Tu mówi AS. Na te poduszki nie było żadnej reklamacji.
Dodatkowo powiem że ostatnio ściągnęliśmy na życzenie oryginał poduszki środkowej do JTD.
Była identyczna z Impergomem.
Tu mówi AS. Na te poduszki nie było żadnej reklamacji.
Dodatkowo powiem że ostatnio ściągnęliśmy na życzenie oryginał poduszki środkowej do JTD.
Była identyczna z Impergomem.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Panowie wymienilem u siebie wszystkie poduszki. Troche sie uspokoilo, lecz nadal w srodku wszystko drzy. Odkrecam lape razem z poduszka (Nr 3 na schemacie) i jest spokoj. O co kaman??? Poprzednia poduszka Febi, Teraz tez zalozona febi. Silnik odpowiednio ustawiony przy montazu. Co radzicie?
![]()
Ostatnio edytowane przez filu_jackass1 ; 27-09-2014 o 19:34
Cześć,
Odkopuję temat. Od wczoraj mam dziwny objaw szarpania autem tylko podczas szybszego ruszania z miejsca (gdy powoli ruszam jest w porządku). Przy zmianie biegów w trakcie jazdy jest ok. Sprzęgło łapie idealnie. Czyżby jedna z poduch? Dodam, że nie były wymieniane od nowości. Z tego co czytam na forum, objawy właśnie na to wskazują.
Dodam również, że podczas przyśpieszania lewarek biegów rusza się do przodu, a przy odejmowaniu gazu - do tyłu. Coś mi się wydaje, że to poducha skrzyni.
Pomóżcie![]()
Ostatnio edytowane przez pilot173 ; 03-04-2016 o 10:25
Cześć,
Podpinam się pod temat. U mnie wygląda to trochę inaczej. Auto wibruje tylko na 3cim biegu przy mocniejszym wciśnięciu gazu. Jest to wyczuwalne tylko jeśli auto jest dociążone. Jak jadę sam to w ogóle tego nie czuć. Poza tym autem nie szarpie przy gaszeniu, odpalaniu, ruszaniu itd.
Ostatnio edytowane przez tispun ; 04-09-2016 o 15:16
Sprawdziłbym przeguby wewn.
Tez myślę że to przeguby wewnętrzne.
Gdybyś potrzebował kupić to zapraszam do nas.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Standardem w JTD jest padanie lewego wewnętrznego przegubu (najczęściej krzyżak czyli tzw. tripod). Jednym trzęsie autem, innym stuka podczas zmiany obciążenia. Oryginalnie były wkładanie GKN (Lobro, Spidan) tak jak i osłony przegubów. Opaski zaciskowe typu Oetiker.
Panowie, jeśli można się podpiąć pod temat - jakiej firmy poduszkę polecacie? Rozumiem, że stan poduszki po odkręceniu będzie dość łatwo ocenić?szarpie mi autem, na przeglądzie pan zasugerował dwumasę, ale nie tak dawno wymieniałem komplet sprzęgła i mechanik ocenił stan dwumasy na doby, testy z przyspieszania na niskich obrotach też przechodzi ok. Także spróbował bym najpierw wymienić coś tańszego niż dwumas
![]()
Jak jest, to Dayco czy Corteco.
Cześć chłopaki!
Od jakiegoś czasu trzęsie mi budą, czasami przestanie na kilkanaście kilometrów. Na wstecznym są mniejsze drgania. Stawiam na urwaną poduszkę centralną.
Pomożecie? W linkach wrzuciłem dwa filmiki.
Między łapą, a poduszką jest jakieś 1,5 cm przerwy.
Aaa no i na pewno to nie jest dwumas, bo sprzęgło było wymieniane i wszystko sprawdzone.
https://youtu.be/wNuSO5_0L5s
https://youtu.be/7mErrEnvhQk