Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Temat: Pomocy !!!

Użytkownik Romeo Avatar Aster156
    Auto
    Ford Ka MKII, Citroen C3 II

Domyślnie

Strasznie to dziwne, że po wymianie świec tak się narobiło... Co do porannego dławienia silnika, to przerabiałem temat i zacząłem od pomiaru rezystancji czujnika temperatury. Po wymianie wszystko jest ok. Dodam, że nie robiłem resetu parametrów. Podoba mi się metoda sprawdzenia "lewego powietrza" za pomocą samostartu.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kriskros89
    Mieszka w
    Króla Kraka Gród, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 20v 2004r.

Domyślnie

Panowie usterka naprawiona. Wczoraj odebralem alfe od mechanika. Co sie okazalo swiece glowne ktore kupilem u goscia na POLONIJNEJ 5 w krk byly nie do tego samochodu. Kolektor ssacy dobry jest w 100%. Rura za przeplywka byla walnieta to kupilem nowa oryginalna, przeplywomierz padl i silniczek krokowy i jedna fajka przy cewcemiala przebicie. Po wymianie tych podzespolow i adaptacji samochodzik jezdzi jak marzenie. Odpala bez problemu i obroty sa ksiazkowe. A przyspieszenie teraz to bajka. Jestem bardzo zadowolony z uslug chlopakow na saskiej.

Za wymiane swiec glownych, przeplywki(nowa oryg.), silniczka krokowego(uzyw. oryg.), rury dolotu(nowy oryg.), fajki od cewki(nowa oryg.) i pelna adaptacje zaplacilem prawie 1000zl.