FES też starczy, ale o ile pamiętam do kompletnego resetu wszystkich parametrów trzeba wersji zarejestrowanej.
FES też starczy, ale o ile pamiętam do kompletnego resetu wszystkich parametrów trzeba wersji zarejestrowanej.
jak auto z 98 roku to masz jedna sonde ,powinna byc kupiona boscha ,swiece dedykowane ,przeczyscic krokowca ,przepustnice,sprawdzic na kompie ,gaz wywalic
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
tak gaz wywalici jezdzic raz w niedziele po kosciele
![]()
Student dzienny mieszkający 36km od uczelni nie może sobie pozwolić na jazde na PB przy spalaniu 12 lSzkoda... jak by byla za 3 to bym jezdził... zgapiłem sie ze nie wziąłem Disla
Zarejestrowanej ? :/ szkoda ale viaken dodaje chyba fes 2.5 jak sie kupuje u niego portale niewiem
teraz to już mam wielki lep karzy mowi co innego kasy w kieszeni niewiele, a chcialo by się zrobić to auciątko... i sie z nim pogodzić... bo 2 lata jezdziło i było bajkowo... teraz ją cos walneło i mi rogi pokazuje
![]()
Ostatnio edytowane przez questounico ; 07-09-2011 o 22:06
[
- program alfadiag (str. 52 przyklejony temat) , FES, oraz AlfaOBD testują wszystkie czujniki alfy 156 TS, w tym elektrozawór przewietrzania, wariatora oraz sterowania kolektora ssacego.Kod:Czy da sie sprawdzic ten elektrozawor przez Alfadiag czy inny stosowany do TS program?
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
A jeszcze cos mi do głowy wpadło? Rozrząd wymieniac musze jakos w zime bo już sie kilometry zblirzają, i slychac wariator wiec pomyslalem ze moze jest tak ze na zimnym oleju,(gestym) ten wariator np stawia tak durzy opor na wolnych obrotach ze silnik się przydławia?? A na cieplo (rzadki olej) to ustępuje?? Niewiem jak zle myśle to mnie poprawcie, bo nie jestem w tym jakiś super obeznany![]()
[
Wariat nie wpływa mocno na kulturę pracy - jak jest uszkodzony, nie zmienia rozrządu, więc moc silnika spada nieznacznie oraz spalanie. Za to jeśli jest już zużyty to słychać go najpierw tylko na zimnym, potem już przy każdej temperaturze - tak jak by diesel chodził.
u mnie wariator slychac ale wymienie zimą caly roz wlacznie z wariatorem i pompą wody niech ma wszystko nowe, zastanawiałem się tylko czy to może miec wpływ dzieki za konkretna odpowiedz
![]()
jak BUBU napisał ze FES testuje wszystkie czujniki to super pobawie sie troche bo juz zamowilem interfejs od viakena![]()
[
Połaczylem sie dziś i... 2.6 niby sie laczy jakby ale nie wyswietla tej planszy z rozpoznaniemtylko jak klikne scan to pokazuje nr izo i takie tam
a 2.1
lacze sie znajduje ładnie, klikam błedy pokazał sie p0170 i poźniej klikam testy i zadnego nie mogę zrobicbo jakis blad sie pokazuje, tak samo odczyty rpm itd tez z tym ze tu poprostu wychodzi do menu gownego fes
![]()
ale res ecu udał sie pisało ze kompletny wllaczylem alfe zaadaptowała sie zobaczymy co bedzie rano
Ma ktoś może jakaś zvitaminizowana wersjie feska? alfadiaga lub alfa obd??
[
Tak mi się przypomniało - ten błąd to sonda - też go mam, i mi nie falują obrotyJak będę miał chwilę to ją wymienię, chociaż nie wiem, czy jest sens - obroty nie falują (a na forum ktoś pisał, że też nie falowały ale dla spokoju wymienił sondę na nową i zaczęły falować
) i spalanie też nie duże - 7, 8 w trasie, 10 - 14 (na ciężkiej nodze) w mieście.
Wniosek taki, nie szukałbym przyczyny falowania i olał bym ten błąd, aczkolwiek jak masz 100 zł do wydania miękkim ...... i godzinkę wolnego, to możesz ją też wymienić
Pozdrawiam.
a ja mysle ze to ten bład to powodujedziś sprawdzalem uszczelnienie wszystkiego itd, zresztą wiele postów jest gdzie p0170 = falujące obroty na zimno często to grzałka lambdy lub przeplywka
![]()
[