Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: UWAGA trefna 159

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Pitbullek Zobacz post
    A ja mam Panowie takie pytanie: Mój tata niedawno kupił 159 SW z 2007r, długo sie nie nacieszył bo pare dni temu miał stłuczkę tzn, zagapił się i wjechał w tył auta dostawczego co ma z tyłu metalowy zderzak. uszkodzeniu w niewielkim stopniu uległ zderzak, kanty błotników i delikatnie maska się zagieła no i niestety wypaliły poduchy. Konstrukcja nie została naruszona. Planujemy naprawe tj. komplet poduch z nowa deska i sterownikiem coś koło 5tyś no i drugie blachy.

Czy według Was auto jest już szrotem czy nie???

Pozdro
    Jeżeli podłużnice są nadal proste (w 159 czujnik zderzenia znajduje się na przednim pasie i nawet przy niezbyt mocnym uderzeniu wywali poduchy) - to można auto robić. Po DOBRZE wykonanej naprawie będzie nie do odróżnienia od auta, które nigdy stłuczki nie miało. Od razu Ci podpowiem - wraz deską i poduchami musisz kupić napinacze pasów - te na pewno też wystrzeliły. I nim cokolwiek zaczniecie podpinać - ja bym wymienił też czujnik zderzeniowy z pasa przedniego. Bo może się okazać, że jest on naruszony i poduchy ni z tego ni z owego sobie wypalą znowu.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta Avatar Pitbullek
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Są całe komplety na allegro, deska plus poduszki plus napinacze, tylko martwi mnie to że nigdzie nie mogę znaleźć poduszki kolanowej pasażera...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tradelux
    Auto
    Brera

Domyślnie

Nowa nie jest droga. Jeśli dobrze pamiętam to coś z przedziału 700-900zł. Sprawdzałem kiedyś z ciekawości.
    Z tego co pamiętam to przednia pasażera z deską jest masakrycznie droga jako nowa
    Co do naprawy, jak macie AC i dobrze płacą to bym sprzedawał.

---------- Post added at 15:30 ---------- Previous post was at 15:28 ----------

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Szrotem nie, ale już na pewno straciło przymiotnik "bezwypadkowe"
    Tylko w Polsce jak nie ma tego w ogłoszeniu, to od razu wyobrażenie, że auto składane z 3, spawany dach itd.

Użytkownik Świeżak Avatar julowalker
    Mieszka w
    Strzelce Opolskie
    Auto
    Alfa 159 SW Ti , Stelvio 2.0 Q4, Giulia Ti Q4

Domyślnie

Potwierdzam kolanówka czy kierowcy czy pasażera to wydatek rzędu 800 zł. Uważaj na alledrogo bo ceny tam często są bardzo zbliżone do cen ASO ...

Van Holden
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tradelux Zobacz post

Tylko w Polsce jak nie ma tego w ogłoszeniu, to od razu wyobrażenie, że auto składane z 3, spawany dach itd.
    W Polsce "bezwypadkowe" oznacza, że nie było bite do tylnej klamki ;-P

Użytkownik Maniak resoraków Avatar krzysztofzok
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 16V Q-tronic Distinctive

Domyślnie

Ja bym się raczej skłaniał ku temu, że w Polsce "bezwypadkowe" oznacza, że nikt nie zginął w środku...
    (rozumowanie trochę w myśl policji - nie ma rannych to kolizja, jak są ranni to wypadek )

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

"Bezwypadkowy" czyli większość sprzedawanych samochodów "pierwszy właściciel" (w Polsce rzecz jasna) "kupiony w salonie" (każde auto kiedyś kupiono w salonie) "jeździła kobieta" (no nie wiem czy to taka zaleta) i ostatni hit dopisywanie w tytułach ogłoszeń słów "SPRZEDANY! SPRZEDANY!" aby tylko zwrócić na siebie uwagę. Jeden wielki cyrk.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

A cena leci na łeb na szyję byo 32.000 już jest 28.500 ale jak gościu twierdził: "szybko się sprzeda bo jest w najleprzym stanie ze wszystkich jakie sprzedałem"
    http://tablica.pl/oferta/zarejestrow...ju-IDB3aW.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

I ponawiam ostrzeżenie bo jak widać - mimo pewności sprzedającego - Alfa nadal się nie sprzedała, mam nadzieje, że żaden jeleń się na nią nie skusi:
    http://tablica.pl/oferta/zarejestrow...ju-IDB3aW.html