Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: Chińskie radio DVD

obserwator737
    Gość

Domyślnie

w samochodzie też... poczytaj o procesorach dźwięku , korekcjach czasowych , przetwornikach Gorlich , samochodowych źródłach porównywanych z transportami Krella a najlepiej po prostu posłuchaj choć raz dobrego car audio...

p.s.
    KD za 3kzł nie uważam za system tylko za coś co wydaje jakieś dźwięki - dla ścisłości

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Według mnie w każdej wypowiedzi jest coś prawdziwego, ale według mnie nie ma sensu inwestować w car audio kilku tysięcy złotych. No chyba że ktoś jest pasjonatą i bierze udział w zawodach.
    Dla normalnego użytkownika samochodu, który chce posłuchać muzyki podczas jazdy wystarczy system zbudowany z radia, przednich odseparowanych głośników, wzmacniacza i subwoofera (opcjalnie tylnich głośników). Plus wymiana kabli i wygłuszenie. Zbudowanie czegoś takiego zamknie się kwotą około 2000. I to na dobrym markowym sprzęcie.

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Według mnie w każdej wypowiedzi jest coś prawdziwego, ale według mnie nie ma sensu inwestować w car audio kilku tysięcy złotych. No chyba że ktoś jest pasjonatą i bierze udział w zawodach.
    Otoz to. I bede upracie spieral sie z Marcinem w kwestii tego, jaki dzwiek mozna uzyskac za te sama kwote w domu i w samochodzie. Zalozmy, ze dysponuje kwota 15.000. I zestaw za taka cene zawsze lepiej zagra w domu. Przerabianie samochodu na sale koncertowa to dla mnie sztuka dla sztuki. JEsli traktujemy to jakko hobby, to ok, mozna sie pobawic. Ale sama kubatura wnetrza sprawia, ze dziwek nie bedzie mial szans sie "rozwinac"... I tu mnie Marcin nie przekona

Użytkownik Pirat drogowy Avatar DaniioDTB
    Mieszka w
    WZY
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs

Domyślnie

Co do tematu to radyjko wydaję się ciekawe,mam nadzieje że będzie dobrze się sprawowało i spełni twoje wymagania.
    Ja w swoim aucie posiadam radio z mp3 filmy Easy Touch i dwa malutkie głośniczki CDI(w tym jeden już nie żyje od jakiegoś czasu i nie spieszy mi się z wymianą)
    W samochodzie wystarczy mi ten dźwięk jaki wydobywa z siebie boxer(to jest lepsze od każdego systemu audio gdyż jest to muzyka na żywo )

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Zgadzam się z adasco. Samochód to nie miejsce do słuchania muzyki. Tu trzeba skupić się na jeździe a nie na wsłuchiwaniu się w każdy dźwięk. Audio w samochodzie ma uprzyjemnić jazdę a nie ją zdominować. A do tego nie potrzeba wyszukanych komponentów.
    Nie oszukujmy się coraz więcej ludzi słucha muzyki w formacie mp3. A jak wiadomo ta kompresja muzyki pozbawia utwór muzyczny głębi i czystości dźwięku. I na nic zdadzą się tu high-endowe zestawy bo niestety z pustego i Salomon nie naleje.
    Tak więc audiofile możecie mnie wetrzeć w chodnik za moją opinie ale dla mnie ładowanie w auto sprzętu audio za kilkanaście tysięcy złotych to czysta głupota i szpanerstwo.No chyba że macie ten przywilej iż macie szofera i jeździcie na tylniej kanapie a jedynym waszym zajęciem jest relaks na fotelu z masażem i słuchanie muzyki ze złotej płyty CD . 8)

tomkap
    Gość

Domyślnie

a jak wygląda sprawa słuchawek. Mając oryginalnego ipoda i dobre słuchawki wydaje mi się że dzwięk jest bardzo dobry i przewyższa dzwięk z głosników w dzwiach. Pytnie czy można tak jezdzić.

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tomkap
    a jak wygląda sprawa słuchawek. Mając oryginalnego ipoda i dobre słuchawki wydaje mi się że dzwięk jest bardzo dobry i przewyższa dzwięk z głosników w dzwiach. Pytnie czy można tak jezdzić.
    Jeśli tylko będziesz słyszał nadjeżdzającą karetkę czy inny pojazd na sygnale, możesz jeździć z słuchawkami w uszach

obserwator737
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tomkap
    przepisy jasno tego zabraniają , nie można

Lesio - szpanerstwem są dudniące w rytm przebojów dicho subwoofery a nie dobre systemy zamontowane w myśl zasad montażu ukrytego , mp3 w dobrych car audio nie jest obsługiwane... jednym uprzyjemnia prowadzenie dobre CA i wcale nie jest dla nich dominujące (tym samym może ich denerwować i przeszkadzać w prowadzeniu np fabryczne audio) - jak widzisz co jednemu uprzyjemni to drugiemu uprzykszy

Adasco - nigdzie nie mówiłem że instalacja samochodowa będzie tańsza niż porównywalna jakościowo domowa , wręcz przecwnie - będzie droższa

kubatura nie ma nic do rzeczy , dobry dźwięk możesz mieć w sypialni 10m2 jak i w filharmonii ...oraz w aucie - każdy z nich będzie oczywiście inny co nie znaczy że nie może być dobry , bardzo dobry albo wybitny

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737
    przepisy jasno tego zabraniają , nie można
    A zestawy słuchawkowe do telefonów komórkowych ???
    Przecież przepisy nakazują używania tego typu i podobnych użądzeń. :wink:

obserwator737
    Gość

Domyślnie

głośność maksymalna zestawu gsm a głośność słuchawek stereo to jakby dwa różne światy

bluetooth - drugie ucho "wolne" , stereo - też jeśli włożysz tylko jedną słuchawkę do ucha...