Drogi ten płyn... Podjadę jutro do serwisu klimatyzacji i poproszę czy mogliby mi to wlać do układu chłodzenia i sprawdzić... Może się zgodzą![]()
Drogi ten płyn... Podjadę jutro do serwisu klimatyzacji i poproszę czy mogliby mi to wlać do układu chłodzenia i sprawdzić... Może się zgodzą![]()
Koncentrat około 100zł za 250ml, niech wleją 10-20ml będzie widać mniej najwyżej. Kilka dni tak trzeba pojeździć potem.
Przygoda z silnikiem zakończona. Była to niestety uszczelka pod głowicą, syf jaki się tam kurde dział w kanałach jest nie do opisania (rdza... jakiś bambus przede mną na wodzie ze szlaucha jeździł) . Głowica splanowana, wyczyszczona, sprawdzona szczelność. Odnośnie nagaru w JTS'ach - u mnie nic tam specjalnie nie było. Czyli suma sumarum skończyło się na remoncie całego silnika, góra i dół zrobione. Dodatkowo wymienione wszystkie szklanki. No i po drodze termostat, przepływomierz, rozrząd, swiece, pompa oleju, oleje filtry, uszczelki itd itp. Za całość bagatela 6800zł. Jak teraz ten JTS nie będzie za przeproszeniem zapi*****ać, to chrzanię i biorę 156 albo 166 z V6Tyle dobrego , że roczna gwarancja na silnik jest
![]()
Ostatnio edytowane przez matezoma ; 28-01-2012 o 21:59
Będzie jeździł jak chcesz
Jak się otrząśniesz troszkę finansowo to proponuje założenie czujników olejowych...
Miałem na myśli czujnik temperatury i czujnik ciśnienia oleju.
Jakie maja zadanie chyba nie muszę tłumaczyć
Zobaczymy, oby było ok. Miałem wątpliwości czy brać JTS - mam za swojeLiczyłem, że skoro auto tak dopieszczone to i silnik też - 1 błąd. Jeszcze myślałem, że jak kupuje Alfę od użytkownika tego forum, który chwilę tu działał, to mogę liczyć na uczciwość - 2 błąd. I jeszcze w dodatku czuje niedosyt mocy. Jak się walić to wszystko naraz
Sory, musiałem to z siebie wyrzucić.
Żebym się nie nudził i zbytnio autem nie nacieszył wadliwe szklanki (nowe) uszkodziły wałek ssący... nówka sztuka już w drodze :/
- mam nadzieję że ta nowa szklanka i nowy wałek ssący to na gwarancji.
- bo to ewidentna wina mechanika i jego montażu szklanek, też to przerabiałem na AR 156 TS.
Ostatnio edytowane przez bubu321 ; 11-02-2012 o 18:26
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Na gwarancji, na gwarancji. I nie jedna szklanka a komplet nowych. Walne chyba soczystą "13" sprayem na silniku, tyle z nim jazd.