Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: Gtv 2.0ts od czego ta wtyczka? :)

Bigi
    Gość

Domyślnie

olej na świecach już miałem, wymieniłem świece i uszczelke z 5 miesięcy temu ale te wtryskiwacze to muszę sprawdzić bo olej faktycznie trochę benzyną zajeżdża, chociaż może mi się wydaję, ale stan się raczej nie podnosi, tylko opada. Pełen stan starcza na jakieś 3000-3500km i wciąga mi ok 800ml. Popatrze w manualu jak je się rozbiera bo nie mam pojęcia na razie.

shadow187
    Gość

Domyślnie

Co do obrotow to w hondach robilo sie to tak, krokowy, plus czyszczenie przepustnicy (bo przewaznie wygladaja tak http://www.altech.com.pl/wbt/poradni...zprzepust.html )
    A nastepnie reset kompa, i uczenie sie od nowa wolnych obrotow- wlaczenie silnika i nie dotykac gazu , nie wlaczac swiatel nawiewu , radia czegokolwiek, i zaczekac az sie silnik nagrzeje do pierwsze wlaczenia sie wentylatora.

Samo wyczyszczenie krokowca nie zawsze da odpowiedni efekt.
    Jesli sie myle to Kudlaty mnie pewnie poprawi zaraz

Co do spalania, wplyw na na to moze miec np zmiana felg na wieksze, ale jesli felgi nie zmieniane to sprawdz labde.
    Ale jesli jazda do 4500 rpm to moim zdaniem normalnie pali - ale alfe mam od niedawna.
    Ostatnio edytowane przez shadow187 ; 25-12-2011 o 17:57

Bigi
    Gość

Domyślnie

Przepustnice faktycznie mam w planach przeczyścić już od dłuższego czasu, bo nigdy tego nie robiłem, ale zaciekawił mnie pomysł kudlatego z czyszczeniem wtrysków, tylko nie wiem jak się za to zabrać, żeby czegoś nie spier....ć

shadow187
    Gość

Domyślnie

Google prawde Ci powie, przeczytasz ze 2-3 manuale od innych samochodow jak to sie robi i do dziela
    Nie zapomnij o resecie kompa i uczeniu sie wolnych obrtow.

Użytkownik Znawca Avatar kudlaty_bytom
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

motronic chyba nie ma 'uczenia się', a przynajmniej u mnie nic to nie zmieniło

wtryskiwacze możesz wyczyścić zmywaczem uniwersalnym w sprayu, np wurth, albo pójść o krok na przód i dać je do czyszczenia ultradźwiękowego i na pewno będzie różnica
    niestety nie wiem ile taka przyjemność kosztuje

verdebiancorosso

Bigi
    Gość

Domyślnie

wtryski i przepustnice przeczyściłem płynem do czyszczenia gaźników, kupiłem nowego krokowca, zrobiłem reset i dalej coś nie tak z tymi obrotami. Dzisiaj zauważyłem że mam nieszczelny ukł. wydechowy i może to przez to, z tym że nieszczelność jest za sonda lambda. Chyba znowu zaczne próbować dobić się do ECU

Użytkownik Znawca Avatar kudlaty_bytom
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

weź złącze diagnostyczne do ręki i poruszaj dobrze przewodami, może któryś jest przełamany i nie łączy

jak dobierzesz się do ECU, to odłącz go i miernikiem sprawdź na przejście przewody do złącza diagnostycznego

verdebiancorosso