Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: Opony zimowe do 147 za prawie 3 tys zł ?!

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Ja tam mam 2 komplety używek (lato, zima) i jeździ się super a koszt jednego kompletu - 300zł. Młode opony, w bardzo dobrym stanie, trzymają jak głupie, brak uszkodzeń. Tylko trzeba wiedzieć gdzie kupować (ja dowiedziałem się o zakładzie pocztą pantoflową, okolice Krakowa) bo inaczej kupi się szrot.

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Dajcie chłopakowi spokój z uogólnieniami Węższa tak, ale po śniegu nie jeździ się aż tak dużo, poza tym niemożność wyjechania z zaspy to jeszcze nie koniec świata, kiedyś nie było aut a ludzie żyli. Za to lecąc na, dajmy na to, dębicy frigo 2 po, dajmy na to, mokrej drodze, a to zazwyczaj zimą mamy pod kołami, z prędkością, dajmy na to, 140km/h, to OSTATNIĄ RZECZĄ JAKIEJ BYM WTEDY CHCIAŁ jest węższa opona. Na niskim profilu po śniegu spokojnie da się jeździć, nieraz nie gorzej niż na balonie.

Przewagi stalówki nad alusem nie widzę żadnej. W XXI wieku lakier z alusów nie złazi, a stalówki jak gniły, tak gniją.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    Za to lecąc na, dajmy na to, dębicy frigo 2 po, dajmy na to, mokrej drodze, a to zazwyczaj zimą mamy pod kołami, z prędkością, dajmy na to, 140km/h, to OSTATNIĄ RZECZĄ JAKIEJ BYM WTEDY CHCIAŁ jest węższa opona.
    uwierz mi że dębica frigo 2 w rozmiarze 185/65/15 doskonale sobie z tym poradzi

to pisałem ja Jarząbek
    zadowolony użytkownik DF2 w powyższym rozmiarze

Użytkownik Pirat drogowy Avatar jar.w
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW Q4 | 3.2 JTS 260KM | 2006

Domyślnie

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    Dajcie chłopakowi spokój z uogólnieniami Węższa tak, ale po śniegu nie jeździ się aż tak dużo, poza tym niemożność wyjechania z zaspy to jeszcze nie koniec świata, kiedyś nie było aut a ludzie żyli. Za to lecąc na, dajmy na to, dębicy frigo 2 po, dajmy na to, mokrej drodze, a to zazwyczaj zimą mamy pod kołami, z prędkością, dajmy na to, 140km/h, to OSTATNIĄ RZECZĄ JAKIEJ BYM WTEDY CHCIAŁ jest węższa opona. Na niskim profilu po śniegu spokojnie da się jeździć, nieraz nie gorzej niż na balonie.

Przewagi stalówki nad alusem nie widzę żadnej. W XXI wieku lakier z alusów nie złazi, a stalówki jak gniły, tak gniją.
    Co więcej - z mojego doświadczenia mogę dodać, że stalówki gną się wcale niegorzej od alu. Tak czy siak latam już od lat na alusach w zimie i kłopotów żadnych nie było.
    A co do szerokości - pamiętajmy, że zima to nie tylko kopne zaspy (po których jeździ się relatywnie rzadko), a dużo częściej breja pośniegowa i woda, więc z mojego punktu widzenia istotna jest trakcja w takich warunkach oraz podatność na aquaplanning.
    AR 159 Sportwagon Q4 | 3.2 JTS 260KM | 2006r. - Bestia
    Była:
    AR 156 Sportwagon FL | 1.9 JTDm 140KM | 2003r. - Bella