Jurajski Klub Alfa Romeo
    www.jkar.org

Warsztat samochodów włoskich
    www.flar-ital.pl

Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW

Siafal89
    Gość

Domyślnie

Ja myję sam ręcznie pod garażem godzina to stanowczo za mało, zwłaszcza że po myciu zawsze jeszcze sprzątanie, odkurzanie itd oczywiście prace umila zawsze kilka piwek ;]

damian3619
    Gość

Domyślnie

Ja myje tylko i wylacznie samemu moje auta,nigdy zadnych myjni,moze dlatego ze kiedys jeszcze w polsce na bp myjka automatyczna porysowala mi caly dach,no coz w plecy nie bylem ale zawsze to juz zostaje w pamieci

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Mimo że alfy nie mam, myję tylko samodzielnie. Dzięki temu wiem co mam i zrobię to dokładniej niż wszelkiego rodzaju myjnie. Ręczną odwiedzam tylko, jak pilnie trzeba samochód umyc, a do domu daleko.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Antek
    Gość

Domyślnie

U mnie z myciem zależy od mojej lokalizacji. W Łodzi jak trzeba na to na bezdotykowa samoobsługową, jak na działce to wszystko sam czyli gąbeczka i do przodu potemodkurzanie plakowanie itd., no albo u kumpla na myjni bezdotykowej zrobi mi fulla za darmo.

lacky
    Gość

Domyślnie

recznie i polecam szamponik Autobella bez wosku.woskowanie raz w miesiacu dla mojej AR

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar rodik
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4jtd 2003r.

Domyślnie

Tylko i wyłącznie na myjni ręcznej, jeśli bede posiadał kiedys odpowiednie warunki to samemu. Z prostej przyczyny pracuje na takowej myjni Splukanie calego samochodu, umycie gabkami (inne do progów i koł, a inna do reszty karoserii) znowu splukanie, uzycie hydrowosku, sciagniecie wody z autka (sciagaczka) wytarcie do sucha ircha i na koncu przetarcie wew. progow w samochodzie. W miedzyczasie oczywiscie wyciagniecie gumowych wycieraczek i umycie. Czas max. 30 minut. Tyle ze ja to robie caly czas i dlatego mam wieksza wprawe ;p Na automata bałbym sie pojechac jesli chodzi o te rysy, niestety kazdy ma inne zdanie. Jesli chodzi o mycie bezdotykowe nie polecam - sprawdzone przy uzyciu srodka do mycia bezdotykowego, Roznica pomiedzy czescia samochodu "umyta" bezdotykiem a myciem gabka ogromna. Co prawda po bezdotyku autko jest z pozoru czyste ale po umyciu gabka wyglada duzo czysciej. Jeden klient po zobaczeniu roznicy prosi tylko o mycie reczne

Pozdrawiam.

marcin80
    Gość

Domyślnie

Początkowo mylem na tunelówce tyle że po każdym myciu musiałem przecierać jeszcze progi bo i tak były brudne no to przerzucilem sie na bezdotykową do ostatniego mycia. Pogoda słoneczna i wogule "miodzio" odkurzylem, umyłem Bella wyschla i dopiero w tym sloneczku pokazały sie "walory" myjni bezdotykowej. Mimo pożądnego mycia i płukania i polimeru który sam niby wysycha auto dalej brudne róznego rodzaju smugi ślady brudu sprzed mycia, poprostu lipa na maxa. Od dnia dzisiejszego myję sam albo na ręcznych bo dobrze, solidnie i niedrogo.

Starscream
    Gość

Domyślnie

ja na początku spłukuję brud Kacherem, żeby piasek i inne rzeczy spłynęły, później szampon, wiaderko i gąbeczka, delikatnie, powoli i dokładnie-każdy zakamarek (jak na randce ) później znów Karcher, ewentualne poprawki, później szby i całe wnętrze, lakier ładnie wysycha, pasta poleska, później wosk i woala-cały dzionek zleciał :mrgreen: Ale jaka satysfakcja :mrgreen: