Nikt nie pomoże?
Nikt nie pomoże?
Jeśli podałeś +12 i dodatkową masę to pozostaje brak styku żarówki w oprawce (cokole), wyjąć żarówkę i przeczyścić oprawkę - to musi działać.
Jutro to sprawdzę. Myślę, że możesz mieć rację, bo żarówkę "wtykałem" po omacku i faktycznie może nie łączyć.
Sprawdziłem masę, poczyściłem styki i mocowanie żarówki w cokole ale nie ma żadnej zmiany. Halogen niby świeci ale wygląda to bardziej jak światło postojowe. Dodam, że wyciągałem cały halogen i odbłyśnik wygląda całkiem dobrze, nie jest pościerany czy coś w tym stylu.
ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
Może masz włożoną żarówkę na 24V zamiast na 12V? Zawsze ktoś mógł się pomylić...
No właśnie, albo żarówka w ten widowiskowy sposób żegna się ze światem. Sprawdzałeś żarówkę na krótko albo zamieniałeś miejscami z drugą?
To jest żarówka, która była w tym halogenie, zanim zacząłem cokolwiek robić, czyli przyjmuje, że to 12V. Nie zamieniałem miejscami, ale właśnie mam zamiar to zrobić, na krótko sprawdzałem i wydaje się świecić dobrze. Sprawdzałem pod akumulatorem i świeci jaśniej niż 24V którą również sprawdzałem dla porównania. Czyli mówicie że to najzwyczajniej w świecie żarówka może być do wymiany ?