ciekawy sposóbw sobotę sam sprawdzę u siebie bo też szukam usterki i zastanawiałem się jak wtryski sprawdzić
![]()
ciekawy sposóbw sobotę sam sprawdzę u siebie bo też szukam usterki i zastanawiałem się jak wtryski sprawdzić
![]()
Właśnie też się przymierzam, do takiej operacji. Niestety jakoś się składa![]()
Witam
Stałem sie szczęśliwym posiadaczem AF 147 1.9 JTD i zamiast swój pierwszy post robić w dziale z prezentacja samochodu muszę zacząć od działu pomoc.
Mianowicie mam taki problem, alfa po nocy przestanej pod chmurka juz nie odpaliła. Rozrusznik kręci silnikiem a nie chce odpalić. Samochód próbowałem odpalić przy pomocy startera i tez nie chciał załapać, znaczy tak jak by chciał zaskoczyć ale wypalił się starter i dalej głucho. Podłączyłem pod kompa i nie wyświetla żadnych błędów. Paliwo do listwy dochodzi, Gdzie można zacząć szukać awarii? bo furka stoi już 2gi tydzień u elektryka...
Czujnik położenia kątowego wału korbowego do sprawdzenia i cisnienie paliwa na listwie wtryskowej
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
U mnie w jtd 16v po pňłtora roku bezproblemowej eksploatacji nagle przestała odpalać a jak odpali to po kilku sekundach nagle gasnie i koniec,ostatnio nawet po 1 km jazdy na światłach straciła moc kompletnie i musiałem na holu pod dom , żadnych komunikatów ale po podpięciu pod laptopa wyszły dwa błędy - wtryskiwacz 2 oraz ten drugi awaria sterownika i nie wiemczy cos sie w ECU nie posypało czy można np wgrac nowy program czy już szukac na Allegro zestawu do odpalania czyli komp immo kluczyk stacyjka , dzisiaj zdejmę zasilanie drugiego wtrysku i zobacze czy odpali jak tak to może on robi zwarcie jakies dlatego pokazuje również błąd P1600
Nie w tym temacie napisałam ;|
O matko.
Proszę o usunięcie postu
Ostatnio edytowane przez Mati87 ; 12-12-2012 o 10:44