Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Temat: EMP Turbo Wrocław - moja droga przez mękę - Bella 2,4 JTD

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

Jak nie wiesz jaki problem to sobie poczytaj na choćby na tym forum, wujek google też nie boli , za 2500zł spokojnie były nowe turba na allegro bo sam sie interesowalem a co do liczników to mamy podobne i nikt nie płaci ani nie daje cukierków za nabijanie postów tym samym twoje wywody są nie na miejscu...
    Jeśli jest pesymistą do allegro to Twoja sprawa oszustów nie brakuje ale dlatego trzeba wiedzieć od kogo kupować.

p.s nie musisz zaraz na kogoś najeżdżać gdy prowadzona jest normalna rozmowa

EMP-TURBO
    Gość

Domyślnie

Coś kolejny beszczelny typek ...........wykonuję mu hybrydę GT18/GT20 i informuję ,że nie zmieniam położenia kołka ustalającego zmienną geometrię i pozostaje w położeniu GT17 ,ale informuję ,że prawdopodobnie będzie potrzebna jego regulacja z racji tego ,że GT18V ma inne ustawienie tego kołka . Pokazuję człowiekowi gdzie wykonuje się tą regulację ............gość wraca po 2 miesiącach i mówi ,że osoba strojąca auto robiła regulację i nie może wystroić turbiny .........mówię ok proszę dostarczyć .Co się okazuje ,Pan który wykonywał strojenie regulacji dokonywał nie na kołku ustalającym pierwotne położenie zmiennej geometrii ,ale na cięgnie od actuatora ( wydłużał je i skracał ) co niestety nie ma wpływu na wstawanie turbosprężarki . Oczywiście klien nie za bardzo mnie słuchał przy odbiorze co do niego mówię i na koniec stwierdził ,że mu się pomyliło ,ale coż dla niego to nie ma za bardzo znaczenia .........
    ......... w kwestii terminów to faktycznie się to przeciągnęło ,ale był problem ze zdobyciem żeliwa do tej turbospręzarki (1,9 JTD 150KM sprawdzie dostępność używanych czy są łatwe do zdobycia ) i z tąd powstał problem ,ale kolega dzwonił do mnie na przemian ze swoim tatą ,z którym prawdopodobnie nie wiemieniali wzajemnie informacji na temety tych rozmów ,ponieważ jeden dzwonił do mnie i otrzymał informację ,że wyjeżdżam na urlop ,a drugi w czasie urlopu był zdziwiony ,że jestem na urlopie i że nie ma za mną kontaku ..........

P.S. A do Cienie kolego Kolin ...........internet ma wielką siłę i łatwo w nim kogoś obsmarować ,ale pamiętaj aby ta siła nie odwróciła się przeciwko Tobie ,bo jak masz jakieś roszczenia do kogoś to najpierw zrób sobie rachunek sumienia czy Ty wszystko zrobiłeś tak jak miałeś zrobić ?

Pozdrawiam

Cytat Napisał Kolin Zobacz post
    Odgrzeje kotleta, również nie polecam firmy i będę każdemu odradzał robienia tam czegokolwiek z turbiną. Kontakt fatalny, zero odzewu, mają gdzieś poważanie klienta, każe dzwonić np o 15 lub przed 17 po czym nie odbiera telefonów, oczekiwanie na towar jest bezczelnie długie przy czym mamy wrażenie że zapomnieli o nas.

Nie dość że czekałem 3 tygodnie na zrobienie hybrydy, wykonałem w tym czasie z 50 telefonów na tydzień. Sposób kontaktowy jak powyżej.

Teraz obecnie od 21 dni moja turbina leży na reklamacji ( wymiana strony gorącej ) I cisza. Turbinę zawiozłem osobiście i miałem się odezwać po weekendzie. Jak zwykle nie odbieranie telefonów, jak odebrał to oczywiście nie zabrał się za to, jak już miał się zabrać to zachorował i nie raczył odebrać ale napisał SMS ! Wypas ! . Kiedy już umówiliśmy się na odbiór który miał nastąpić po 7 dniach, przed wyjazdem postanowiłem przedzwonić, jak zwykle nie odbieranie telefonów itp. Kiedy się dodzwoniłem na następny dzień okazało się że nie ma żeliwnej obudowy turbiny. Więc mówię ok, ale ile można za nią czekać ?? Czekam już 21 Dni i przy czym nagle przypadkowo ze swojego prywatnego źródła dowiedziałem się że Pan Ernest wraz ze swoją Żoną/ Dziewczyną która jest sekretarką wyjechał sobie na wakacje wyłączając przy tym telefony i zostawiając mnie w wielkiej niewiadomej jak i pewnie mnóstwo klientów którzy próbują się do dzwonić... Jak można tak traktować klienta ? Mi jest brak słów auto niedługo zapewne będzie stało i miesiąc rozebrane, jak można działać z takimi ludźmi ?
    - - - Updated - - -

dodam jeszcze kolego Kolin ,że Twoja turbina leżała na "reklamacji" tylko z Twojej winy ,z racji tego ,że niestety nie wykonałeś regulacji tak jak Ci powiedziałem i z racji tego ,że Twój :"tuner" nie ma pojęcia o regulacji turbosprężarki ...........turbosprężarka była sprawna ,ale wymagała regulacji..........niestety hybryda to nie standardowa turbsprężarka .......

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Przeczytałem dogłębnie temat i chociaż właściciel firmy się "ładnie" tłumaczy to jako zwykły użytkownik już wiem aby tam Turbo nie oddawać z racji takiej, że nie mam ochoty być prawdopodobnie kolejnym klientem, który będzie czytał różne powody czemu moje turbo jest tydzień, dwa później.

Osobiście oddawałem Turbo gdzieś nad morze (3 lata temu), było tanio (750 zł - zwrot starej turbo), bardzo szybko (3 dni), super kontakt i turbo do dziś działa świetnie (75 tyś km) i nie ma problemu pompować na 175 KM/370 NM (seria 136 KM/304NM) <-- tak właśnie wygląda profesionalna firma, gdzie jak ktoś się z kimś umawia to ma przygotowane wszystkie możliwości aby się wyrobić.
    Rozumie, że są pewnie zadowoleni klienci ale jakoś ich w tym temacie nie widzę.

Tyle w temacie.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kusior007
    Mieszka w
    Szadek, Poland
    Auto
    AR 156 SW FL 1,9 jtd 16v m-jet.

Domyślnie

Cytat Napisał Izane Zobacz post
    Przeczytałem dogłębnie temat i chociaż właściciel firmy się "ładnie" tłumaczy to jako zwykły użytkownik już wiem aby tam Turbo nie oddawać z racji takiej, że nie mam ochoty być prawdopodobnie kolejnym klientem, który będzie czytał różne powody czemu moje turbo jest tydzień, dwa później.

Osobiście oddawałem Turbo gdzieś nad morze (3 lata temu), było tanio (750 zł - zwrot starej turbo), bardzo szybko (3 dni), super kontakt i turbo do dziś działa świetnie (75 tyś km) i nie ma problemu pompować na 175 KM/370 NM (seria 136 KM/304NM) <-- tak właśnie wygląda profesionalna firma, gdzie jak ktoś się z kimś umawia to ma przygotowane wszystkie możliwości aby się wyrobić.

Tyle w temacie.
    I tak powinno to wyglądać w normalnym warsztacie, człowiek dzwoni, umawia się na termin, wysyła , dostaje nową/zregenerowaną turbinę, zakłada i jedzie..a nie kur... czeka miesiącami, wiem, że zakład może mieć masę roboty i nie ma kto odbierać telefonów, ale trzeba się postawić w roli klienta , któremu może akurat auto służy w celach zarobkowych i który chciałby wiedzieć kiedy dostanie część z powrotem...czas to pieniądz, a bez pieniędzy to żadna alfa nie pojedzie!

EMP-TURBO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kusior007 Zobacz post
    I tak powinno to wyglądać w normalnym warsztacie, człowiek dzwoni, umawia się na termin, wysyła , dostaje nową/zregenerowaną turbinę, zakłada i jedzie..a nie kur... czeka miesiącami, wiem, że zakład może mieć masę roboty i nie ma kto odbierać telefonów, ale trzeba się postawić w roli klienta , któremu może akurat auto służy w celach zarobkowych i który chciałby wiedzieć kiedy dostanie część z powrotem...czas to pieniądz, a bez pieniędzy to żadna alfa nie pojedzie!

oczywiście masz rację ,ale czasami w życiu nie zawsze idzie tak jakbyśmy sobie tego życzyli i trzeba też tak jak wcześniej wspomniałem odpowiedzieć na pytanie : "czy ja zrobiłem też wszystko jak należy ? " ............ten temat dość dosadnie pokazuje kto wygłasza swoje żale ,szkoda tylko że ten ktoś nie potrafi później wytłumaczyć się z postawionych mu pytań ..........,ale żyjąc według takich zasad mogę śmiało powiedzieć ,że kolega color to oszust ,ponieważ do dzisiaj nie oddał mi mojej części ,którą to obiecał zwrócić .........

- - - Updated - - -

Tyle w temacie.
    Wiesz........ubolewał jakoś nie będę z tgo powodu ,że nie skorzystasz z moich usług ,z racji wysokiej jakości nie narzekam na brak pracy ,wręcz przeciwnie ,mam rzeszę stałych klientów ,którzy poczekają chodzby 2 tygodnie aby zrobić to u mnie ........a Twoim kryterium wyboru firmy regenerującej była i tak cena ,tak więc nawet jeśli polecałoby mnie tu 100 osób to i tak byś do mnie nie trafił ..........750 zł za naprawę to chyba tylko na starych gratach ,bo w tej cenie nie za bardzo da się to zrobić . Pokaż może wydruk z doważania Twojej turbosprężarki , bo nie sądzę ,aby było to robione ,a to ,że pracuje ona do dzisiaj to raczej kwestia szczęścia ,którego to nie mieła większość osób na forach co widać po opiniach na temat regenerowanych turbosprężarek ...........

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Mnie interesuje regeneracja turbosprężarki firmy Garrett ze zmienną geometrią łopatek turbosprężarki. Prosze mi odpowiedziec na jakich częściach regenerujecie takie turbosprężarki?

Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał EMP-TURBO Zobacz post

Wiesz........ubolewał jakoś nie będę z tgo powodu ,że nie skorzystasz z moich usług ,z racji wysokiej jakości nie narzekam na brak pracy ,wręcz przeciwnie ,mam rzeszę stałych klientów ,którzy poczekają chodzby 2 tygodnie aby zrobić to u mnie ........a Twoim kryterium wyboru firmy regenerującej była i tak cena ,tak więc nawet jeśli polecałoby mnie tu 100 osób to i tak byś do mnie nie trafił ..........750 zł za naprawę to chyba tylko na starych gratach ,bo w tej cenie nie za bardzo da się to zrobić . Pokaż może wydruk z doważania Twojej turbosprężarki , bo nie sądzę ,aby było to robione ,a to ,że pracuje ona do dzisiaj to raczej kwestia szczęścia ,którego to nie mieła większość osób na forach co widać po opiniach na temat regenerowanych turbosprężarek ...........
    Ubolewać Ci nie rozkazuje, wyraziłem tylko opinie na temat, a przecież to forum.
    Nie kierowałem się ceną, czemu? Bo ile nie zapłacisz i tak możesz trafić na kupę. Turbotec 2150 zł... kupa jakich mało koledze padła turbo po roku użytkowania.
    U mnie 1000 zł (- 250 zł zwrot starej) i działa (jak już opisałem po 75 tyś), a na hamowni była nie dawno i wyszło, że pompuje dobrze.
    Natomiast u Ciebie, pompowało źle (jak opisał kolega, błachy bo błachy problem łopatek ale jednak źle) chociaż cena jest znacznie większa za regeneracje (twierdze po Twoim poście).
    Wniosek nasuwa się sam, po cholere przepłacać i na dodatek dłużej czekać?
    A co do tego "jakie graty" tam wkładasz niby itp, uwierz prawie każda firma ma ten sam "slang" na sprzedaż swoich produktów, a kto faktycznie co tam wkłada to już wiecie Wy sami. U mnie działa i jestem zadowolony, a zaoszczędziłem sporo.

Pozdrawiam

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

EMP-TURBO
    Gość

Domyślnie

Ubolewać Ci nie rozkazuje, wyraziłem tylko opinie na temat, a przecież to forum.
    Nie kierowałem się ceną, czemu? Bo ile nie zapłacisz i tak możesz trafić na kupę. Turbotec 2150 zł... kupa jakich mało koledze padła turbo po roku użytkowania.
    U mnie 1000 zł (- 250 zł zwrot starej) i działa (jak już opisałem po 75 tyś), a na hamowni była nie dawno i wyszło, że pompuje dobrze.
    Natomiast u Ciebie, pompowało źle (jak opisał kolega, błachy bo błachy problem łopatek ale jednak źle) chociaż cena jest znacznie większa za regeneracje (twierdze po Twoim poście).
    Wniosek nasuwa się sam, po cholere przepłacać i na dodatek dłużej czekać?
    A co do tego "jakie graty" tam wkładasz niby itp, uwierz prawie każda firma ma ten sam "slang" na sprzedaż swoich produktów, a kto faktycznie co tam wkłada to już wiecie Wy sami. U mnie działa i jestem zadowolony, a zaoszczędziłem sporo.

Pozdrawiam
    Wiesz .........zazwyczaj niestety jakoś nie idzie w parze
    z ceną i piszę to z doświadczenia .......Ja montowałem cały nowy "koras" ( korpus środkowy wraz z wbudowanym układem wirującym ) ,ale modernizowanym ,tzn. zmieniłem łozysko oporowe na łożysko 360 stopni co w dużym stopniu wzmacnia turbosprężarkę ,do tego zamontowana była nowa zmienna geometria ,stąd cena niestety jest wyższa ,ale prócz obudów wszystko jest nowe ,a jak sam wiesz nowe rzeczy są droższe od starych

Co do gratów to wkładam oryginały jeśli jest taka możliwość (ale jest coraz mniejsza ) ,lub zamienniki odpowiadające jakości oryginałom .......i wcale nie piszę nigdzie ,że wstawiam tylko wyłącznie oryginalne części .Jeśli takie wstawia to mówię ,jeśli nie to nie mówię .......

Oczywiście masz też rację ,że to jest forum i dlatego też się na nim wypowiadam .........chyba to lepsze niż milczenie ? Jak sądzisz ?

Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał EMP-TURBO Zobacz post
    Oczywiście masz też rację ,że to jest forum i dlatego też się na nim wypowiadam .........chyba to lepsze niż milczenie ? Jak sądzisz ?

Od tego jest forum jak sama nazwa wskazuje Oczywiście jeśli chodzi o wypowiedź " przedstawiciela firmy" o której jest temat w "obronie" to uważałem taką kwestie zawsze za słuszną i fajniej taki temat czytać (z czystej ciekawości), a kto jak to odbierze to już kwestia zapatrywania się na to.
    Oczywiście o tym jak Pan robi turbosprężarki nikt nie miał problemu i wyszły dobre opinie tylko z tą terminowością, a Ja dodałem swoje 3 groszę z racji kontynuacji wątku dyskusji.

Jestem dalej ciekawy jak zakończy sie ten temat ale już 3 groszy dorzucać nie będe hehe

Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    WA
    Auto
    166 3.2 V6 TI

Domyślnie

Hmmmm.... ja z właścicielem firmy EMP-TURBO nie miałem problemów. Owszem musiałem poczekać z 2 tygodnie na turbo, no ale: kurier do warsztatu, regeneracja, testy turbo po stronie warsztatu i znowu kurier do mnie - swoje to trwa...

Założyłem turbo, niestety nie działało tak jak należy (regulacja cięgna "gruszki" jest potrzebna), o czym napisałem tu na forum - "nie działa jeszcze jak należy / potrzebuję sprawdzić to, to i tamto".
    Po 2 dniach od tego posta, kolega EMP-TURBO sam napisał do mnie na privie, z chęcią pomocy - wysłuchał (przeczytał) objawy, "co, jak, gdzie, kiedy", po czym poprosił mnie, żebym sprawdził kilka rzeczy. W ten sposób pomógł z własnej nieprzymuszonej woli i udowodnił, że nie ma w 4 literach swojego klienta.
    Niestety odsprzedałem autko ojcu, po czym kolejne testy były (są) niemożliwe - rzadko bywam w domu rodzinnym - i tu wina jest po mojej stronie. Ale jakby nie patrzeć, jeszcze jak miałem swoje autko, przy każdym moim pytaniu, z cierpliwością wyjaśnił mi co i jak.
    Chociaż, jego wskazówki co do regulacji pierwotnego położenia kierownic okazały się zbawienne dla mojego kolegi, który akurat regenerował turbo gdzie indziej.

Tematu turbo jeszcze nie zamykam, tylko potrzebuję czasu - najwyżej zamienię się z ojcem samochodami

Osobiście polecam EMP-TURBO. Gdybym miał jeszcze raz skorzystać z usług tej firmy, na pewno bym to zrobił.
    Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI

/Grzesiek