Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: alfa 156 1.9 JTD proszę o opinie i dobre rady w sprawie zakupu konkretnego modelu

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    dolnośląskie
    Auto
    ..

Domyślnie

Cytat Napisał gcredhot18 Zobacz post
    dziekuje wszystkim za odpowiedzi. samochodu nie zakupiłem jednak wypatrzyłem także 156 ale z silnikiem 1.8 TS.mógłby ktoś rzucić okiem ta ten egzemplarz i cos wiecej mi o nim napisać.na pierwszy rzut oka dziwne wydaje mi sie o ospojlerowanie przy nadkolach(być moze sie mylę) znany jest również vin i gdy sprawdzam go na stronie ePera to pokazuje mi ze samochód jest z października 1997.mógłby mnie ktos poprawić,bo może źle coś sprawdzam.na oględziny auta nie mam daleko i umówiłem sie na jutro jednak wolałbym być przygotowany w miarę na tą wizytę dlatego sprawe kieruję takze w wasze ręce. to link do ogłoszenia: http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-8...C20949524.html

PS. cena jest chyba dość niska a co za tym idzie nie należy sie spodziewac rewelacji ale moze to jest tzw. okazja? cena po negocjacjach może wynieść 4500 a samochód jeździł po niemieckich drogach(takie info otrzymałem droga telefoniczą)
    proszę o wasze opinie i rady za co z góry jeszcze raz dziekuje
    gcredhot18

200 tys. to to na pewno nie ma, kręcony przynajmniej raz- na ostatnim zdjęciu widac że robił to ktoś tuż przed zdjęciami bo kostka diagnostyczna otwarta

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gcredhot18
    Mieszka w
    Swieradow-Zdroj/Wrocław Poland
    Auto
    Była 159 SW 1.9 JTDm 2006r. Jest XF 2017. 241KM

Domyślnie

Cytat Napisał hyieh Zobacz post
    200 tys. to to na pewno nie ma, kręcony przynajmniej raz- na ostatnim zdjęciu widac że robił to ktoś tuż przed zdjęciami bo kostka diagnostyczna otwarta
    dobrze wiedzieć,ze jak kostka iagnostyczna otwarta to licznik z pewnością był kręcony ...zreszta już nie ważne i tak go kupiłem.Byłem dziś na stacji diagnostycznej i oprócz wypalonej uszczelki przy tłumiku środkowym ,spalonej zarówki postojowej i niemożności otwarcia drzwi przednich pasażerea od strony zewnetrznej(coś z klamką,bądź z zamkiem)nie wykryto nic niepokojącego.napewno trzeba wymienić olej i rozrząd...roszke pioszczą tylne klocki(jak zerkałem to beda też do wymiany.zawieszenie,układ kierowniczy bez zastrzeń.Silnik także nie wydaje niepokojących odglosów(oby tak dalej). Samochód stał juz na zimówkach w bardzo dobrym stanie także zostanie na wiosne tylko jakieś alu założyć.jedyna rzecz,która szpeci alfe to te okropne spojlery przy nadkolach ale cóż za 4500 nie można mieć ideału ale ważne zeby jazda sprawiała radość...i sprawia,jak za dawnych czasów

dziekuje wszystkim za dobre rady i pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    dolnośląskie
    Auto
    ..

Domyślnie

Cytat Napisał gcredhot18 Zobacz post
    dobrze wiedzieć,ze jak kostka iagnostyczna otwarta to licznik z pewnością był kręcony ...zreszta już nie ważne i tak go kupiłem.Byłem dziś na stacji diagnostycznej i oprócz wypalonej uszczelki przy tłumiku środkowym ,spalonej zarówki postojowej i niemożności otwarcia drzwi przednich pasażerea od strony zewnetrznej(coś z klamką,bądź z zamkiem)nie wykryto nic niepokojącego.napewno trzeba wymienić olej i rozrząd...roszke pioszczą tylne klocki(jak zerkałem to beda też do wymiany.zawieszenie,układ kierowniczy bez zastrzeń.Silnik także nie wydaje niepokojących odglosów(oby tak dalej). Samochód stał juz na zimówkach w bardzo dobrym stanie także zostanie na wiosne tylko jakieś alu założyć.jedyna rzecz,która szpeci alfe to te okropne spojlery przy nadkolach ale cóż za 4500 nie można mieć ideału ale ważne zeby jazda sprawiała radość...i sprawia,jak za dawnych czasów

dziekuje wszystkim za dobre rady i pozdrawiam

upss, przepraszaml;-) po prostu kostka rzuciła mi sie w oczy, ale jeżeli kupiłeś to widziales co bierzesz. nie odbieraj tego broń Boże ironicznie- zadowolenia z zakupu!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gcredhot18
    Mieszka w
    Swieradow-Zdroj/Wrocław Poland
    Auto
    Była 159 SW 1.9 JTDm 2006r. Jest XF 2017. 241KM

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    przygotuj kase na 2 silnik.
    prorok jaki czy co???