schyłek XXI wieku ??Napisał czarek145
hmm czy ja o czyms nie wiem ? :shock:
:mrgreen:
schyłek XXI wieku ??Napisał czarek145
hmm czy ja o czyms nie wiem ? :shock:
:mrgreen:
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
2008 to schyłek 21 stulecia. Rozumiem.Napisał czarek145
145 z silnikiem TS z początku '90 - chyba przesadzasz.
Moja jest z końca produkcji.
Jeżeli producent nie eliminuje typowych wad przez okres produkcji - to jest chyba coś nie tak. Zrobili jakieś kosmetyczne zmiany poprawiające design, natomiast padający zmieniacz pozostawili. Robienie ze zmieniacza elementu eksploatacyjnego jak rozrząd podnosi koszty eksploatacji. Inni jakoś sobie z tym poradzili i nie trzeba zmieniać go razem z rozrządem.
Przysłowiowe już łączniki od poduszek w fotelach. Po prostu bzdet, który chyba najłatwiej poprawić na etapie produkcji. I nic. ar olewa to.
Gdyby po pierwszym roku, czy dwóch latach poprawili typowe bolączki - nie mieli by tak zafajdanego obrazu marki. Po prostu nie dbają o klienta.
Mach, ja myślę że nie zrozumiałeś tego tak jak trzebaNapisał ***mach***
sens byłraczej odwrotny
Pozdrawiam!
sens był taki że jesli porównać AR do innych samochodów to pod wzgledem technicznym nie jest lepsza, natomiast siłą marki jest to czego nie można zmierzyć : pasja, design, prestiż itd.
Prestiż - dość ciekawa koncepcja.Napisał ***mach***
Nie spotkałem się z tym określeniem w stosunku do ar.
Lepiej późno niż wcale.
Od razu lepiej się poczułem.
Panowie, zchodzicie z tematu w którym sie poruszacie, przypominam ze chodziło o wahaczea nie o to czy alfa jest prestiżowa, czy rewolucyjna itd. moze ktos załozy temat o derczących Was rozterkach w Hyde Parku i tam bedzie dalej toczyć sie ta dyskusja.
![]()
popieram w 100%Napisał Paweł156
irytuje mnie takie odbieganie od tematu ;|/
Muszę wymienić tylne wachacze w 147 ponieważ niesamowicie się tłuką na żwirowej drodze,jest też duży luz. Polecacie firme Vema? znalazłem komplet za 209zł i chyba zamówię bo innych rozwiązań nie widzę a oryginału nie kupię. Jestem zmuszony kupić w internecie na stronie autosklep24.pl polecacie?? w Sączu powiedzieli za komplet w sklepie 650zł :twisted: więc tutaj nie ma co rozmawiać....Proszę o szybką odpowiedź ponieważ nie wiem czy zamawiać vemy i bede z nich zadowolony czy tez stane sie pechowym uzytkownikiem któremu wachacze padną po kilku miesiacach...
Obawiam się, że te za 600zł też mogą Ci paść. Wystarczy, że jemioł przy montażu popełni błąd.
Wybrałbym tańsze. Nie liczę już na to, że te za 600 będa 3 razy lepsze od tych za 200.
A co google pisze na temat tych po 200?
śmiało możesz u chłopaków kupować,są naprawdę fachowcami i kupy nie sprzedają.Powiedz iż jesteś od chłopaków z łódzkiego klubu Ti Amo to może dostaniesz mały rabacik,zawsze coś.Napisał alfaholik-Bioły
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD